Ιnternet Εxplorer 7: ‘αταξίες’ στα πρώτα γενέθλια


Στις 18/10/2006 κυκλοφορούσε επίσημα ο Ιnternet Εxplorer 7 στα XP. Πως τα πήγε στο χρόνο που πέρασε; Δεν ξέρω. Προσωπικά τον χρησιμοποιώ μόνο για να τεστάρω την εμφάνιση web σελίδων, κι αυτό που έχω παρατηρήσει είναι η μεγαλύτερη συμμόρφωση σε standards από τον μισητό IE6. Σίγουρα έχει πολλά κι ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, αλλά, όπως και με το Office και τα Vista, νομίζω πως είναι πολύ παραπάνω από τις ανάγκες του μέσου χρήστη.
Στα εταιρικά περιβάλλοντα που υπάρχουν περιορισμοί στο τι θα εγκαταστήσει και χρησιμοποιήσει ένας χρήστης, φαντάζομαι πως η διείσδυσή του είναι καλή. Στα διάφορα στατιστικά επισκεψιμότητας πάντως παρατηρείται ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών που επιμένει με τον IE6. Και βέβαια ένα αυξανόμενο που καταφεύγει στον Firefox.
Γιατί όμως ένας καλύτερος από τον IE6 browser δεν γίνεται καθολικά αποδεκτός; Τουλάχιστον στους φανατικούς windows χρήστες; Πέραν της εξήγησης που έδωσα πιο πάνω (i.e. δεν τον χρειάζονται), δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Πάντως, φαίνεται πως κι η Microsoft ανησυχεί, μιας και σήμερα,στο μπλογκ του IE, ανακοίνωσε πως από δω και μπρος ο IE7 δεν θα διατίθεται μόνο στα αυθεντικά Windows:

With today’s “Installation and Availability Update,” Internet Explorer
7 installation will no longer require Windows Genuine Advantage(*)
validation and will be available to all Windows XP users.

Φαίνεται πως οι ανταγωνιστικές πιέσεις φέρνουν πάλι στην Microsoft την παλαιότερη διάθεση για ευρεία ανοχή στο παράνομο λογισμικό.

*Ο σύνδεσμος στη σελίδα του Genuine Advantage είναι δικός μου. Δεν υπάρχει στο πρωτότυπο.

Powered by ScribeFire.

7 thoughts on “Ιnternet Εxplorer 7: ‘αταξίες’ στα πρώτα γενέθλια

 1. kbee

  Ωραία, επιτέλους να τον κατεβάσω γιατί και ο Fifefox 2 δεν είναι ότι καλύτερο! για την ακρίβεια τρώει πάρα πολύ μνήμη RAM!

 2. kbee

  Μετά από προσπάθειες, καθώς έχω SP1 δεν μου υποστηρίζεται ο IE7!

 3. Νικόλας

  Την απάντηση στο ερώτημά σου τι δίνεις αμέσως μετά. Ο IE7 δεν εγκαθίσταται σε παράνομες εγκαταστάσεις των Windows!!!
  Επιπλέον, ο IE7 είναι ο πρώτος που δεν διατέθηκε ως υποχρεωτικό update μέσω του Windows Update και λόγω μεγέθους και λόγω των διαφόρων αντιμονοπωλιακών κανονισμών που έχουν επιβληθεί στη Microsoft.
  Επιπλέον, είναι αλήθεια ότι σε σχέση με τον IE6 είναι πολύ πιο βαριά εφαρμογή και τέλος (πολύ σημαντικό) η beta έκδοση που βγήκε ήταν bad publicity γιατί δημιούργησε ένα κάρο προβλήματα.

  Προσωπικά χρησιμοποιώ both (IE, Firefox) equally και μπορώ να πώ ότι ο IE είναι πολύ πιο γρήγορος από τον Firefox, ο οποίος όμως έχει φορτωμένα 23 extensions. Επίσης είναι δεδομένο ότι όταν ανοίξω πάνω από 5 tabs με flash content (τουλάχιστον το 76% της σελίδας να έχει flash content), ο firefox κολλάει, ενώ ο IE συνεχίζει ακάθεκτος.

  Δεν υποστηρίζω κανέναν από τους δύο απόλυτα και θεωρώ και τους δύο το ίδιο αξιόλογους.

 4. porcupine

  Καθολικά αποδεκτός δεν μπορεί να γίνει γιατί δίνει μονίμως την αίσθηση του παρωχημένου.

  Όσα καινούρια features κι αν έχει, πάντα θα υπάρχει μια νέα έκδοση του Firefox ή ένα addon του ή απλώς ένας πιο καλός browser (βλ. Opera ή Safari για Mac) που θα τον αφήνουν πίσω.

  Άσε που κουβαλάει τα αμαρτήματα του 6.

 5. nikan

  @kbee Ενδιαφέρουσες πληροφορίες από την εμπειρία σου

  @porcupine μαζί σου 😉

 6. Pingback: metablogging.gr » Blog Archive » SaveTheDevelopers.org Επιτέλους!!

Comments are closed.