Η μπάρα εργαλείων του Metablogging.gr

Ξέρω, ξέρω: έχετε βαρεθεί να κατεβάζετε toolbars στον browser σας. Κι αν σας πω ότι αυτή εδώ είναι διαφορετική, θα πείτε ότι έτσι λένε όλοι.

Έχετε δει όμως μέχρι σήμερα καμιά μπάρα εργαλείων “αφιερωμένη” στην ελληνική μπλογκόσφαιρα; Όχι. Άρα αξίζει να της ρίξετε μια ματιά.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Φτιάξαμε μια μπάρα εργαλείων που να μπορεί να εγκατασταθεί και σε Internet Explorer και σε Firefox, και που σας δίνει τις ακόλουθες δυνατότητες:

 • Αναζήτηση στα ποστ της ελληνικής μπλογκόσφαιρας με τη χρήση είτε των μεγάλων μηχανών αναζήτησης, είτε με τους μηχανισμούς ανατήτησης των ελληνικών aggregators.

 • Feed με τα τελευταία ποστ της ελληνικής μπλογκόσφαιρας αλλά και από μπλογκ που έχουν αφυπνίσει το κοινό αίσθημα.
 • Τικερ τεϊπ με τα τελευταία ποστ μας (ε, πως, να μην ευλογήσουμε και τα γένια μας;).

 • Κουμπιά για Social Bookmarking απ’ όλα τα ελληνικά Social Bookmarking sites.
 • Μηχανισμός μηνυμάτων για ειδοποίηση σε κινητοποιήσεις, συναθροίσεις κτλ (έτσι δεν χρειάζεται να έχετε το νου σας για να πάρετε είδηση π.χ. το προγραμματιζόμενο πάρτι, ούτε πρέπει να δώσετε τη διεύθυνση ηλ. ταχ. σε κάποιον που δεν θα το επιθυμούσατε)
 • Δυνατήτα ειδοποίησης άφιξης αλληλογραφίας σε hotmail, yahoo ή gmail αλλά και σε κάθε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τύπου POP3.
 • Έλεγχο ορθότητας του feed της σελίδας στην οποία βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο browser. Το έχετε δοκιμάσει ποτέ για το μπλογκ σας; Όχι; Θάπρεπε!
 • Καιρό της πόλης που κατοικείτε.

Και πολλά άλλα που θα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Και το κυριώτερο. Κάθε φορά που θα αλλάζουμε κάτι στην μπάρα, θα εμφανίζεται σε σας αυτόματα. Χωρίς να κάνετε κάτι!

Εντάξει, δεν τα πετύχαμε μόνοι μας όλα αυτά τα ‘μαγικά’. Υπάρχει η Conduit που δίνει τα εργαλεία για να χτίσει κανείς μια τέτοια μπάρα. Και γι αυτό κάποια μενού είναι αμετάφραστα.

Αν πειστήκατε ότι αξίζει τον κόπο, μπορείτε να εγκαταστήσετε τη μπάρα πατώντας το ακόλουθο κουμπί:

Εννοείται ότι κάθε πρόταση, παρατήρηση, κριτική κτλ είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενη.
🙂

7 thoughts on “Η μπάρα εργαλείων του Metablogging.gr

 1. papo

  πολυ ενδιαφέρον well done το βάζω αμέσως και βλέπουμε για comments!

 2. Rodia

  Παπάδες γίνονται εδώ πέρα!:-))
  Δοκιμάζω φυσικά. Αμ έπος, αμ έργον 🙂

 3. Rodia

  Τα ελληνικά Social Bookmarking sites δεν τα βάζω, επειδή μερικά αποκλείουν κάποιες συμμετοχές. Θυμάμαι καλά την περίπτωση του Mind Blog στο ξεκίνημά του, το οποίο: 1) δεν δεχόταν περισσότερα από ενα blog ανά χρήστη και 2) απέκλεισε το blog του GGLolita ως… αντιαισθητικό(!!!) επειδή δεν ακολουθούσε η σελίδα το γενικό στυλιζάρισμα -“ξέφευγε” από τα όρια, καταλάμβανε το κείμενο/έργο όλο το πλάτος, κλπ, αν θυμάμαι καλά. Ομολογώ ότι δεν το παρακολουθώ καθόλου, οπότε δεν γνωρίζω τι συμβαίνει σήμερα εκεί πέρα.

  Γενικά, η διαλογή (και μάλιστα με ιδιωτικά αισθητικά κριτήρια) στο διαδίκτυο με χαλάει.

 4. Rodia

  ..δεν εγκαθιστώ τη μπάρα 🙁 μια και περιέχει κάτι ανεπιθύμητο. Αν γινόταν να διαλέξω τι θα περιέχει (ένα ένα π.χ. ξεχωριστά) το πακέτο, θα έλεγα “Ναι” και συγγνώμη..

 5. nikan

  @Rodia Γίνεται. Πηγαίνοντας στο ακρο αριστερά μενου, επιλέγεις “Επιλογές γραμμής Εργαλείων” μετά Predefined Components κι απενεργοποιείς ότι δεν θες να βλέπεις 🙂

Comments are closed.