Αυτόματος έλεγχος για νέες εκδόσεις των εφαρμογών σας

Δεν έχει σχέση με το Blogging αλλά βρήκα ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο από το καλό ιστολόγιο TechInGreek για τον αυτόματο έλεγχο καινούριων ενημερώσεων στις εφαρμογές μας. Ενώ πολλές εφαρμογές έχουν αυτόματο εντοπισμό ενημερώσεων, στην πραγματικότητα τα πιο πολλά προγράμματα δεν τον έχουν κι αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το FileHippo Update Checker. Κατεβάζετε ένα αρχείο μόλις 116kb το οποίο τρέχετε online και σας ενημερώνει με καινούριο παράθυρο στον browser αφού σκανάρει το σκληρό δίσκο για το ποια προγράμματα χρειάζονται ανανέωση. Έτσι βρήκα ότι χρειαζόταν οπωσδήποτε στον υπολογιστή μου αναβάθμιση η κάρτα γραφικών με καινούριους drivers, το WinRaR, το Nero κι άλλα. Πολύ χρήσιμο γι αυτούς που ενοχλούνται με τις ρυθμίσεις για αυτόματες ενημερώσεις οπότε ανοίγουν τα προγράμματα (όπως εγώ) καθώς μπορείτε να τις αποεπιλέξετε στις εφαρμογές και να κάνετε τις ενέργειες μαζεμένες κάποιo απόγευμα ελεύθερο που θα αφοσιωθείτε μόνο στα downloads. Εννοείται ότι μόνο σε προγράμματα προστασίας και ασφάλειας ΔΕΝ αποεπιλέγετε τις αυτόματες ενημερώσεις.

ΥΓ Απορία: υπάρχει ανάλογο εργαλείο για τα Open Source; Σκέφτομαι σοβαρά να βάλω Kubuntu, αλλά θα ήθελα να είμαι ανά τακτά διαστήματα ενήμερος με εύκολο τρόπο κι όχι να ψάχνω σε 500 sites για το αν υπάρχει το ένα και το άλλο για το κάθε πρόγραμμα.

8 thoughts on “Αυτόματος έλεγχος για νέες εκδόσεις των εφαρμογών σας

 1. nikan

  Οι περισσότερες διανομές linux διαθέτουν αυτόματη ενημέρωση των προγραμμάτων που περιλαμβάνουν και μιας κι αυτά καλύπτουν το 95% των αναγκών των χρηστών, εν έχεις να ανησυχείς για … σοφτγουερική ενημερότητα
  🙂

 2. JustAnotherGoneOff

  Γι αυτό ξαναρωτώ: για Linux και τα συναφή υπάρχει τέτοια εύκολη ενημερότητα; Μη ξεχνάς Νίκο ότι με τέτοια λειτουργικά και τα προγράμματά τους, οι ενημερώσεις είναι πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες της Microsoft, άρα περισσότερο χρήσιμο είναι τέτοιου τύπου πρόγραμμα ενημερότητας παρά να τρως δέκα ώρες τη μέρα για να ψάχνεις μία μία κάθε σελίδα.

 3. nikan

  @jago Δεν με κατάλαβες: στο linux η διανομή δεν κάνει διάκριση λειτουργικό/εφαρμογές. Ενημερώνονται όλα αυτόματα.

 4. JustAnotherGoneOff

  Αυτά δεν μου τα έχεις πει, ούτε τα ανέφερε κανείς στις σχετικές σελίδες που “κοιτάζουν” μόνο τον πυρήνα των λειτουργικών, καθοδήγησέ με τώρα να βάλω Kubuntu 😛

  Θυμάσαι το σχετικό ποστ σου που γράφεις για την αλληλοδιδασκαλία στο Linux; Ε , αυτό είναι το προβλημά μου, για τους λινουξάδες “αλληλοδιδασκαλία” σημαίνει να έχουμε περάσει όλοι από ΑΕΙ/ΤΕΙ/ξένα πανεπιστήμια και οι υπόλοιποι είμαστε οι σουπεράσχετοι που δεν μας πέφτει λόγος κιόλας για το Λίνουξ όταν δεν καταλαβαίνουμε τα βασικά που “σπουδάζετε”.

  Μιλάω σκληρά, αλλά οι κι εσείς οι λινουξάδες το έχετε παρατραβήξει, κι εμείς οι απλοί χρήστες θέλουμε να χρησιμοποιούμε έναν υπολογιστή με το άνοιξε/κλείσε, όχι να πάρουμε πτυχίο για να καμωνόμαστε ότι είμαστε λινουξάδες 🙂

 5. JustAnotherGoneOff

  Κοινώς, κάντε επιτέλους το Linux και τα παρεπόμενά του φιλικό προς το χρήστη όπως όσο είναι το κάθε λειτουργικό του Bill. Αφήστε τα περισπούδαστα που θέλουμε και ΜΙΤ πτυχίο για να τα καταλάβουμε.

 6. nikan

  @Jago Της Ροδιάς ήταν το ποστ για την αλληλοδιδασκαλία. Όταν συγκρίνεις Microsoft με Linux πρέπει να λαμβάνεις υπόψι το εξής: όλα στο open source είναι εθελοντικά. Συνεπώς οι οδηγίες που θες πρέπει να γραφτούν από κάποιον που θα συμμεριστεί τον πόνο σου. Κι αυτό συμβαίνει πολύ περισσότερο συχνά απ’ότι φαντάζεσαι αλλά όχι τόσο συχνά όσο όταν έχεις υπαλλήλους που πληρώνονται για να το κάνουν.
  Όσο για φιλικότητα, το Λίνουξ είναι πια πολύ φιλικό. Αλλά μην εννοείς με τη ‘φιλικότητα’ ότι τα πράγματα στο Λίνουξ πρέπει να δουλεύουν όπως στα Windows. Αρκετά πράγματα μοιάζουν, αρκετά διαφέρουν. Πρέπει να καταβάλεις κι εδώ τον κόπο που κατέβαλες για να μάθεις τα βασικά στα Windows. Λινουξ δεν σημαίνει free windows. Είναι ένας διαφορετικός κόσμος…

 7. Γιάννης

  Καλησπέρα,

  καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την αναφορά σου στο blog μου. Μου έστειλε αρκετούς επισκέπτες αλλά κυρίως μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω και το δικό σου εξαιρετικό blog.

  Ένα σχόλιο μου σε αυτό που ρωτάς: στο Linux ανάλογα με την διανομή που θα επιλέξεις υπάρχουν πολλά εργαλεία που αναλαμβάνουν την αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών σου. Θέλουν λίγο προσοχή στην χρήση τους ειδικά αν αναβαθμίζεις κρίσιμες για την λειτουργία του συστήματος εφαρμογές, αλλά σε γενικές γραμμές λειτουργούν καλά.

  Να μην φοβηθείς να βάλεις Linux. Ειδικά στις δημοφιλείς διανομές (ubuntu – kubuntu, mandriva, opensuse, PCLinuxOS) σχεδόν όλες οι εργασίες πλέον μπορούν να γίνουν από γραφικό περιβάλλον. Και όποτε ο αρχάριος χρήστης χρειαστεί βοήθεια υπάρχουν πολλές online κοινότητες πρόθυμες να βοηθήσουν χωρίς προϋποθέσεις (να είσαι guru κλπ).

  Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις και τον σχετικό εκμάθησης, καθώς αρκετά πράγματα λειτουργούν με διαφορετική λογική από ότι τα Windows.

  Και πάλι ευχαριστώ.

  Γιάννης – TechInGreek

Comments are closed.