Ράινερ Κούλεν: “η ηθική είναι διαφορετική ανάλογα με το περιβάλλον”

«Οχι στον κώδικα συμπεριφοράς. Ενα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν κατά πόσο πρέπει να υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς στο blogging. Σε αντίθεση με τον γκουρού του web 2.0 και εκδότη, Τιμ Ο Ράιλι , που πρότεινε έναν κώδικα ηθικής, οι Βερολινέζοι blogger υιοθέτησαν αρνητική στάση. «Οποιοδήποτε ρυθμιστικό πλαίσιο περιορίζει την δημιουργικότητα», υποστηρίζει ο Ντον Ντάλμαν, που διατηρεί ένα ενημερωτικό blog σχετικά με το θέμα. Ο επικοινωνιολόγος Ράινερ Κούλεν προχωρά ένα βήμα παραπέρα: Γι αυτόν η ηθική είναι διαφορετική ανάλογα με το περιβάλλον, γι αυτό άλλα ισχύουν στον online και άλλα στον offline κόσμο. «Θα ήμουν εναντίον του να εφαρμόσουμε στο Internet τους κανόνες που ισχύουν στην πραγματικότητα», επεξηγεί ο Κούλεν.»

Γράφει, μεταξύ άλλων, η Σοφία Σίμου (simou@tellas.gr) στο άρθρο της στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, με τίτλο “Η κοινωνική επανάσταση του blogging” το οποίο αναφέρεται στο συνέδριο «re:publica» που έγινε από τις 11 έως 13 Απριλίου στην πρωτεύουσα της Γερμανίας και όπου συναντήθηκαν περίπου 700 blogger.

Λίγο πολύ, τα θέματα που διαπραγματεύτηκε το συνέδριο έχουν συζητηθεί στην ελληνική μπλογγόσφαιρα, σημάδι ότι οι μπλόγγερς έχουν κοινά σημεία αναφοράς και, ένα τουλάχιστον από αυτά, είναι η υποστήριξη της ελευθερίας του λόγου.

Πιθανολογώ ότι, μετά το Β’ πάρτι της 5ης Μαΐου, ίσως (του χρόνου?) να είμαστε έτοιμοι κι εμείς να συνεδριάσουμε. Και στα δικά μας!

Εγραψαν επίσης:

wordpress.gr

3 thoughts on “Ράινερ Κούλεν: “η ηθική είναι διαφορετική ανάλογα με το περιβάλλον”

  1. jim_hellas

    Άσχετο… Παίδες, κάτι κάνατε με το encoding του feed σας; Σήμερα μου τα βγάζει όλα κινέζικα… :-S

  2. nikan

    @jim_hellas Δεν πειράξαμε τίποτα αλλά ο feedburner κατά καιρούς κάνει κάτι περίεργα. Αν συνεχίσει ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ

Comments are closed.