Σύνοψη τύπου

Κατά τα πρότυπα του προηγούμενου ποστ, η σύνοψη του τύπου της εβδομάδας που πέρασε σε ότι αφορά τα μπλογκ.

Πιερ Ασουλίν: Τα blogs είναι το μέλλον του Τύπου – ΠOΛITIΣMOΣ 15 May, 2007
Αφορμή για την είσοδο του Γάλλου συγγραφέα και δημοσιογράφου Πιερ Ασουλίν στη δημοσιογραφία ήταν ο… Κώστας Γαβράς. Είχε δει τρεις φορές το «Z», άρχισε ως φωτορεπόρτερ και το πρώτο φωτορεπορτάζ που τον έστειλαν να καλύψει ήταν μια εκδήλωση του Μίκη Θεοδωράκη. Τα θυμήθηκε όλα αυτά ο Πιερ Ασουλίν…

Οι σύντροφοι του Διαδικτύου

Στο χώρο του συνεδρίου συναντήσαμε τους 1.600 εθελοντές που «βάζουν» το ΠΑΣΟΚ στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ (20/05/2007)

Ο πόλεμος των blogs

Οι Αμερικανοί λογοκρίνουν την επικοινωνία των στρατιωτών μέσω του Διαδικτύου

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ (20/05/2007)

«Κράτος τρόμου η Αίγυπτος του Μουμπάρακ»

Η Αίγυπτος του αρχαίου πολιτισμού, που θαυμάζουν πολλοί λαοί, δυστυχώς έχει μεταμορφωθεί σε χώρα ενός κράτους τρόμου. Οι καταγγελίες για βασανιστήρια γεμίζουν το Διαδίκτυο και τα λόγια της Αιγύπτιας ακτιβίστριας Νερμίν Νιζάρ, μέλους της «Εκστρατείας ενάντια στο νόμο έκτακτης ανάγκης» μας προβλημάτισαν έντονα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (19/05/2007)

Ιστορίες καθημερινής μάχης με τον… πελαργό

«Το μωράκι μας αργούσε. Αυτός ο ρημάδης ο πελαργός ήταν τυφλός και χτυπούσε άλλες πόρτες. Τριγύρω μωράκια ίδια με το δικό μου, με τα ίδια τεράστια μάτια, τα ίδια ξανθά μαλλιά, τα ίδια γλυκά γελάκια. Και το χαζοπούλι πήγαινε και τα μοίραζε αλλού. Ολες οι κοιλιές φούσκωναν, μεγάλωναν, γεννούσαν. Εμάς το μόνο που φούσκωνε ήταν η καρδιά μας, έτοιμη να σπάσει σαν μπαλόνι απ’ την προσμονή. Ο καθένας μας θεωρούσε ότι “έφταιγε” και ο μόνος λόγος της αποξένωσης ήταν οι ενοχές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (19/05/2007)

Η Κωνσταντίνα, ο Τάσος και το… χαζοπούλι

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (19/05/2007)

Το Blooker γραφόταν με σφαίρες

«Πρόσεξα δύο τύπους με αυτές τις ασπροκόκκινες πετσέτες της τζιχάντ δεμένες στα κεφάλια τους να έρχονται έρποντας από τη γωνία. Προσπαθούσαν να φτάσουν μια στοίβα από λάστιχα φορτηγού για να κρυφτούν. Ηταν φανερό πως κάτι έτρεχε. Εστρεψα το σκόπευτρο πάνω τους κι ετοιμάστηκα να τους αποχαιρετήσω…».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (17/05/2007)

«Εμιγκρέ πολυτελείας ο Σαρκοζί»

«Μου άρεσε η ατμόσφαιρα γιορτής. Μου έκανε εντύπωση ότι η είσοδος είναι δωρεάν -σε αντίθεση με τις εκθέσεις βιβλίου στο Παρίσι. Και με μάγεψε ο χώρος, στους πρόποδες της Ακροπόλεως. Αλήθεια ποια είναι η ετυμολογία της λέξης “Ακρόπολη”». Ο Πιερ Ασουλίν ρωτάει, σημειώνει, παρατηρεί. Ακόμα κι αν δεν ήξερε κάποιος ότι η δημοσιογραφική του ιδιότητα προηγήθηκε της συγγραφικής, θα μπορούσε να στοιχηματίσει υπέρ της πρώτης. Υπέρ της δεύτερης δεν χρειάζονται στοιχήματα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (15/05/2007)