Λάπτοπ 100$; Πολύ ακριβό!

peopleΗ ιδέα του Νικολας Νεγρεπόντε για ένα λάπτοπ ανά παιδί, έχει βρεί πολλούς υποστηρικτές ανά τον κόσμο, κι έχει κάνει τη Microsoft να ανησυχεί μήπως υποσκάψει την παγκόσμια κυριαρχία της στα λειτουργικά συστήματα.
Είναι όμως φτηνό ένα λάπτοπ στα 100 Δολ.; Σίγουρα είναι φτηνότερο από αυτά που αγοράζουμε σήμερα στην αγορά. Αλλά το μηχάνημα αυτό απευθύνεται κυρίως σε παιδιά του τρίτου κόσμου όπου τα 100 Δολ. πιθανώς να είναι περισσότερα από το ετήσιο εισόδημα των γονιών τους.
Γι αυτό η Ινδία, με το 1δισ. κόσμο, απέρριψε την ιδέα. Και ξεκίνησε την δική της προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός λάπτοπ 10$. Εξωπραγματικό; Κι όμως υπάρχουν ήδη δύο σχέδια. Το εκτιμώμενο κόστος αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 47$ αλλά με την μαζική παραγωγή ελπίζουν να το ρίξουν στο επιθυμητό μέγεθος.
Φαντάζεστε όμως τι σημαίνει η επιτυχία ενός τέτοιου project; Πόσα μεγαθήρια της πληροφορικής θα δουν τα περιθώρια κέρδους τους να εξαφανίζονται; Μήπως αυτό μπορεί να γίνει όπλο του τρίτου κόσμου;

2 thoughts on “Λάπτοπ 100$; Πολύ ακριβό!

  1. Rodia

    Αρχίζει ο πόλεμος λοιπόν; Ωρες είναι να δούμε επιδοτήσεις από τους ισχυρούς προς τους αδύνατους, ώστε να αυξηθεί το εισόδημά τους…
    (για να αγοράζουν ακριβά) 🙂 χαχαχα

  2. herinna

    Μη το γελάς καθόλου Ροδιά. Ότι δεν έκανε ο ανθρωπισμός θα το κάνει το συμφέρον. Μακάρι να πετύχει αυτό το πρότζεκτ.

Comments are closed.