Χαράς ευαγγέλια για το ελληνικό AdSense αλλά και ένα μικρό εμπόδιο

Η Google άνοιξε επισήμως τις πύλες της και για την Ελλάδα πλέον, τα ελληνικά sites και blogs θα μπορούν να ενσωματώνουν, μάλιστα μέσα και από ελληνοποιημένο interface, στις ιστοσελίδες τους διαφημίσεις AdSense. Που αυτό σημαίνει ότι θα λαμβάνετε άμεσα τα χρήματά σας από τη χρήση διαφημιζόμενων ελληνικών εταιρειών. Η εγγραφή είναι πανεύκολη.

Μόνο προσοχή, απ’ όσο έψαξα οι αδικημένοι της ιστορίας είναι όσοι έχουν blogs στην wordpress.com εξαιτίας του γεγονότος ότι τα templates της δεν δέχονται javascript. Μάλιστα, στο σχετικό common answers η wordpress.com αναφέρει:

Can I include Adsense or other company adverts on my blog.

Short answer: no. AdSense, and other JAVA Script based scripts, are currently seen as a security issue. Also WP.com blogs are provided as a free service. This policy may change in the future. Please note that bringing up the subject of Adsense is not recommended as it’s been brought up many times already in the past. (Rumor has it that you own the forum moderators a steak dinner if you bring it up yet again.)

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ό,τι μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση στο μέλλον: This policy may change in the future.

Σχετικά ποστ:

Magicasland αναφορικά με την παρουσίαση της υπηρεσίας AdSense και την εγγραφή

Bizwriter για την αποενοχοποίηση του AdSense στην ελληνική ιστολογική σκηνή

2 thoughts on “Χαράς ευαγγέλια για το ελληνικό AdSense αλλά και ένα μικρό εμπόδιο

  1. coolplatanos

    Αν έχεις wordpress εγκατεστημένο σε δικό σου σέρβερ ή υπό κάποιες προϋποθέσεις και στην ίδια τη wordpress μπορείς να βάλεις διαφήμιση και το πρόβλημα με τη Java λύνεται με κάποιο plugin που σου επιτρέπει να βάζεις έναν κώδικα μέσα στα ποστ και να βγαίνει εκεί η διαφήμιση. Υπάρχουν και διάφορες άλλες λύσεις αν ψάξει κανείς. Αλλά ο βασικός λόγος είναι η πολιτική του wordpress πάνω σε αυτό το θέμα. Δηλαδή από όσο έχω κατανοήσει κι εγώ με τα φτωχά μου αγγλικά αν έχεις πάνω από κάποιο όριο επισκέψεων και σου παρέχει hosting η wordpress τότε δεν απαγορεύεται η διαφήμιση adsense νομίζω. Σε απλά ελληνικά αν τους ανταποδίδει κάτι και αυτών η διαφήμιση που βάζεις εσύ δέχονται να επωμισθούν τον μπελά του να σου παρέχουν υποστήριξη για τη διαφήμιση και τα πιθανά προβλήματα με τη java. Στα δωρεάν όμως blogs δεν είναι διατεθιμένοι προς το παρόν να παρέχουν αυτή τη δυνατότητα από όσο έχω καταλάβει. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ή διαφορετικό ας μας πληροφορήσει. Αυτή η πολιτική τους πάντως -που σημειωτέον μου φαίνεται πολύ πιο έντιμη από αυτή της google- με οδήγησε κι εμένα να μεταφέρω την πλατφόρμα σε δικό μου σέρβερ για να μπορώ να έχω adsense όπως είχα και στον blogger, όπου όμως δεν είχα τις πολύ καλές δυνατότητες του wordpress.

  2. nikan

    @coolplatanos αν έχεις πάνω από κάποιο όριο επισκέψεων και σου παρέχει hosting η wordpress τότε δεν απαγορεύεται η διαφήμιση adsense
    Αυτό που το είδες; Δεν το έχω προσέξει. Ο λόγος που επικαλείται η WP που δεν επιτρέπει Javascript, είναι η ασφάλεια.
    Στο hosted wordpress δεν χρειάζεσαι απαραίτητα plugin. Μπορείς να βάλεις χέρι στον κώδικα κατευθείαν.

Comments are closed.