Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά σελίδων μίσους.

Διαβάζουμε στο Heise.de ότι την επόμενη βδομάδα, με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών Glyn Ford και Claude Moraes των Άγγλων Εργατικών, Viktória Mohácsi του Ουγκρικού Φιλελεύθερου κόμματος,  Bernd Posselt (Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης) και Feleknas Uca (Γερμανικό Κόμμα της Αριστεράς), θα γίνει προσπάθεια να υπογραφεί μια κοινή δήλωση που θα καλεί τους παρόχους Ιντερνετ στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν μέτρα για τις ‘σελίδες μίσους’ κι ειδικά αυτές που έχουν ρατσιστικό περιεχόμενο. Βέβαια τι ισχύ μπορεί να έχει μια τέτοια δήλωση και τι αντίκτυπο τη στιγμή που η πλειονότητα τέτοιων ιστοσελίδων βρίσκονται στις ΗΠΑ αγνοούμε.

2 thoughts on “Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά σελίδων μίσους.

 1. jim_hellas

  Το ίντερνετ είναι από τη φύση του χαώδες και κατά τη γνώμη μου έτσι πρέπει να μείνει. Είναι δύσκολο να οριστεί τι είναι επιτρεπτό και τι όχι, ιδιαίτερα δε σε παγκόσμια κλίμακα… Γενικά οι “μέθοδοι προστασίας” του κοινού μου χτυπάνε κάπως. Λες και ο σέρφερ είναι άβουλο ον κ δεν μπορεί να αποφασίσει αν μια σελίδα είναι ποιοτική και αξίζει ή όχι…

  Πάντως, ως πρωτοβουλία, όντως έχει καλές προθέσεις…

 2. Oneiros

  Εγώ, πάλι, βλέπω ένα αυξανόμενο κύμα λογοκρισίας και γενικότερης επιβολής φραγμών στην ελευθερία της έκφρασης να σαρώνει την Ευρώπη, με το νομοθετικό αντίστοιχο του “πονάει χέρι – κόψει χέρι” τις εξής τέσσερεις τετριμμένες προφάσεις:
  τρομοκρατία, ρατσισμός, πειρατεία, και παιδεραστία.
  Η σύνοδος του IGF στην Αθήνα το Νοέμβρη ήρθε απλά να επιβεβαιώσει το αναμενόμενο: ότι η κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών θα συνεχιστεί με ραγδαίους ρυθμούς και χωρίς αντίλογο.

Comments are closed.