Φραπές και φάπες

Ναι για το γνωστό βιντεάκι μιλάω και δεν θα το προβάλω. Δείτε το στην πηγή του αν θέλετε. Άργησα να γράψω κάτι ή να σχολιάσω γιατί πάντα με τέτοια περιστατικά έχω δυο απορίες: ποιος είναι αυτός που το βιντεοσκόπησε και ποιος είναι αυτός που το ανέβασε.
Η δεύτερη μου λύθηκε με την βοήθεια του Αστέρη Argos.
Η πρώτη παραμένει.
Κι αν κρίνουμε από τον τόπο και τον τρόπο που βιντεοσκοπείται το περιστατικό, είναι προφανές ότι γίνεται εν γνώσει όλων των παρευρισκομένων. Κι αυτό μου φέρνει στο μυαλό μια μακάβρια αναλογία: ο άνθρωπος δεν είναι στην τροφική αλυσίδα του καρχαρία. Αν όμως κάποιος καρχαρίας επιτεθεί για χ λόγους σε άνθρωπο, θα το κάνει ξανά. Έτσι κι εδώ. Η βιντεοσκόπηση αυτή δεν θα πρέπει να είναι η μόνη. Πόσες άλλες άραγε να κυκλοφοράνε από κινητό σε κινητό για να γελάνε ανεγκέφαλες παρέες;

Θυμάμαι πέρσυ που είχε πέσει στην αντίληψή μου μια σειρά από βίντεο μαθητών που εν γνώσει ή αγνοία συμμαθητών τους, τους βιντεοσκοπούσαν γυμνούς/ες, σε διάρκεια ερωτικής πράξης κ.τ.λ.
Είχε γίνει ένας σχετικός ντόρος και στα ΜΜΕ τότε. Κι ύστερα λήθη.
Τελικά αναρωτιέμαι τι μένει από το να φέρνεις στο φως τέτοιο υλικό, κι αν είναι τελικά καλό. Ξεσπεπάζονται βέβαια (αν ξεσκεπάζονται) και τιμωρούνται (αν τιμωρούνται) οι υπεύθυνοι. Μια μεγάλη ομάδα όμως το βρίσκει διασκεδαστικό και παροτρύνεται να το επαναλάβει.

Το θέμα στην Καθημερινή και το Έθνος.

Powered by ScribeFire.

5 thoughts on “Φραπές και φάπες

 1. Titanas

  Ανάλογα περιστατικά θα πληθαίνουν μήνα με τον μήνα καθώς η τεχνολογία θα προσφέρει κινητά τηλέφωνα με καλύτερα χαρακτηριστικά και φθηνότερη τιμή, άρα προσιτά σε μαγαλύτερη μάζα καταναλωτών.

  Με το περιστατικά εννοώ τα διάφορα ερασιετχνικά βίντεο. Αν το συνδυάσεις με την βλακεία που κυκλοφορεί το αποτέλεσμα είναι αυτό που είδες με τους αστυνομικούς και τον βασανισμό των κρατουμένων.

  IMHO δεν θα πρέπει να μας φαίνεται περίεργο. Πάντα γίνονταν αυτά αλλά έμεναν στο χωριό, στην τάξη και στο τμήμα ενώ τώρα μπορούν να μεταφερθούν μέσω bits και σε άλλους με ελάχιστον η μηδενικό κόστος.

  Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ταυτόχρονα εύχομαι αυτοί οι άρρωστοι τύποι να σαπίσουν στην φυλακή.

 2. Argos

  Εννοείς αυτό το post; (Update
  Filed under: Κανάλια, Internet — argos @ 10:52 am )
  Το metajournalism είναι συλλογικό. Δεν τα γράφει όλα ο Αστέρης 🙂

 3. Rodia

  Αραγε τιμωρήθηκαν ή θα τιμωρηθούν οι δράστες/αστυνομικοί για την πράξη που εμφανίζεται στο βίντεο ή για την πράξη της βιντεοσκόπησης;

  Κάπου πήρε το μάτι μου συζήτηση όπου σχολιάστηκε κάπως έτσι: “καλύτερα μερικές φάπες για συνετισμό παρά στη φυλακή- φροντιστήριο εγκλήματος- παρέα με μουστακαλήδες” και αυτόματα σκέφτηκα ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία όπου υπάρχει πραγματική (και όχι σππασμωδική/περιστασιακή) βούληση για την πάταξη του εγκλήματος και την πρόληψη εγκληματικών πράξεων από νέους (π.χ. αρπαγή τσάντας, κλπ) πρώτη θέση έχουν οι κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας, δλδ, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, και άλλοι ειδικοί επιστήμονες που φροντίζουν και συμπαραστέκονται στους νέους σε παρόμοιες περιπτώσεις -ή και ΠΡΙΝ την εκδήλωσή τους.

  ΚΟΥΪΖ:
  1. Πόσοι κοινωνικοί επιστήμονες διορίστηκαν;
  2. Πόσοι αστυνομικοί διορίστηκαν;
  3. Πόσοι αγροφύλακες διορίστηκαν;

  –>> υποθέτω ότι οι κατηγορίες 2 κ’ 3 υπερτερούν κατά πολύ της 1. Ισως επειδή η 1 υπάγεται στους Δήμους ενώ οι 2κ’ 3 κατευθείαν στο κράτος. Οπότε, ρίχνω μεγάλο μερίδιο ευθύνης στους Δήμους για παρόμοια ζητήματα που η πρόληψη θα μπορούσε να αποσοβήσει.

Comments are closed.