Το ποστ που έστειλε φυλακή τον Kareem για πρώτη φορά

Στις 22 Οκτωβρίου του 2005, μετά από μια σειρά ταραχών στο Maharram Beh , όπου μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε κόπτες χριστιανούς και τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, ο Kareem έγραψε και δημοσίευσε το παρακάτω ποστ που δημοσιεύουμε μεταφρασμένο στα ελληνικά από την αλεπού.

Η μετάφραση έγινε από την αγγλική μετάφραση του αραβικού πρωτοτύπου που και τα δύο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το κείμενο είναι πραγματικά εμπρηστικό και ρίχνει φως στην αναστάτωση που προκάλεσε ο Kareem στο Αιγυπτιακό κατεστημένο.

Επειδή πολλά έχουν γραφτεί για την πρόσφατη καταδίκη του Kareem στην ελληνική μπλογκόσφαιρα, χωρίς μεγάλη γνώση των λεπτομερειών, κι επειδή ξεκινάει ένας νέος γύρος ενεργειών για την υποστήριξή του Kareem διεθνώς,πιστεύουμε ότι το παρόν κείμενο βοηθάει στην κατανόηση  της συγκεκριμένης περίπτωσης. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς με τον Kareem το θέμα πάντα είναι αν έχει το δικαίωμα να λέει όσα πιστεύει δημόσια, χωρίς να καταλήγει πίσω από σίδερα.

Μετά τη δημοσίευση αυτού του ποστ, ο Kareem φυλακίστηκε για 18 μέρες.

Το blog του Kareem είναι εδώ, ενώ την αγγλική μετάφραση έκανε ο J. Ahmed Salib.

 

Η γυμνή αλήθεια για το Ισλάμ όπως το είδα στο Maharram Beh

Απτον Abdul Kareem Nabeel Suleiman (Kareem Amer)
22/10/2005

Οι Μουσουλμάνοι έβγαλαν τη μάσκα αποκαλύπτοντας το πραγματικό, μισητό τους πρόσωπο κι έδειξαν στον κόσμο ότι βρίσκονται στην κορυφή της βιαιότητας, της απανθρωπιάς και κλοπής. Έδειξαν τα χειρότερα χαρακτηριστικά τους καθώς κι ότι δεν διέπονται από κανέναν ηθικό κώδικα.

Απ’ ό, τι είδα χτες στα γεγονότα στο Maharram Beh ήταν αρκετά αισχροί στο να μου αποκαλύψουν περισσότερα γεγονότα απ’ όσα προσπαθούν να κρύψουν εδώ και αιώνες.

Έχουν διακηρύξει ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης και συγχώρεσης, αλλά το πραγματικό τους πρόσωπο δείχνει βαρβαρότητα, κλοπή, φανατισμό, μη αναγνώριση των άλλων και προσπάθεια εξαφάνισης τους.

Κάποιοι ίσως να θεωρούν ότι οι ενέργειες των Μουσουλμάνων δεν αντιπροσωπεύουν το Ισλάμ και ουδεμία σχέση έχουν με τα κηρύγματα που έφερε ο Μωάμεθ 14 αιώνες πριν, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι ενέργειες τους δεν διαφέρουν απ’ τη διδασκαλία του Ισλάμ στην αυθεντική της μορφή, τότε που ανάγκαζε ανθρώπους να αρνούνται άλλους, να τους μισούν, να τους σκοτώνουν και να παίρνουν την περιουσία τους, πράγματα που ξέρουν καλά αλλά προσπαθούν να εξαπατήσουν τους άλλους υπερασπιζόμενοι τη διδασκαλία του Ισλάμ απ’ τους εξτρεμιστές,κρύβονται απ’ την αλήθεια και προτιμούν να ζουν στο ψέμα.

Είδα με τα ίδια μου τα μάτια τα καθάρματα να εισβάλουν στα μαγαζιά των χριστιανών αδερφών μας, αφού όλη η περιοχή του Maharram Beh ήταν εντελώς αφύλαχτη από τις κυβερνητικές αρχές, να λεηλατούν δεξιά κι αριστερά, ανάμεσα σε εξτρεμιστικά ισλαμικά σλόγκαν, να κλέβουν λεφτά απ’ τα συρτάρια των ταμείων και να τα μοιράζουν μεταξύ τους. Τους είδα να ειβάλλουν στην κάβα ενός κόπτη εμπόρου και να σπάνε ό, τι μπορούν με τα βρωμόχερα τους, μαζί και το ψυγείο, τη σκάλα, τα κουτιά και τα μπουκάλια. Τους είδα να κλέβουν ποτά για να τα πιουν μετά από μια κοπιαστική μέρα ενάντια στους άπιστους κόπτες.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι παρόλο που μερικοί ίσως νομίζουν ότι αυτό το μαγαζί ήταν στόχος επειδή ο ιδιοκτήτης πούλαγε αλκοόλ και το αλκοόλ είναι απαγορευμένο στο Ισλάμ, ένα άλλο τέτοιο μαγαζί είναι μπροστά απ’ αυτό και ανήκει σ’ έναν μουσουλμάνο έμπορο και κανένα απ’ αυτά τα καθάρματα δεν τόλμησε να επιτεθεί. Τώρα μπορείτε να δείτε τις μισητές, αιρετικές τους πράξεις,

Αυτό που έκαναν οι Μουσουλμάνοι χτες με πολύ βίαιο, εγκληματικό και απαίσιο τρόπο, δεν αποδεικνύει, πέρα απ’ τη σκιά της αμφιβολίας, ότι δεν αναγνωρίζουν σε άλλους δικαιώματα ύπαρξης ή έκφρασης και τους θεωρούν κατώτερους κι αυτές οι πράξεις δεν θα πρέπει να πολεμηθούν και να εξολοθρευτούν ή μήπως είναι δίκαιο ν’ αφήσει κανείς τους ίδιους να κάνουν ότι θέλουν, να σκοτώνουν, να καταστρέφουν, να κλέβουν και να καίνε;;!!

Η ισλαμική διδασκαλία που εισήγαγε ο Μωάμεθ πριν από 14 αιώνες θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με θάρρος και τόλμη. Θα πρεπει να την εκθέσουμε και να δείξουμε τα λάθη της και να προειδοποιήσουμε την ανθρωπότητα για τους κινδύνους της. Ίσως και να πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε διαφορετικοί απ’ αυτή τη διδασκαλία που πιέζει τους ανθρώπους να γίνουν τέρατα που δεν ξέρουν τίποτα άλλο εκτός του να σκοτώνουν, να λεηλατούν, να αρπάζουν και να βιάζουν

Θα πρέπει να σταθούμε με θάρρος και τόλμη ενάντια στις διδασκαλίες αυτές που έγιναν μάστιγα της ανθρωπότητας και δεν έχουν πουθενά υποστηρικτές, εκτός απ’ τους εξτρεμιστές όπως τον Μπιν Λάντεν, τον Αλ Ζαρκάουι,τον Αλ Ζάουρι και τα καθάρματα που επιτέθηκαν στους κόπτες αδερφούς μας κι έκαψαν τα σπίτια τους κι έκλεψαν τις περιουσίες τους και προσπάθησαν να βιαιοπραγήσουν στους θρήσκους αυτούς ανθρώπους και να καταστρέψουν τις εκκλησίες τους.

Πρέπει ν’ αποβάλλουμε το θρησκευτικό και αιρετικό ένδυμα και να δούμε τα πράγματα απ’ την ανθρωπιστική τους πλευρά. Η ισλαμική ιστορία κρύβει τις εγκληματικές πράξεις και τα ονόματα των υποκινητών τους. Πρέπει να καταδικάσουμε όλες τις πράξεις βίας κι εξτρεμισμού ξεκινώντας με τον Μωχάμεντ Αμπντουλάχ και την παρέα των δολοφόνων, όπως τους Khalid ibn el Waled, Omar ibn el Khattab, Saad ibn Abbi Waqqas, Moiizah Bin Shaabah, Samra bin Gandab και τους βασιλιάδες Beni Ummaya, Beni al Abbass και al Osman, και να καταλήξουμε με τους σύγχρονους μουσουλμάνους εγκληματίες που έχουν γίνει πιο διάσημοι κι από σταρ του σινεμά.

Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο την αλήθεια γι’ αυτούς τους εγκληματίες που δυστυχώς έχουν γίνει πρότυπα για τη νεολαία μας, τα παιδιά και τις γυναίκες μας. Πρέπει να εκθέσουμε τα ψεύτικα κηρύγματα τους και να δείξουμε στον κόσμο ότι βρισκόμαστε σε μεγάλο κίνδυνο που πρέπει να εκλείψει και να ξεριζωθεί.

Προτού δικάσετε τους υπεύθυνους για τα εγκλήματα που έγιναν τη Μαύρη Παρασκευή στο Maharram Beh, πρέπει να δικάσετε πρώτα τις βρωμερές διδασκαλίες που τους ανάγκασαν να ξεσπάσουν σε κλοπές και λεηλασίες. Δικάστε το Ισλάμ και καταδικάστε αυτό και τα σύμβολα του με μια συμβολική εκτέλεση έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι αυτό που συνέβη χτες δεν θα ξαναγίνει.

Όσο υπάρχει το Ισλάμ στον πλανήτη, όλες σας οι προσπάθειες να τρεματιστούν οι πόλεμοι, οι διαμάχες και οι αναταραχές θα αποτυγχάνουν γιατί το βρώμικο χέρι του Ισλάμ θα βρίσκεται πίσω από κάθε καταστροφικό συμβάν στην ανθρωπότητα.

 

 

13 thoughts on “Το ποστ που έστειλε φυλακή τον Kareem για πρώτη φορά

 1. jim_hellas

  Είχα διαβάσει και εγώ χθες το σχετικό άρθρο. Μπράβο σας για την μετάφραση (στην Αλεπού δλδ).

  Άσχετα με το αν το κείμενο είναι προσβλητικό ή όχι, άσχετα με το αν συμφωνούμε ή όχι και φυσικά άσχετα με το αν είναι παράνομο (στην Αίγυπτο) αυτό που έκανε ο Kareem, νομίζω πως πρέπει να επικεντρωθούμε στο αν θέωρούμε πως μια κοινωνία γίνεται καλύτερη όταν αφήνει να ακουστούν όλες οι απόψεις, “σωστές” και “λανθασμένες”, “επικίνδυνες” και “μη επικίνδυνες”.

  άποψή μου είναι φυσικά ότι πρέπει η κάθε άποψη να ακούγεται και φυσικά να δέχεται και κριτική και απαντήσεις. Πρέπει να πούμε ένα ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της έκφρασης γνώμης! Είναι ένα αγκάθι στην εξέλιξη και τον εκδημοκρατισμό των κοινωνιών… 🙁

 2. Χαρτοπόντικας

  @jim_hellas Ακριβώς. Η ελευθερία της έκφρασης και της άποψης είναι το θέμα. Γι αυτό και το θεωρήσαμε σημαντικό να το προβάλουμε.

 3. kapetanios

  Καλησπέρα.
  Συγχαρητήρια για την μετάφραση και την προβολή του θέματος.
  Από εκεί και πέρα, πράγματι και οι… ηλίθιοι έχουν δικαίωμα στην “άποψη” .
  Περίμενα να διαβάσω ένα σοβαρό κείμενο , που να δικαιολογεί τουλάχιστον τον ντόρο που έγινε!! Πρόκειται για κλασική περίπτωση υπερβολικής αντιμετώπισης του συστήματος σε ένα άτομο που ουσιαστικά αυξάνει το “ειδικό βάρος” του καταγγέλοντος δυσανάλογα της αξίας του ( ως άποψη πάντα).
  Τέλος πάντων. Με ποιες κατηγορίες φυλακίστηκε , γνωρίζει κανείς?

 4. Χαρτοπόντικας

  @kapetanios Ευχαριστούμε. Ο Καριμ καταδικάστηκε για προσβολή του Ισλάμ και τέτοια. Μπορείς να δεις όλες τις λεπτομέρεις της περίπτωσης ακολουθώντας το λινκ του άρθρου. Μιλάμε για 4 χρόνια φυλακή, όχι αστεία πράγματα. Οι 18 μέρες που αναφέρουμε ήταν το … ορεκτικό

 5. Pingback: Free Kareem! » Blog Archive » Weekly Digest (Mar. 26 – Apr. 1)

 6. Pingback: 27/04/2007 ώρα 18:00: Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Αιγύπτου. Free Kareem! « Πολιτεύομαι!

 7. Pingback: Πολιτικό blog » Blog Archive » Πρώτα ήρθαν για

 8. Pingback: Χθες ο Kareem έκλεισε τα 23. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. Για ένα post… « Γιώργος Μαργαρίτης

 9. Fadi

  Ο τύπος λέει παπαριές αλλά η γνώμη του, έστω και αυτή, πρέπει να ακουστεί

 10. Pingback: Κάλεσμα για συγκρότηση ομάδας bloggers Καβάλας « Bloggers ΚΑΒΑΛΑΣ

 11. Pingback: Λευτεριά στον Kareem! | Νέα του digitalrights.gr

 12. Pingback: Λευτεριά στον Kareem! (Non-Linear Complexity)

Comments are closed.