Metamarks: ενα plugin για τα ελληνικά social bookmarking sites. (Update)

Update: Από διάφορα σχόλια εντοπίστηκαν κάποια προβλήματα κυρίως στο πως εμφανίζονται τα εικονίδια. Έχω κάνει μια σειρά από διορθώσεις κι ελπίζω να δουλεύει καλύτερα τώρα. Να διευκρινίσω ένα πράγμα: τα εικονίδα πρέπει να είναι σε λευκό background αλλιώς θα φαίνεται ένα άσπρο πλαίσιο γύρω τους.

Ανεβάζω κάθε νέα βέρσιον στο Rapidshare.com κι ενημερώνω τα link σ’ αυτό το ποστ και στη σελίδα με τα gadgets. Δυστυχώς για να το κατεβάσετε θέλει δυο τρία κλικ αλλά έτσι μόνο μπορώ να βλέπω πόσοι κατέβασαν και πιά έκδοση.

Όσοι γνωρίζετε από HTML/CSS δεν έχετε παρά να κάνετε edit το plugin και να αλλάξετε παραμέτρους εμφάνισης όπως το margin κτλ.

Τέλος, ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σχόλια.

Με αφορμή αυτό εδώ το ποστ από το pestaola.gr σκέφτηκα να φτιάξω κάτι απλό και εύκολο, που να βοηθάει στη διάδοση των ελληνικών social bookmarking ιστοσελίδων.

Πρόκειται για ένα plugin για το wordpress που όταν το εγκαταστήσετε, κάτω από κάθε ποστ θα εμφανίζεται μια σειρά εικονίδια για όσα ελληνικά social bookmarking sites έχουν ως τώρα υποπέσει στην αντίληψη μου (δείτε στο κάτω μέρος του ποστ).

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Για την εγκατάσταση ακολουθήστε τα εξής απλά βήματα.

 • Αποσυμπιέστε το αρχείο metamarks.zip.
 • Αντιγράψτε το φάκελλο που θα δημιουργήσει στη διεύθυνση “http://{η διεύθυνση του μπλογκ σας}/wp-content/plugins/” με κάποιο ftp εργαλείο.
 • Μπείτε στη διαχείριση του wordpress και πηγαίντε στα plugins. Βρείτε το συγκεκριμένο και ενεργοποιήστε το.
 • Είσαστε έτοιμοι.

Αν έχετε προβλήματα αφήστε ένα σχόλιο σ’ αυτό το ποστ ή στη σελίδα με τα gadgets.

Επίσης αν θέλετε να προτείνετε και κάποιο άλλο, θα το περιλάβω στην επόμενη έκδοση.

Ελπίζω να το βρείτε χρήσιμο.

18 thoughts on “Metamarks: ενα plugin για τα ελληνικά social bookmarking sites. (Update)

 1. Titanas

  Εξαιρετική ιδέα. Βάλτο και στο directory με plugins του WordPress.

  Το div με το γκρι χρωματάκια αλλάζει;

 2. akyro.net

  Πολύ καλό plugin! Επιτέλους κάτι αξιόλογο… Τώρα μόλις το εγκατέστησα και δουλεύει τέλεια! Ευτυχώς γιατί είχα βάλει από μόνος μου τον κώδικα και 5 socialbookmarking και μου είχε πάρει κάνα 2ωρο, ώσπου να βρω τα icons, τον κώδικα για το καθένα κτλ…
  Από την άλλη όμως τόσα που είναι πρέπει να σταματήσουν κάποια να λειτουργούν και να επιβιώσουν τα 2-3 καλύτερα!

 3. Titanas

  Θα ήταν καλό αν έβασες ένα alt ή κάτι αλλο στις εικόνες έτσι ώστε με το mouse over να εμφανίζεται σε ποια υπηρεσία δουλεύει το κάθε εικονίδιο.

 4. Titanas

  Το έβαλα στο pestaola.gr αλλά βλέπω ότι δεν μοθ εμφανίζεται το alt όπως εδώ και τα εικονίδια είναι κολλημένα μεταξύ τους. Ίσως ένα nbsp μεταξύ τους ή κάτι άλλο;

 5. nikan

  @titanas Δεν έχεις εγκαταστήσει την τελευταία βέρσιον, γι αυτό. Το είδα στον κώδικα της σελίδας σου. Για να είσαι σίγουρος τι έχει εγκατασταθεί, πήγαινε στην επιλογή plugin, στο μενού διαχείρισης του wordpress, βρες το plugin, πάτα edit και δες αν τα img έχουν title attribute. Επίσης αν δε θες να εμφανίζεται το μήνυμα “Κατεβάστε το metamarks plugin” βρες τη φράση κι αντικατέστησέ με κενό. Για το θέμα του κενού μεταξύ των εικονιδίων,πρέπει να το σκεφτώ λίγο για να μην πειράζει το CSS. Βλέπεις σε μένα εμφανίζεται με κενό χωρίς να έχω κάνει κάτι

 6. jim_hellas

  Πολύ καλό! Δυστυχώς όμως το δοκίμασα στο BloGR και δεν μου αρέσει έτσι όπως εμφανίστηκε (δεν έχει κενά, τα εικονίδια έχουν borders και δεν εμφανίζει κανονικά το κείμενο στο mouseover, όπως στα υπόλοιπα links).

  🙁

 7. Titanas

  Μια παρατήρηση ακόμα. Στο filename του metamarks.zip βάλε ένα νουμεράκι στο τέλος όταν κάνεις updates. Κάτι σαν metamarks02.zip πχ. Πάω να εγκαταστήσω την νέα έκδοση!

 8. Titanas

  Το εγκατέστησα και το πείραξα λίγο για να πάει στην έκδοση 0.2. Βασικά αφαίρεσα το και και μετακίνησα τα styles. Τώρα είναι και XHTML validated όπως το δοκίμασα στο pestaola.gr . Πού να το στείλω για να το δεις και εσύ;

 9. Titanas

  Ρε jim_hellas να σου δώσει την πειραγμένη έκδοση που τρέχει στο pestaola να δούμε πως παίζει και σε σένα και μετα feedback report πίσω στον nikan? Αν ναι, email με για να συνενοηθούμε.

 10. Pingback: BloGR » Metamarks WP plugin

 11. linguafranca

  Θα μπορούσες να μου πεις σε μένα τον καινούριο, στα ελληνικά τι πρέπει να κάνω;;; :)) Δεν μπορώ να το προσθέσω, δεν έχω ιδέα

 12. nikan

  @linguafranca Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί το blog σου είναι στο wordpress.com κι όχι ένα wordpress που έχεις εγκαταστήσει σε δικό σου σέρβερ. Τα μπλογκ στο wordpress.com έχουν αρκετούς περιορισμούς στην προσθήκη plugin και widget τρίτων.

  Το metamarks δουλεύει σε wordpress blogs που έχουν εγκαταστήσει μόνοι τους οι χρήστες, και σε blog του blogger. Λυπάμαι.

Comments are closed.