Είναι οι bloggers δημοσιογράφοι;

Πολυσυζητημένο θέμα. Σίγουρα, όχι, δεν είναι όλοι. Τουλάχιστον όσοι έχουν μπει στο χώρο του ιστολογείν για να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν κάτι αισθητικά και λογοτεχνικά ενδιαφέρον. Τι γίνεται όμως με όσους ασχολούνται επισταμένα με συγκεκριμένο αντικείμενο, ψάχνουν τα θέματά τους και διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους; Η απάντηση δική σας. Εδώ έχω μόνο να συνεισφέρω ένα βίντεο με την άποψη του blogger Scott Karp που έχει το blog Publishing 2.0.

Powered by ScribeFire.

3 thoughts on “Είναι οι bloggers δημοσιογράφοι;

 1. arammos

  Δεν ξέρω γιατί δεν φαίνεται το trackback αλλά έγραψα σχετικά εδώ http://tinyurl.com/28rb46. Πάντως με τρομάζει λίγο ο Scott. Δεν ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια του;

 2. nikan

  @arammos Δεν ξέρω γιατί δεν εμφανίστηκε το trackback.Συμβαίνει. Μου έχει τύχει κι εμένα με άλλα μπλογκ. Πάντως φαίνεται το Technorati Link. Το διάβασα το ποστ σου. Δε συμφωνώ με το συμπέρασμα ότι η κατάντια του τύπου έχει δώσει χώρο σε μπλογκερς δημοσιογράφους. Το ερώτημα δεν έχει εθνικά όρια. Κι αν δεις παραέξω, οι μπλογκερς κάνουν πολύ καλή δημοσιογράφική δουλειά. Μάλιστα, είχα διαβάσει πρόσφατα, ότι στην Αμερική υπάρχει μια πρόταση να αντιμετωπίζονται και νομοθετικά ως δημοσιογράφοι. Το ερώτημα δεν είναι η ‘αυθεντία’ της γνώσης, αλλά ο κώδικας δεοντολογίας. Αν οι μπλογκερς θεωρηθούν δημοσιογράφοι, σε ποιό νομικό πλαίσιο πρέπει να ενταχθούν, πως θα αντιμετωπίζονται όταν διαστρεβλώνουν ειδήσεις κτλ.

 3. arammos

  Επιτέλους συζήτηση επί της ταμπακιέρας 🙂 Είσαι ένας από τους ελάχιστους που έπιασε το νόημα του post μου. Προς στιγμή αναρωτιόμουνα αν κάποιος καταλαβαίνει τι γράφω ή όχι.
  Αυτό είναι το ερώτημα εάν κάνεις το βήμα από blogger να θεωρείς τον εαυτό σου δημοσιογράφο τότε δεν μπορείς να γράφεις ότι θες όπως θες χωρίς συνέπειες.
  Στο μόνο που διαφωνούμε είναι ότι εγώ θεωρώ ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει τύπος επιπέδου, υπάρχει τύπος κατευθυνόμενος και ελεγχόμενος και αυτή η κατάσταση δημιουργεί πολύ χώρο για αμφισβήτηση και φωνές. Κατά συνέπεια και πολλές φωνές και έντυπα χαμηλού επιπέδου.
  Στην Αμερική ο παραδοσιακός τύπος ήδη γεύεται τις επιπτώσεις τον social media και δη των blogs. Δες πόσες παραδοσιακές θέσεις εργασίας εχάθησαν και πόσες νέες θέσεις στα new media άνοιξαν, στα ίδια τα παραδοσιακά μέσα.

Comments are closed.