Σιγή για το ιντερνετικό ραδιόφωνο σήμερα

Το ιντερνετικό ραδιόφωνο σιωπά σήμερα.
Την έχετε ακούσει την ιστορία; Η RIAA (Recording Industry Association of America), οι μουσικοβιομήχανοι θα λέγαμε, ζητάνε αλλαγή του μοντέλου χρέωσης του ιντερνετικού ραδιόφωνου: αντί για ένα σταθερό ποσό, οι σταθμοί θα πρέπει να πληρώνουν ανά αναμετάδοση ανά ακροατή (!!!). Οι τιμές είναι τέτοιες που οι περισσότεροι σταθμοί θα κλείσουν αν κάτι δεν αλλάξει ως τη μέρα εφαρμογής του νέου μέτρου (15 Ιουλίου).

Σαν αντίδραση και διαμαρτυρία έρχεται η σημερινή ιντερνετική σιωπή.

Τι μπορεί να κάνει κανείς; Δείτε εδώ.

5 thoughts on “Σιγή για το ιντερνετικό ραδιόφωνο σήμερα

 1. Oneiros

  Μπράβο, κι ήθελα να γράψω κάτι σχετικό αλλά δεν βρήκα το χρόνο. Πιστεύω πως, μακροπρόθεσμα, είναι μιά πολύ σημαντική μάχη, που δεν αφορά μόνο τους αμερικάνους ακροατές του διαδικτυακού ραδιοφώνου, οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 2. Oneiros

  Κάρτες, θα γίνουν και στην Ελλάδα αν δε σταματήσουν στις ΗΠΑ’ η ΑΕΠΙ σίγουρα θα ακολουθήσει τη γραμμή της RIAA.

 3. lexx

  Λογικό μου ακούγεται. Έχει καταρρεύσει παντελώς η μουσική βιομηχανία και ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να φάει λεφτά από όπου μπορεί.

 4. Oneiros

  ΥΓ: Το ζήτημα σαφώς και είναι μεγαλύτερο από το θέμα και μόνο των σταθμών, αλλά να προσθέσω ότι προσωπικά με καίει να χάσω ποιοτικούς διαδικτυακούς σταθμούς που ακούω εδώ και χρόνια, όπως πχ. το Radio Paradise, λόγω απληστίας των δισκογραφικών (ο αποκλεισμός της Ευρώπης από το Pandora τον περασμένο μήνα με σύγχισε ήδη). Όπως και να ‘χει, πάντως, στα τρισάθλια ελληνικά ερτζιανά δε ματαγυρνάω.

Comments are closed.