Τα λίγα χρώματα του Google Reader κι η προσφάτως αποκτηθείσα συνήθεια να διαβάζω τις επικεφαλίδες πρωί πρωί, παραπέμπουν σε άλλες εποχές, που οι εφημερίδες ήταν ασπρόμαυρες, οι φωτογραφίες λίγες, και που η ανάγνωση γινόταν δίπλα σε ένα φλυτζάνι αχνιστό καφέ.
Τι λέει ο κόσμος λοιπόν;
- O Χασάν Ελαχί βγάζει όλη του τη ζωή online, παρουσιάζοντας φωτογραφίες από το τι κάνει κάθε στιγμή. Ακόμα και στίγμα από GPS με τη θέση του έχει στην ιστοσελίδα του. Γιατί; Επειδή έχει καταλάθος καταχωρηθεί σε λίστα υπόπτων για τρομοκρατία. Blogging ως το τέλειο άλλοθι. Από το Wired.
- Το Technorati αλλάζει. Και κάποιοι ήδη το λατρεύουν γι αυτό. Και όψη και φιλοσοφία. Δεν είναι πια μόνο για μπλογκ αλλά και για μουσική και για βίντεο (τα podcast δεν τα είδα στη νέα λίστα).
- Ο Feedburner οδεύει προς την αγγαλιά του Google. Κι εγώ ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους αρχίζω και νοιώθω παράξενα. Ότι επιλογή online υπηρεσίας και να κάνω, σε λίγο καιρό βλέπω να μετατρέπεται στον νέο μεγάλο αδελφό.
- Πόσα domain names είπατε ότι διαθέτετε; Σίγουρα λιγότερα από τον Κέβιν Χαμ που έχει στη διάθεσή του 300 χιλιάδες!
- Πως εξελίσεται η αναζήτηση στο ιντερνετ διαχρονικά; Ποιές λέξεις χάνουν τη δημοφιλία τους; Την απάντηση έρχεται να δώσει το Google Trends.
- Συνημμένα μεγέθους μέχρι 20MB μπορεί να στέλνει κανείς πια με το Gmail.
- Τι λέει; Η Αίγυπτος θα γίνει μέλος του Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Δείτε αυτό:
- Η Novell και το Electronic Frontier Foundation ανακοινώνουν συνεργασία για επεξεργασία προτάσεων στο θέμα των πατεντών λογισμικού.
- Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα είναι στον αέρα.
- Σας αρέσει η νέα Τηλεόραση (βλέπε YouTube). Σε λίγο θα σας θυμίζει όλο και περισσότερο την παλιά καθώς θα έχει διαφημίσεις.
- Ο Νίκολας Νεγραπόντε τα έχει με την Ιντελ. Λέει ότι του κάνει πόλεμο στο θέμα του OLPC. Μάλλον δίκιο έχει.