Σύλληψη spammer

Αντιγράφω από το in.gr:

Ένας 27χρονος που κατηγορείται ότι απέστειλε εκατοντάδες εκατομμύρια ανεπιθύμητα διαφημιστικά e-mail (το γνωστό spam) συνελήφθη την Τετάρτη στις ΗΠΑ. Οι χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο θα δουν τις επόμενες ημέρες μείωση των σκουπιδιών στα ηλεκτρονικά τους γραμματοκιβώρια, εκτιμούν οι ομοσπονδιακές αρχές.Ο Ρόμπερτ Αλαν Σόλογουεϊ κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε χιλιάδες μολυσμένους υπολογιστές ως αναμεταδότες διαφημιστικών μηνυμάτων. Οι υπολογιστές αυτοί συχνά ονομάζονται «ζόμπι», καθώς κατά κανόνα οι χρήστες τους δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό.

«Είναι ένας από τους δέκα μεγαλύτερους spammer σε όλο τον κόσμο», σχολίασε ο Τιμ Κράντον, δικηγόρος της Microsoft, η οποία είχε κερδίσει την πρώτη δικαστική απόφαση εναντίον του Σάλογουεϊ το 2005.

Εναντίον του 27 χρονου ασκήθηκε δίωξη για απάτη μέσω αλληλογραφίας, απάτη μέσω ηλεκτρονικών επικοινωνιών, απάτη μέσω e-mail, μαζική πλαστοπροσωπία και ξέπλυμα χρήματος. Ο Σάλογουεϊ αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης που θεωρητικά θα μπορούσε να φτάσει τις αρκετές δεκαετίες.

Οι ομοσπονδιακοί δημόσιοι επισήμαναν ότι ο κατηγορούμενος ζούσε μέσα στην πολυτέλεια και ζήτησαν να επιστρέψει τα 773.000 δολάρια που εκτιμάται ότι κέρδισε μέσω της παράνομης επιχείρησής του, την εταιρεία μάρκετινγκ Newport Internet Marketing Corp.

Ο Σόλογουεϊ έστελνε διαφημιστικά μηνύματα παροτρύνοντας τους χρήστες να εμπιστευτούν την εταιρεία του για την προώθηση των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα μηνύματα αυτά ο 27χρονος υπερηφανευόταν ότι για 495 δολάρια μπορούσε να προωθήσει προϊόντα τρίτων αποστέλλοντας έως και 20 εκατ. διαφημιστικά e-mail σε διάστημα 15 ημερών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Για να δούμε αυτές τις μέρες αν μειώθηκαν όντως, έστω κατά ένα δέκατο, τα spam mails.

ΥΓ. Για κάποιον πολύ ενοχλητικό κύριο, ονόματι Θεοδόση Μοίρα, θα δούμε ανάλογη κίνηση;