Αμάν πια: Κι ο Ούρι Γκέλερ κόβει βίντεο από το YouTube

Ο γνωστός ‘paranormalist‘ (τι λέξη, ε;) Ούρι Γκέλερ, μπορεί να λυγίζει κουτάλια εξ αποστάσεως αλλά για να κατεβάσει ένα βιντεάκι από του YouTube, χρειάστηκε συνδρομή δικηγόρων. Το YouTube, βλέπετε, δεν καταλαβαίνει από τηλεκίνηση. Μόνο από .. μήνυση.

Το εν λόγω βιντεάκι, διάρκειας 13 λεπτών ήταν του κυρίου Μπράϊαν Σάπιεντ, και  περιείχε, μεταξύ άλλων, και υλικό από βίντεο του Ούρι Γκέλερ διάρκειας 3 δευτερολέπτων.
Ο Μπράϊαν Σάπιεντ ανήκει σε μια ομάδα που λέγεται “Rational Response Squad” και που προσπαθεί να καταδείξει το αβάσιμο των διαφόρων παράλογων πεποιθήσεων. Για το σκοπό αυτό φτιάχνουν συχνά μικρά βίντεο που τα ανεβάζουν στο YouTube.

Τα 3 δευτερόλεπτα του κου Γκέλερ (και η διάθεσή του να φιμώσει τους επικριτές τους) ήταν αρκετά για να παγώσει ο λογαριασμός του Σάπιεντ. Κατόπιν τούτου, ο Σάπιεντ ζήτησε τη συνδρομή του ΕFF και μαζί ξεκίνησαν νομική διαδικασία επανόρθωσης.

4 thoughts on “Αμάν πια: Κι ο Ούρι Γκέλερ κόβει βίντεο από το YouTube

 1. jim_hellas

  Όταν λέω εγώ ότι γίνεται κατάχρηση του όρου “δικαιωματα πνευματικής ιδιοκτησίας”, κάτι ξέρω τελικά!

  Το έχουν τραβήξει από τα μαλλιά το θέμα (είδες τι ευγενικά το έθεσα, ε;) 😛

 2. Rodia

  Αυτό κι αν σηκώνει συζήτηση! Οι κοροϊδευταράδες που θησαυρίζουν ξεγελώντας τον κοσμάκη παίρνουν το απάνω χέρι διεθνώς. Κι αυτό το YouTube πια, ντιπ για ντιπ χαζό είναι; Εκτός αν παίρνει ποσοστά ή πληρώνει προστασία στον Ούρι (εβραίος και ισλαμιστής; τι ούρι τι ουρί) για να μη του στραβώσει το δίκτυο.
  Αναρωτιέμαι.. αν το μικρό YouTube δεν είχε πουληθεί στη μεγάλο κ. Γούγλη, θα ξεπουλιόταν στον κ. Ούρι;
  χμ…..

Comments are closed.