Φωτιά στους mail servers (Update 2)

Update2: Η πρώτη απάντηση

Μέχρι στιγμής μόνο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός έχει απαντήσει. Δέχτηκε μάλιστα να συμμετάσχει σε διάλογο στο μπλογκ manosnik.blogspot.com.
Το κείμενο της απάντησης στάλθηκε αρχικά στον giannis(zet), κι είναι το ακόλουθο:

Αγαπητέ Φίλε/Φίλη,

Δεν συμφωνώ με τις ισοπεδωτικές θέσεις και το ύφος της επιστολής σου. Βέβαια, ως συνήθως, τα πράγματα δεν είναι μαύρα-άσπρα και σε αυτή την περίπτωση είναι αρκετά περίπλοκα και το κόστος για να διορθωθούν πολύ μεγάλο. Θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι όλοι να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί. και για την επαναφορά σε μια πρότερη κατάσταση και για τη φύλαξη και συντήρησή τους και για τη γρήγορη και οριστική κατάρτιση του κτηματολογίου – για να αναφέρω μόνο μερικά από τα μέτρα που απαιτούνται και που και σεις αναφέρεται. Προς την κατεύθυνση αυτή κινούμαστε όλοι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, της απαράδεκτης καταστροφής του Δρυμού της Πάρνηθας, μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσα, στις 2.7.07, Επίκαιρη Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης που το κείμενο της μπορείτε να το βρείτε εδώ.
και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η Επίκαιρη Ερώτηση συζητήθηκε χθες Πέμπτη, 05.07.2007.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης μου απάντησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας και το σύνολο της συζήτησης το έχω αναρτήσει στη διεύθυνση http://www.dinosvrettos.gr/..

Τα συμπεράσματα θα πρέπει να τα συνάγετε μόνοι σας.

Φιλικά,
Ντίνος Βρεττός

Επίσης ο συγκεκριμένος βουλευτής δέχτηκε να συμμετάσχει στο μπλογκ και να πει την άποψή του.

Update1: Ο Ελεύθερος τύπος (ο οποίος χάρι στο Μάριο Ροζάκο, έχει προβάλει αρκετά το θέμα της κινητοποίησης των bloggers κι έχει αναφέρει δυο φορές στα σχετικά άρθρων, ποστ του metablogging.gr) μιλάει για 7400 μηνύματα μέχρι τις 3μμ χτές το απόγευμα και 500 από το ActClick. Δεν υπάρχει εξήγηση πως προέκυψε αυτό το νούμερο. Ανάλογο ρεπορτάζ της Καθημερινής, δεν δίνει νούμερα.
Επίσης ο Ελεύθερος τύπος έχει μια δημοσκόπηση για το αποτελεσματικώτερο μέτρο έκφρασης διαμαρτυρίας, ενώ τα Νέα ‘τρέχουν’ ένα άλλο γκάλοπ για το ποια κεφαλή πρέπει να πέσει για την καταστροφή της Πάρνηθας.
Η Ελευθεροτυπία, μη θέλωντας να μείνει πίσω στο χορό των πρωτοβουλιών, ξεκινάει τη δική της πρωτοβουλία “Να σώσουμε ότι έχει απομείνει“.
Πάντως η δυναμική της κινητοποίησης είναι εντυπωσιακή. Ερχόμενος στη δουλειά, άκουγα την Πόπη Χατζηδημητρίου στον ραδιοφωνικό Galaxy92, να προτρέπει τους ακροατές να πάνε στη συγκέντρωση της Κυριακής! Κάτι που ξεκίνησε από 4-5 SMS ‘αντηχεί’ τώρα σε εφημερίδες και ραδιόφωνο και πιθανώς τηλεόραση.
Οι απαισιόδοξοι ας σταθμίσουν κι αυτό: Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς απέστειλε σήμερα εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς Εφετών της χώρας, με την οποία ζητάει οι εισαγγελείς Πρωτοδικών να παραγγείλουν στους διευθυντές δασών και τους δασικούς υπαλλήλους να παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τις δημόσιες δασικές εκτάσεις που κάηκαν αλλά και αυτές που δεν έχουν καεί και να οδηγούν στο αυτόφωρο όσους επιχειρούν να κτίσουν ή να τις περιφράξουν ή να φυτεύουν δέντρα.

Μάλλον η εγκύκλιος είναι αποτέλεσμα της περιρέουσας ατμόσφαιρας μηδενικής ανοχή. Γιατί αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω το ότι η εγκύκλιος στέλνεται το 2007 μετά από 30 χρόνια συνεχών πυρκαγιών κι εμπρησμών, τσιμεντοποίησης και αποψίλωσης του ελληνικού τοπίου…


Αρχικό κείμενο:Το μεσημέρι στις 12 ξεκίνησε το πρώτο μέρος του mail bombing κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών κι άλλων.
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμιά πληροφορία για τι ακριβώς έγινε (πόσοι συμμετείχαν, πόσα μηνύματα στάλθηκαν κτλ). Από διάσπαρτες αναφορές συμπεραίνω ότι πρέπει τα μηνύματα τουλάχιστον να ήταν αρκετά.
Υπάρχει μια αναφορά σε σχόλιο ότι μήνυμα με περιεχόμενο τη διεύθυνση του μπλογκ από το οποίο ξεκίνησε η ενέργεια, χαρακτηρίστηκε σπαμ (εδώ, το σχόλιο νούμερο 20). Επίσης μου ήρθε ένα οργισμένο μήνυμα από κάποιον από τους συμμετέχοντες που έλεγε ότι στο Συνασπισμό σβήσαν μηνύματα χωρίς να τα διαβάσουν κι ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία δικαιολογήθηκαν ότι υπήρχαν πολλά ίδια, κι ότι ήταν η μόνη περίπτωση.

Στο μπλογκ anadasosi δίνεται το link ιστοσελίδας για ηλεκτρονικές διαδηλώσεις (των ΜΚΟ). Η καμπάνια που είναι διαθέσιμη αποστέλει μήνυμα στα:

Πολιτική Προστασία Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Πυροσβεστική υπηρεσία Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας
Διοίκησης & Αποκέντρωσης
Υπουργείο Ανάπτυξης Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων

το δε μήνυμα είναι:

1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να γίνει αναδάσωση σε όλες τις εκτάσεις που κάηκαν…και κυρίως μην κτιστεί τίποτε και πουθενά!

2. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Να έχουμε πίσω τον πνεύμονα ζωής του Δρυμού της Πάρνηθας και όλων των άλλων εκτάσεων που έχουν καεί.

3. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Όλα τα κόμματα να χαράξουν κοινή πορεία απέναντι σε αυτές τις τεράστιες καταστροφές και το περιβάλλον γενικότερα.

4. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:
Όλοι σε κοινές προσπάθειες για την αναδάσωση και την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

5. ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ:
Όλοι τις εξελίξεις…

Μέσω της ιστοσελίδας θα υπάρχουν σίγουρα στατιστικά αποστολής και συμμετοχής.
Θα περιμένουμε και τον απολογισμό αύριο το απόγευμα από εδώ.


Powered by ScribeFire.