Εκλογές με flavor web 2.0

Ο Ματθαίος Τσιμιτάκης μας ενημερώνει ότι θα δούμε debate αλα Αμερικάνα κι εδώ:
Ο ΣΚΑΙ λέει ότι συμφώνησε με το Youtube να φιλοξενήσει φιλμάκια με ερωτήσεις προς τους μονομάχους των debate που διοργανώνει ο σταθμός. Τι σημαίνει αυτό; Δεν ξέρω. Στο Youtube blog δεν υπάρχει τίποτα σχετικό. Δεν θα μπορούσαν δηλαδή, όσοι ήθελαν, να ανεβάσουν τις ερωτήσεις τους στο Youtube και να ειδοποιούν το σταθμό σχετικά; Μήπως θα είναι featured θέμα οι ελληνικές εκλογές; Αυτό θα μου έκανε πολύ εντύπωση. Ο Ιντερνετάκιας ανακάλυψε ένα group στο youtube όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ανεβάζουν τα βίντεό τους. Φοβερή συνεργασία!

Το δεύτερο και πιο ενδιαφέρον που μας μεταφέρει ο Ματθαίος είναι πως το Sync θα κάνει κάτι ανάλογο σε συνεργασία με προς το παρόν άγνωστη εκπομπή της ΕΡΤ. Εδώ όμως οι ερωτήσεις θα προέρχονται μόνο από bloggers.
Κι εδώ έχω ερωτήματα. Ποια θα είναι η συμβολή του Sync στη διαδικασία αφού το Sync δεν είναι (τουλάχιστον ακόμα) τόπος φιλοξενίας βίντεο. Θα συλλέγει τα σχετικά βίντεο που θα ποστάρουν οι bloggers στα blog τους; Θα πρέπει να φτιάξει κανείς ένα νέο vidcast και να το εγγράψει στο podcasts.sync.gr. Δεν ξέρω. Αν με διαβάζουν οι Νίκος κι ο Κωστής, ας μας εξηγήσουν.

Παρότι μ’ αρέσουν όλες αυτές οι τεχνολογικές πρωτοτυπίες, στο βάθος βάθος δε λένε και πολλά πράγματα όταν το αντικείμενο είναι οι εκλογές σε ένα πολιτικό σύστημα σαν το ελληνικό όπου ο δημόσιος λόγος κι ο διάλογος (ηλεκτρονικός ή όχι) είναι απλώς άλλοθι και μάρκετιν, κι όχι ουσία.

Και μιας και το θίγω τώρα: ποιος πρέπει τελικά να είναι ο ρόλος της μπλογκόσφαιρας σ’ αυτές τις εκλογές;

Μέχρις στιγμής μπορώ να κατηγοριοποιήσω τις αντιδράσεις ως εξής:

 • Σάτιρα: Ο περισσότερος κόσμος φαίνεται να τις παίρνει με χιούμορ. Άλλωστε τέτοια είναι κι η πλειονότητα των ποστ που ασχολείται με την επικαιρότητα
 • Συμμετοχή: Προβολή υποψηφίων, θέσεων, απόψεων κτλ
 • Κριτική: Συνήθως ‘δοκιμιακή’ δηλαδή μακροσκελή ποστ που ‘εξηγούν’ κι αναλύουν.

Αυτά είναι όλα;

Powered by ScribeFire.

2 thoughts on “Εκλογές με flavor web 2.0

 1. Nikos

  Νίκο, δεν είναι έτοιμη ακόμα η σχετική ενότητα. Με τη δημοσίευσή της (νομίζω αύριο ή μεθαύριο) θα βγει και η σχετική ανακοίνωση σε blog post.

  Μέχρι τότε, μπορεί ο οποιοσδήποτε να ετοιμάζει το δικό του videoκαι να το στείλει (αν είναι σχετικά μικρό στο sync@sync.gr) μέχρι να ετοιμαστεί η σελίδα που μπορεί να κάνει upload.

  Τα videos θα φιλοξενηθούν στην εκπομπή της ΝΕΤ “Εκλογές – Η αντίστροφη μέτρηση” και θα απανρήσουν ζωντανά οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

  Όλα τα videos θα υπάρχουν και στην ειδική ενότητα του SYNC για τις εκλογές, μαζί με κάποια άλλα πράγματα που ετοιμάζουμε.

Comments are closed.