Κάτι τρέχει με τον WordPress Feed Reader

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, τα feeds του metablogging.gr περνάνε μέσα από τον Feedburner.
O Feedburner παρέχει στους χρήστες του ένα όμορφο προγραμματάκι στατιστικών για να βλέπουν τι είδους feedreaders διαβάζουν το feed τους. Μάλιστα, τον αριθμό των ‘καταναλωτών’ του feed, μπορείς να το εμφανίζεις και στο μπλογκ σου, με ένα εικονίδιο σαν κι αυτό.

Μέχρι την περασμένη βδομάδα, έβλεπα τον αριθμό των feeds που εμφανίζει το εικονίδιο να αυξάνεται ασυνήθιστα.

Την περασμένη Παρασκευή έφτασε στον αριθμό ρεκόρ των 87! Για ένα νέο μπλογκ σαν το metablogging.gr ο αριθμός είναι μεγάλος. Δυσκολευόμουνα να το πιστέψω. Η εικόνα των στατιστικών ήταν η ακόλουθη:

87 feedreaders

 

Όπως παρατηρείτε το μεγαλύτερο μερίδιο προερχόταν από τον FeedClient του WordPress. Αλλά πάλι μου έκανε εντύπωση, να παρουσιάζουν το feed του metablogging τόσοι πολλοί μπλογκερς του wordpress. Ο μόνος δε που ήξερα με βεβαιότητα ήμουν εγώ.
Την επόμενη μέρα, επηρεασμένος από ένα ποστ του Παναγιώτη Βρυώνη, άρχισα να πειράζω τις ρυθμίσεις στον Feedburner. Έφτιαξα έτσι ένα μικρό ‘διαφημιστικό’ για το metablogging, που το ανέβασα στο άλλο μου μπλογκ.

Metablogging.gr
↑ Βάλτο στο μπλογκ σου

 

Κατόπιν τούτου, η ύπαρξη κι ενός widget με το feed του metablogging ήταν περιττή και το αφαίρεσα.

Με έκπληξη παρατήρησα ότι την επόμενη μέρα ο αριθμός των συνδρομητών στο feed έπεσε από τους 87 στους 59 και σήμερα στους 54. Κοιτόντας ξανά την αναλυση είδα ότι o WordPress FeedClient απουσιάζει παντελώς από τα στατιστικά.

54 Feedreders

 

Επειδή δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο (την σύμπτωση όλη οι χρήστες του WordPress να αποφασίσουν να διαγραφούν αυτό το διήμερο), μόνο μια εξηγήση έχω: τα στατιστικά που δίνει ο feedburner είναι αναξιόπιστα, στην περίπτωση του WordPress. Θα ήθελα να ξέρω το γιατί. Πάντως τώρα πια όταν βλέπω αντίστοιχα στατιστικά σε άλλα μπλογκ, θα τους κάνω ένα 30%-40% έκπτωση.
😉

4 thoughts on “Κάτι τρέχει με τον WordPress Feed Reader

 1. jim_hellas

  Εγώ πάντως ποτέ μου δεν είχα στα στατιστικά χρήστες από το wordpress MU! Πολύ περίεργο! Μήπως παίζει κάτι άλλο με το feed του metablogging.gr? :-S

 2. nikan

  @jim_hellas
  Ας κάνουμε ένα πείραμα. Αυριο θα βάλω το feed σου σε ένα wordpress blog, να δουμε τι θα γίνει

 3. jim_hellas

  Δεν ξέρω αν έκανες το πείραμα, πάντως για τα χθεσινά στατιστικά “έπιασα” μόλις 3 αναγνώστες με το WP MU…

 4. nikan

  @jim_hellas Ναι το έκανα. Περίμενε μερικές μέρες και θα δούμε. Όταν/αν δεις αυξηση, θα το αφαιρέσω για να δούμε την επίπτωση.

Comments are closed.