ΑΕΠΙ και ιστολόγια

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) είναι πολύ διαβασμένη στα νέα μέσα. Αν κάποιος επιθυμεί να κάνει χρήση μουσικής στην ιστοσελίδα του μπορεί να βρει και να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση εδώ.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ότι υπάρχει ξεχωριστή μνεία σε Weblogs και podcasts , πράγμα που μάλλον επιβεβαιώνει κάποιους φόβους που είχα εκφράσει σε παλαιότερο ποστ.
Αυτό που δεν κατάφερα να βρω είναι το ποσό που πιθανόν να κληθεί να πληρώσει ο ιστολόγος ή ο ποντκάστερ. Το μαθαίνει κατά περίπτωση μετά την αίτησή του.
Αν ξέρει κανείς, ας μας ενημερώσει.

3 thoughts on “ΑΕΠΙ και ιστολόγια

 1. papo

  Ναι τυπικά και το youtube ειναι παραβίαση, όπως και φυσικά η εμπορική μουσική! Οπότε όπως λέμε εδώ και καιρό προσοχή με τα podcast ..αλλά μερικοί επιμένουν..τι να πεις!

 2. Rodia

  Ενημερώνω για το πρόγραμμα Azureus : Java Bit Torrent, όπου γίνονται ανταλλαγές μεταξύ μελών, σε μουσική, βίντεο, τηλεοπτικά σίριαλς, φιλμς, κλπ…

  http://azureus.sourceforge.net/

  Αυτές τις μέρες μετακομίζει και προσωρινά δεν δέχεται νέα μέλη, αλλά νομίζω ότι είναι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ στην ελεύθερη επικοινωνία των εικόνων και των ήχων -μακάρι να μη διαψευστώ!

 3. Χαρτοπόντικας

  @papo Για δώσε μας τα σχετικά λινκ των ποστ σου.

  @Rodia Το Azureus είναι ένα ακόμα πρόγραμμα peer to peer επικοινωνίας (όπως τα edonkey, emule κτλ). Τα p2p δίκτυα δεν είναι κάτι καινούργιο. Το “μέλλον στην ελεύθερη επικοινωνία” που αναφέρεις είναι θέμα συζήτησης. Γιατί, ναι μεν ένα τέτοιο δίκτυο μπορεί να σου διασφαλίσει την διακίνηση ψηφιακού υλικού χωρίς να γίνεις αντιληπτός, αλλά το πρόβλημα των δικαιωμάτων δεν είναι τεχνικό θέμα, είναι νομικό κι ο αγώνας για την ελεύθερη διακίνηση (ότι κι αν σημαίνει αυτό) δεν θα δοθεί με τεχνικά μέσα.

Comments are closed.