Πολιτικό σπαμ: μήπως πρέπει να τα δει κανένας εισαγγελέας;

pspam.jpgΈχω μια φτωχούλα εταιρεία και θέλω να την προωθήσω μέσω Ίντερνετ. Τι κάνω ο καλός σου; Σκαρώνω ένα διαφημιστικό email, αγοράζω μια λίστα με ονόματα εταιρειών και την ξαμολάω σ’ όλη την Ελλάδα. Και για να έχω και τα οπίσθια μου καλυμμένα, βάζω κάτω κάτω με ψιλά ότι άμα δεν θέλετε να λαμβάνετε τέτοια μηνύματα στείλτε ένα κενό mail στo Svisemeaptinkardiasou@spammers.gr κτλ.

That’s the Greek way. Κι η παροιμιώδης πια ανεκτικότητά μας έχει αφήσει να συνεχίζεται αυτή η ιστορία μ’ αποτέλεσμα να γυρίσω από τις διακοπές και να βρω σ’ ένα από τα mailbox μου 930 μηνύματα εκ των οποίων 1 (!!!!) ήταν κανονική επικοινωνία. Εντάξει δεν ήταν όλα ελληνικά, αλλά you get the picture.

Σήμερις, τα έχω πάρει ιδιαιτέρως γιατί παίρνω το τρίτο στη σειρά email από υποψήφιο βουλευτή Θεσσαλλονίκης (πως είπατε;) και μάλιστα χωρίς να μου δίνει τη δυνατότητα να απεγγραφώ από τη λίστα των υποψήφιων ‘πελατών’ του.
Δηλαδή ρε κύριε δε φτάνει που μ’ ενοχλείς, δε φτάνει που δε μου δίνεις τη δυνατότητα να μη σε ψηφίσω γιατί ψηφίζω αλλού, μου στερείς και το δικαίωμα του να μην βρίσκομαι στη λίστα σου; Είναι νόμιμη συμπεριφορά αυτή; Μήπως πρέπει να σας μαζέψει κανένας εισαγγελέας; Δε φτάνει που σε λίγο θα γεμίσετε τους δρόμους με βρωμόχαρτα, σπατάλη δασών τα οποία ορκίζεστε ότι θα προστατέψετε, πρέπει να μου γεμίζετε και το mailbox μου με προεκλογικές ανοησίες ;

4 thoughts on “Πολιτικό σπαμ: μήπως πρέπει να τα δει κανένας εισαγγελέας;

 1. adamo

  Εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα που χρησιμοποιεί, μπορείς να τον καταγγείλεις στον εισαγγελέα υπηρεσίας:

  Ν.3471/2006, Άρθρο 11:
  “1. Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με τη χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλεκτρονικού ταχυσδρομείου, και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο εάν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς.
  :
  4. Απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που έχουν σκοπό την άμεση εμπορική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, όταν δεν αναφέρεται ευδιάκριτα και σαφώς η ταυτότητα του αποστολέα ή του προσώπου προς όφελος του οποίου αποστέλλεται το μήνυμα, καθώς και η μη έγκυρη διεύθυνση στην οποία ο αποδέκτης του μηνύματος μπορεί να ζητεί τον τερματισμό της επικοινωνίας

 2. alepou

  Το ίδιο συνέβει και σε μένα σήμερα το πρωί και μάλιστα 2 φορές. 🙁

 3. Fotis

  Δεν είσαι μόνος σου.

  Λαμβάνω και εγώ ακριβώς το ίδιο.

  Προφανώς ο υποψήφιος δεν ασχολείται. Οπότε με ένα “View Source” μπορείς κάλιστα να δεις από την πρώτη σειρά, ποιος κάνει την ‘εξυπνάδα’.

  Και σταματάω εδώ, αν και μπορώ να πω κι άλλα.

 4. Pingback: metablogging.gr » Blog Archive » Πολιτικού σπαμ συνέχεια

Comments are closed.