Πολιτικοί σχολιάζουν την Α. Καλυβινού; Update

Update: Εξακριβώσαμε ότι το σχόλιο του Αβραμόπουλου είναι γνήσιο. Δεν το έχει βέβαια γράψει ο ίδιος, ούτε το αντιλήφθηκε μόνος του, αλλά το σχόλιο προέρχεται όντως απ’ αυτόν. Η πληροφορία προέρχεται από άνθρωπο του περιβάλλοντός του.Με την επιφύλαξη πάντα ότι ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις με σιγουριά την πραγματική ταυτότητα κάποιου που σχολιάζει, είδαμε δυο σχόλια στο μπλογκ της Αμαλίας Καλυβινού που σημειοδοτούν την σημασία του νέου μέσου.
Το πρώτο είναι του Γιώργου Παπανδρέου και το δεύτερο του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Του Γ. Παπανδρέου το όνομα έχει λινκ προς ένα μπλογκ livejournal που έχει να ενημερωθεί από το 2004, ενώ του Δ. Αβραμόπουλου δεν έχει λινκ έχει διαβιβαστεί δε από κάποιον φερόμενο γιατρό συνεργάτη του Αβραμόπουλου στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα αντιγράφουμε εδώ καθώς δεν υπάρχουν λινκ για να παραπέμψουμε άμεσα σ’ αυτά.

Γιώργος Α. Παπανδρέου said…
Διαβάζοντας τις σελίδες της προσωπικής σου μαρτυρίας, θυμήθηκα την αδερφή μου Σοφία και αναλογίστηκα για την ωρίµανση των συνθηκών της µεγάλης ανατροπής που θα σηματοδοτήσει τη στροφή προς τον πολίτη για μια δικαιότερη κοινωνία.Θα ήταν ίσως περιττό να σου δώσω κουράγιο, ακούγοντας τα παράπονά σου για τις καταφανείς αδυναµίες των κρατικών µηχανισµών του Ε.Σ.Υ, και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσης και σύνεσης, γιατί το παράδειγμά σου αποτελεί φάρο ψυχικής δύναμης για όλους εμάς που συμπάσχουμε στο καθημερινό σου δράμα και μια αδιάψευστη επιβεβαίωση της πίστης μου στον Άνθρωπο.

Είναι φανερό ότι για άλλη μια φορά η κρατική ολιγωρία και η έλλειψη ανθρωπιάς, για να το πω έτσι απλά με μια έκφραση του συρμού, συνετέλεσαν σε μια οδύσσεια λαθών και παραλείψεων με δραματικές για σένα και την οικογένειά σου συνέπειες. Δεν θα σε ταλαιπωρήσω όμως με λόγια περιττά που μάλλον ήδη γνωρίζεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Θα ήθελα πάραυτα, αν δεν έχεις αντίρρηση, να μοιραστω μαζί σου την προοπτική των λύσεων που οραματίζομαι γι’αυτή τη χωρα στο θέμα της Υγείας και να σε καλέσω να συμπορευτείς μαζί μας.

Από καιρό πιστεύω ότι χρειάζονται σημαντικές τομές στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας με δέσμη προτάσεων που θα εστιάζουν στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και του θεραπευτού. Μια σχέση που θα αναπτύσσεται από νωρίς και θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να αξιολογεί (points system) τους θεράποντες ιατρούς του στέλνοντας τις κρίσεις του σε μια Ανεξάρτητη Αρχή Αξιολόγησης Ιατρικού Προσωπικού με τη δικαιοδοσία να επεμβαίνει άμεσα για την εύρυθμη και ταχύτερη λειτουργία του συστήματος. Μια σχέση που θα σφυρηλατείται στα σχολεία με τη συχνή, βιωματική περιγραφή και ξενάγηση των μαθητών στα νοσηλευτικά ιδρύματα με σκοπό την αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών και ταυτόχρονα θα μεταφέρεται εξ’απαλών ονύχων το μήνυμα για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλη την Ελλάδα.

Παρά τη δυσπιστία του πολίτη απέναντι στο κράτος, μια σχέση που πρέπει να επανεξετάσουµε απο µηδενική ßάση, µε στόχο την αλλαγή νοοτροπίας και την ανάδειξη και εµπέδωση της κοινωνικής αλληλεγγύης με την ανάπτυξη µηχανισµών πληροφόρησης, ειδικά µέσα απο το διαδίκτυο, είμαι πεποισμένος ότι υπάρχουν οι υγειείς δυνάμεις για την µεγάλη ανατροπή.

Πορευόμαστε με τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου, με ανθρώπους που, όπως και εσύ, διαπνέονται από αισιοδοξία και θέλουν να προχωρήσουν μπροστά για μια Ελλάδα υπερήφανη. Είναι μία κρίσιμη φάση και σε αυτόν τον αγώνα σε θέλουμε στο πλευρό μας Αμαλία.

Είμαστε στο πλευρό σου, σε ακούμε, συμπάσχουμε και προτάσουμε λύσεις αισιοδοξώντας όπως και εσύ για το μέλλον.

Το μέλλον μας ανήκει, ας δώσουμε λοιπόν όλοι τα χέρια μας για τη μεγάλη ανατροπή. Όλοι μαζί και η σκληρή δοκιµασία σου θα έχει θετική κατάληξη κι ο αγώνας σου να δεις που θα δικαιωθεί.

12:10 PM

 

δημήτρης λ. αβραμόπουλος said…
Αγαπητή κυρία κυρία Καλυβίνου,Η επικοινωνία που επιχειρήσατε να έχετε με όλους μας μέσω του blog σας, μας συγκινεί ως ανθρώπους και μας προβλιματίζει ως πολιτεία για την ανάγκη να προχωρήσουμε με ακόμη πιο ταχείς ρυθμούς στη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουμε για να απαλλάξουμε τον χώρο της Υγείας από φαινόμενα όπως αυτά με τα οποία ήρθατε αντιμέτωπη.

Δεν είναι η στιγμή για εξαγγελίες, όπως συνηθίζεται όταν τέτοια θέματα παίρνουν ιδιαίτερη δημοσιότητα. Εκείνο που έχει σημασία είναι στη μάχη αυτή να μην αισθανθείτε μόνη σας. Είμαστε όλοι κοντά σας και η επιστήμη, που στον τομέα αυτό έχει να επιδείξει αξιοσημείωτη πρόοδο και εντυπωσιακά αποτελέσματα, θα προστρέξει.

Όσο και αν το Ι.Κ.Α. δεν είναι στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η εμπειρία που ζήσατε μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας, ώστε το σύστημα να λειτουργεί με ανθρωπιά, ευαισθησία και συνείδηση.

Επισκεπτόμενοι τα blogs είδαμε πως πέρα και πάνω από την κοινή για όλους μας κοινωνική ευαισθησία, επιχειρήθηκε και η κομματική εκμετάλλευση του θέματος. Κρίμα. Ενώ οι καιροί αλλάζουν φαίνεται ότι παλιές αντιλήψεις ανθίστανται ακόμη. Είμαστε βέβαιοι ότι το τελευταίο που έχει σημασία στον αγώνα που δίνετε, είναι το ποιο κόμμα θα ψηφίσετε.

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να βγείτε νικήτρια από αυτή τη μάχη και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: chliapis@yahoo.gr.

Διαβάζοντάς σας στο διαδύκτιο ήρθανε στο μυαλό μου τα λόγια του αγαπημένου σας συγγραφέα και στοχαστή Αλμπέρ Καμύ: «Είναι δύσκολο να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό όταν έχεις τόσα πολλά να πεις».

Έτσι και εσείς πήρατε αυτή τη χρήσιμη πρωτοβουλία για την οποία θέλω να σας ευχαριστήσω, καθώς έρχεται να δέσει με τον σκοπό η Υγεία στον τόπο μας να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και οι μηχανισμοί να λειτουργούν με ανθρωπιά και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Δημήτρης Λ. Αβραμόπουλος

9:21 AM

 

7 thoughts on “Πολιτικοί σχολιάζουν την Α. Καλυβινού; Update

 1. jim_hellas

  Δεν ξέρω αν τα σχόλια είναι original, αν και αμφιβάλλω. Αλλά αν είναι, αποτελούν απόδειξη της ψυχρότητας των πολιτικών της χώρας μας.

  Ευαισθησία 0…

  Αν δεν είναι, αποτελούν απόδειξη των ανεγκέφαλων χρηστών του διαδικτύου που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν πλάκα με όλους και όλα… 🙁

 2. Rodia

  Τσίμπησα ορθογραφικά λαθάκια, αν και στο μέσο αυτό μπορούν να δικαιολογηθούν από τη βιασύνη.. αλλά πάλι, πώς να φανταστώ ότι γράφτηκαν ατάκα κιεπιτόπου..?

  Γ.Π. πεποισμένος (αντί πεπεισμένος), υγειείς (αντί υγιείς)

  Δ.Α. Καλυβίνου (αντί Καλυβινού), προβλιματίζει (αντό προβληματίζει), διαδύκτιο (αντί διαδίκτυο)

  Σε γενικές γραμμές, καλά τα πήγαν! Τείνω να πιστέψω ότι είναι αυθεντικά τα μηνύματα, σαν να τους ακούω να αγορεύουν, είναι στο στυλ του καθένα τους, εκτός και αν γράφτηκαν από έναν άριστο απομιμητή..!!! 🙂

 3. Rodia

  Το μόνο που με κάνει να αμφιβάλλω είναι το εξής: Γιατί ενώ, απο τις θέσεις που κατέχουν, θα μπορούσαν να εντοπίσουν την κ. Καλυβινού, προτίμησαν να γράψουν στο μπλογκ της;
  Το ίδιο βέβαια με πείθει περί της αυθεντικότητάς τους, παράλληλλα με το στυλ: Ως πολιτικοί, φέρθηκαν “πολιτικά”, άδραξαν δλδ μια ευκαιρία προβολής.

 4. alepou

  Αν είναι πραγματικοί τόσο το χειρότερο. Ούτε τα προσχήματα δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν πια. “Να συμπορευτείς μαζί μας”, λέει ο ένας. “Αν και δεν είναι της αρμοδιότητας μου, ωστόσο εγώ θα….”, λέει ο άλλος. Με άλλα λόγια “για δείτε πόσο ΄καλοί και μεγαλόψυχοι είμαστε” όταν πλησιάζουν εκλογές…

 5. JustAnotherGoneOff

  Ενώ το δεύτερο σχόλιο φέρεται να γράφτηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, για επικοινωνία όμως δίνει το “chliapis@yahoo.gr”. Όπως Λιάπης; Χλιάπης; Σαλιάπιν; Καλύτερα να είμαστε επιφυλακτικοί…

 6. JustAnotherGoneOff

  Κι επιπλέον, η Αμαλία Καλυβινού είναι εγγεγραμμένη στο ΙΚΑ κι έτσι πολύ εύκολα εντοπίζεται να το θέλει ο υπουργός Υγείας, μα η παράθεση τέτοιας μέηλ διεύθυνσης σε τι αποσκοπεί; Νομίζω ότι το σχόλιο του “Αβραμόπουλου” είναι πλαστό.

 7. agglos

  To sxoleio tou abramopoulou einai plasto.

  ta orthografika lathi sto keimeno tou Papandreou de mou kanoun kammia ekpliksi.

Comments are closed.