Ελεύθερος Τύπος: Βήματα προς Web 2

Ο καινούργιος Ελεύθερος Τύπος έχει πολλά πράγματα που παραπέμπουν σε Web2:

Και πρώτα πρώτα τα μπλογκ των συντακτών του που αυτή τη στιγμή είναι χωρισμένα σε δύο κατηγορίες (Γενικά και Πολιτική). Φαντάζομαι αυτό θα αλλάξει και θα εξειδικευτεί περαιτέρω μιας κι η μόνη κατηγορία που έχει ποστ είναι τα Γενικά.
Το ενδιαφέρον είναι ότι μιλάμε για κανονικά μπλογκ, με feed σε ποστ και σχόλια, όχι όπως μας έχουν συνηθίσει άλλα έντυπα.

Μετά υπάρχει μια περιοχή που λέγεται Interactivity κι η οποία παρέχει δυνατότητα στους αναγνώστες για ανέβασμα
βίντεο, φωτογραφιών, δικών τους ρεπορτάζ ή απόψεων.

Και βέβαια επικοινωνία με email και ψηφοφορίες.

Στην ενότητα multimedia μπορεί να δει κανείς βίντεο και φωτογραφίες από τα άρθρα και τις διαφημίσεις.

Εκείνο που δεν είδα, και θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο, είναι feed στα άρθρα όπως έχουν Καθημερινή, Ναυτεμπορική, Έθνος.

Πάντως οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Κι αν ο ΕΤ κερδίσει την αποδοχή του κόσμου, θα ωθήσει και τις άλλες εφημερίδες να ακολουθήσουν.

Μια απορία έχω: γιατί tipos κι όχι typos και γιατί .com;

Τέλος πάντων. Ας δούμε τη διαφήμιση …

3 thoughts on “Ελεύθερος Τύπος: Βήματα προς Web 2

 1. jim_hellas

  η καλύτερη σελίδα πάντως παραμένει του ΣΚΑΙ κατά τη γνώμη μου. Βέβαια έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στον ΕΤ, απλά θέλουν αυτό το “κάτι” που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν

 2. Valentin

  Πάντως, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Καλές όλες αυτές οι δυνατότητες, αλλά πήρα την Τετάρτη τον ΕΤ και δεν αισθάνθηκα “γαμώτο, πρέπει να τον παρακολουθώ”. Όχι μόνο γιατί πολιτικά δεν είμαι κοντά με το χώρο που εφράζει. Γιατί την Καθημερινή, ας πούμε, αισθάνομαι ότι πρέπει να την παρακολουθώ, ότι αν δεν την πάρω την Κυριακή κάτι χρήσιμο μπορεί να χάσω. Στον ΕΤ δε μου βγήκε αυτό. Το περιεχόμενο, επίσης, και στο σάιτ και στην έντυπη εκδοχή είναι περιορισμένο, φτωχό. Ας πούμε, στα διεθνή στην εδημερίδα είχε μόνο δύο-τρεις ειδήσεις και τεράστιες φωτογραφίες -και όχι κάτι ιδιαίτερο σα φωτογραφίες.

  Το στοίχημα πάντως είναι για τη Γιάννα να καταφέρει να κάνει τον ΕΤ μια δεξιά μεν, αλλά σοβαρή εφημερίδα, όπως δηλ. είναι η Καθημερινή. Και αυτή αυτό προσπαθεί. Έκανε κάποιες μεταγραφές, ξανασχεδίασε όλη την εφημερίδα, της έφτιαξε σάιτ με την τελευταία λέξη της μόδας, αλλά δε νομίζω ότι έπεισε. Και αυτό φαίνεται στις κυκλοφορίες, που παρά τους “αγοραστές από περιέργεια” (όπως εγώ) δεν ανέβηκαν αισθητά.

 3. nikan

  @jim_hellas Thanks for the tip. Δεν την έχω δει 😉

  @valentin Η έντυπη έκδοση δεν με απασχόλησε και δεν με απασχολεί καθόλου.
  Η ηλεκτρονική είναι κάτι διαφορετικό. Βέβαια, όπως λες, το περιεχόμενο θα κάνει τη διαφορά. Τι να τα κάνεις τα καλούδια άμα κανείς δεν γράφει ή δεν συνεισφέρει. Πάντως η εντύπωσή μου είναι ότι ολοκληρώθηκε εσπευσμένα για να προλάβει την προθεσμία κι ότι έχουν να γίνουν κι άλλα πράγματα που θα τα δούμε σιγά σιγά.

Comments are closed.