Ένας Έλληνας στους top 100!

Είναι λίγο πάνω από μήνας που άρχισα  να παρακολουθώ το μπλογκ του Πωλ Σταματίου. Ο Πωλ είναι Ελληνοαμερικάνος, 21 χρονών και σπουδάζει κάτι που λέγεται Computational Media, συνδιασμός πληροφορικής κι επικοινωνίας και λογοτεχνίας.
Έχω περιστασιακά αναφερθεί σ’ αυτόν, όταν έκανα τη σύγκριση της εφαρμογής του flickrSlidr με το SlideFlickr του Στελάμπουρα.

Έχει ένα πολύ clean cut blog που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας και που βασίζεται στο wordpress, με theme δικής του κατασκευής. Γράφει για θέματα τεχνολογίας κάνοντας συνήθως product reviews, είναι δε μανιακός ‘of all things apple’.
Δεν ξέρω που οφείλεται η επιτυχία του, μιας κι είμαι φρέσκος αναγνώστης του, αλλά ο Πωλ μόλις μπήκε στην λίστα των τοπ 100 μπλογκ του Technorati κάτι που ένας ελληνόφωνος μπλογκερ δε θα δει ποτέ. Βέβαια, αν ψάξετε στη λίστα πατώντας το παραπάνω λινκ δεν θα τον βρείτε, αλλά στο προφίλ του άλλα λέει το Technorati, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Πάντως είναι ο δεύτερος (νομίζω) ελληνικής καταγωγής μπλογκερ στη λίστα. Ο άλλος ή καλύτερα ή άλλη, είναι η Arriana Huffington  ή καθ’ ημάς, Αριάννα Στασινόπουλου που βρίσκεται στο νούμερο 5!

Τι να πω; Κι εις ανώτερα Πωλ!

Powered by ScribeFire.

5 thoughts on “Ένας Έλληνας στους top 100!

 1. @ngel

  Επειδή τον Paul τον έχω στους φίλους μου στο pwnce, απ’όπου και τον γνώρισα, δεν μιλάει ελληνικά! Πάντως του αξίζουν συγχαρητήρια διότι κάνει πολύ καλή δουλειά!

 2. nikan

  @@ngel Το ξέρω ότι δε μιλάει ελληνικά. Πάντως πρέπει να έρχεται Ελλάδα απ’ ότι λέει στο μπλογκ του.

 3. @ngel

  Ναι, έρχεται, αλλά μένει για πολύ λίγο!
  Πάντως έχεις δίκιο! Είναι σχεδόν απίθανο ένας ελληνόφωνος blogger να μπει στην 100άδα!

 4. bezalel

  nikan, σκέφτομαι αυτό που λες: “κάτι που ένας ελληνόφωνος μπλογκερ δε θα δει ποτέ”. Γνωρίζουμε όλοι τις αντικειμενικές δυσκολίες του πράγματος (ελληνική γλώσσα -> μικρό εύρος αναγνωστών σε σχέση με τα αγγλόφωνα blogs) και τις κατανοούμε. Ωστόσο, υπάρχει κι εκείνο το μονοκόμματο “ένας blogger” κι εκεί υπάρχει μόνο μία δυσκολία, κι αυτή στη διατύπωση. Βαρυσήμαντη δυσκολία: Κανείς δεν πάει πουθενά μόνος του. Ο κοινός νούς επιβάλει τη συνεργασία.

 5. nikan

  @bezalel Σωστό. Απλά επειδή το ποστ είναι για τον Σταματίου που είναι ένας μόνος του blogger, εξ ου κι η έκφραση. Αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφορά. Δεν νομίζω ότι ούτε ομαδικό μπλογκ ή δεν ξέρω γω τι με ελληνική γλώσσα θα φτάσει ποτέ στο τοπ 100.

Comments are closed.