Ενέργειες για την Αναδάσωση

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ

 • Σήμερα στις 7μμ, από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.
 • Την Κυριακή 8/7 στις 8 το πρωί ποδηλάτες για γύρο της Πάρνηθας με τα ποδήλατα. Ραντεβού στο τελεφερίκ
 • Την Κυριακή 8/7 στις 7μμ, συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Η συγκέντρωση αυτή που δεν έχει γίνει γνωστό, μέχρις στιγμής τουλάχιστον, αν οργανώνεται από κάποιο φορέα, ανακοινώθηκε σε πολλούς με email και μήνυμα σε κινητό.
 • Επίσης 5 και 6/ στις 12 το μεσημέρι, σχεδιάζεται διαδικτυακή ενέργεια με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στους φορείς της πολιτείας. Οδηγίες εδώ.
 • Πέμπτη 12/7 συναυλία στην είσοδο του τελεφερίκ και πάλι από το κοινωνικό φόρουμ.

Πηγή: Έθνος

Το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται στη συγκέντρωση της Κυριακής έξω από τη Βουλή γιατί μάλλον η προέλευσή της είναι ή έχει σχέση με τη μπλογκόσφαιρα, όπως κι η διαμαρτυρία με email της Πέμπτης Παρασκευής.

Έχω πολλά ερωτηματικά όμως:
Για τη συγκέντρωση δεν χρειάζεται άδεια από αστυνομία; Αν ναι ποιος φροντίζει γι αυτό;
Γιατί Κυριακή; Δεν δείχνει μια έλλειψη θέλησης; Ναι, τις καθημερινές δουλεύει ο κόσμος, αλλά και τις Κυριακές αργούν οι … πατέρες του Έθνους.
Είναι δυνατόν να είναι συγκέντρωση χωρίς συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων; Ποιος θα ετοιμάσεις τα σχετικά (π.χ. πανώ, ντουντούκες, φέϊγ βολάν).

Οι απορίες μου δεν είναι ρητορικές, είναι πραγματικές απορίες, και δεν έχουν καμιά κρυφή ειρωνεία. Υπάρχει ένα θέμα που ‘παίζεται’ εδώ: κατά πόσο η περιβόητη ανωνυμία της μπλογκόσφαιρας, για χάριν της οποίας έχουν αναστενάξει τα πληκτρολόγια,  μπορεί να παρακινήσει και να  μεταφραστεί σε πλήθος στο πεζοδρόμιο. Και το λέω αυτό γιατί η πρόσκληση στη συγκέντρωση έρχεται μ’ ένα ανώνυμο μήνυμα. Μάλλον το πλήθος της Κυριακής θα δείξει και τον βαθμό εμπιστοσύνης στην ιδέα της ανωνυμίας ακόμα κι απ’ όσους την υπερασπίζονται.

Το μήνυμα της πρόσκλησης στην πορεία (ή τουλάχιστον η εκδοχή που είδα εγώ) έχει ως εξής:

“ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΗ, ΩΡΑ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ.

ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠΡΑΓΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.

ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΟΥΣ
ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.”

Για το θέμα της ενέργειας με τα email έχω επίσης μια απορία. Πως μπορεί κανείς να εκτιμήσει τη συμμετοχή στην ενέργεια; Αν θα σταλεί ένα, δέκα ή ένα εκατομύριο μηνύματα από που θα το μάθουμε; Προφανώς οι αποδέκτες δεν είναι η καλύτερη πηγή. Και προφανώς έχει νόημα να ξέρουμε πόσοι συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες.

Το προτεινόμενο κείμενο του μηνύματος είναι το ακόλουθο:


Εδώ και μισό αιώνα νομιμοποιείτε την αυθαιρεσία μας και εμείς σε αντάλλαγμα στηρίζουμε και οικοδομούμε την χυδαία ιδιοτέλεια σας. Πολίτες και επαγγελματίες της εξουσίας καταφέραμε να επεκτείνουμε το αβίωτο αστικό χάος σε βάρος της ίδιας της ύπαρξης μας, περιορίζοντας δραματικά, οτιδήποτε ανταγωνιστικό στα «τσιμεντένια» όνειρά μας. Δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα την καταστροφή της γης και την συνακόλουθη «αξιοποίηση» της από τους καταπατητές, τους οικοπεδοφάγους, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς σε τέλεια συνεργασία και διαπλοκή με συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους πολιτικούς. Ο στόχος της καταλήστευσης του κοινωνικού πλούτου επετεύχθη. Η αττική γη αποτελεί παρελθόν και η διάχυση της ασχήμιας στην ελλαδική γη είναι ζήτημα χρόνου παρά θέλησης.

Φτάνει πια

Η συνείδησή μας και το ένστικτό της επιβίωσης μας είναι πιο δυνατά από τα τσιμεντένια όνειρα, την «αξιοποίηση», τις διαπλοκές των «αποχαρακτηρισμών». Τα βουνά και οι θάλασσες είναι κοινωνικό κεφάλαιο και μοναδικό στόχο έχουμε να το διατηρήσουμε, ότι έχει απομείνει, ανέπαφο.

Ως πολίτες

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και αναζητούμε τρόπους δράσης. Δεν θα ανεχτούμε την επ
νάληψη των φαινομένων «Πεντέλης», των «αξιοποιήσεων» των ακτών, της υποβάθμισης των πόλεων, την εγκληματική έλλειψη σχεδίων πρόληψης και αντιμετώπισης “κρίσεων”, την αμέλεια και ανικανότητα φορέων και επιχειρήσεων, τους “κομματικούς φίλους”, την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης.

Πολλοί απο μάς εκφράζουν την επιθυμία να αυτενεργήσουμε καλύπτοντας τα κενά που ηθελημένα αφήνει η πολιτική βούληση.

Ως πολιτικοί

Αναλάβετε και εσείς τις ευθύνες των λόγων και των πράξεων σας δείχνοντας μας ότι είστε άξιοι της εμπιστοσύνης μας. Η έλλειψη σχεδίου και η εγκληματική αμέλεια (ο αρμόδιος υπουργός προτίμησε την θερινή σύναξη υποψηφίων αγροφυλάκων) στην διαχείριση των πρόσφατων “κρίσεων” αποδεικνύει ότι στόχος σας, είναι η ικανοποίηση των ανίκανων και ανήθικων πολιτικών “φίλων”. Αξιοποιείστε αξιοκρατικά το πλούσιο “ανθρώπινο κεφάλαιο” που διαθέτει ο τόπος μας και δώστε σημασία στην πρόληψη, στα μείζονα και όχι στα ελάσσονα. Η πρόσφατη ανεύθυνη συμπεριφορά σας δεν εμπνέει καμία ελπίδα για το μέλλον, ωστόσο αυτήν την ύστατη ώρα αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Επιτέλους σταματήστε τις “εκ των υστέρων” δηλώσεις, την ανεύθυνη “τηλεοπτική δημοκρατία”, μοιραστείτε μαζί μας τα πολιτικά σας οράματα, εάν έχετε.

Δημοσιοποιείστε άμεσα,

Τους τρόπους, τους πόρους, τα μέτρα και τα μέσα που εγγυώνται την διαφύλαξη και αποκατάσταση όλων των πρόσφατα καμένων εκτάσεων.
Την προετοιμασία και την πρόληψη για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.
Δώστε στούς πολίτες το δικαίωμα και τις ευκαιρίες να συμμετέχουν ενεργά στην πρόληψη και τη διαχείριση.
Περιμένουμε,

Η απόγνωση, η αγανάκτηση και η θλίψη μας, περιορίζουν τα περιθώρια της υπομονής μας.

3 thoughts on “Ενέργειες για την Αναδάσωση

 1. chaca-khan

  εμένα μ αρέσει που σκέτη αυτή η φράση που διαχέεται θα είναι υπεύθυνη για ότι γίνει και μόνο. Αν θέλουν οι οργανωμένοι να οργανωθούν και να πάνε οργανωμένοι, αλλά υπάρχουν και πολλοί ανένταχτοι που κάτι τέτοια περιμένουν για να δούμε πόσοι είναι (για μένα πάρα πολλοί)

 2. nikan

  @chaca-khan αν διαχέεται σκέτη και δεν πας εκεί κι αντί να βρεις ανένταχτους βρεις πολύ … ενταγμένους

 3. jnf6

  ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ. ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ με ΜΑΥΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ και Σφυρίχτρες

  “Mαύρη, μαυρη, μαυρη μου εχεις κανει τη ζωη μου μαυρη, μαυρη…σαν καμενη γη”

Comments are closed.