Ποιός μιλάει για τη Μπούρμα;

Αυτή η ελάχιστα γνωστή χώρα είναι 45 χρόνια κάτω από δικτατορικό καθεστώς. Τα νέα που εδώ και λίγες μέρες κάνουν το γύρo του κόσμου, πως μια εξέγερση είναι σε εξέλιξη εκεί πέρα, με άφησαν κάπως μουδιασμένο. Ήθελα να γράψω κάτι αλλά γνώριζα ελάχιστα και δεν ήξερα τι ακριβώς συμβαίνει. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω, θάταν να αναμασήσω καμιά είδηση. Εγώ ήθελα όμως κάτι από την μπλογκόσφαιρα.

Χτες οι δύο Μασούρες (Ρίτσα και Αστέρης) με διαφώτισαν με τα ποστ τους για την κατάσταση εκεί. Ειδικά το ποστ του Αστέρη είναι ένα πλήρες λήμμα για το θέμα κι έτσι είχα σκοπό σήμερα να κάνω μια τουλάχιστον μνεία για να ησυχάσω τη συνείδησή μου. Κι έτυχε ακριβώς σήμερα να πέσω πάνω σ’ αυτό το ποστ του ReadWriteWeb που θεωρώ συγκλονιστικό γιατί το κουτάκι με τα νέα που βλέπετε δίπλα και που το πήρα από κει, είναι από τον τελευταίο μπλόγκερ που μεταδίδει ακόμα ειδήσεις από την ταλαιπωρημένη χώρα. Όταν κοιτάτε το κουτάκι να εύχεστε να ανανεώνεται, γιατί ξέρετε τι θα σημαίνει αν σταματήσει…

5 thoughts on “Ποιός μιλάει για τη Μπούρμα;

 1. Oneiros

  Ήθελα να γράψω πολλά περισσότερα, αλλά δε μου έφτανε ο χρόνος, ως συνήθως, και δε μπορούσα ν’ αφήσω άλλο το post στα drafts.
  Για 4-5 μέρες, το μόνο που έκανα ήταν να συλλέγω links και να διαβάζω. Έκανα κι ένα μίνι βομβαρδισμό του buzz με τα πιό ενδιαφέροντα σχετικά άρθρα που βρήκα, αλλά χωρίς ιδιαίτερη ανταπόκριση. Φαίνεται, δυστυχώς, πως το θέμα δεν ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου το μέσο Έλληνα, ούτε καν τις νεότερες online ηλικίες.

  Αυτή μας η ομφαλοσκόπηση σε σχέση με διεθνείς ειδήσεις που θα έπρεπε να μας συγκλονίζουν με στεναχωρεί. Λες και δε μας αφορά ότι συμβαίνει σ’ εκείνη την περιοχή του κόσμου, ή ακόμα και η αντίσταση των βιρμανών bloggers, που γράφουν ιστορία για όλους μας.

  ΥΓ: Συνταρακτικό το εύρημα σου.

 2. nikan

  @Oneiros Είναι θλιβερός ο επαρχιωτισμός μας, ρε Αστέρη. Δες τον τύπο: οποιαδήποτε σοβαρή εφημερίδα και να πιάσεις στο εξωτερικό, 90% έχει διεθνή είδηση για κύριο θέμα. Στην Ελλάδα μόνο αν γίνει καμιά καταστροφή βιβλικής κλίμακας βλέπεις διεθνές πρωτοσέλιδο. Όλο μικροπολιτικά.
  Και μετά είναι και το άλλο. Μια χώρα που έχει υποφέρει από δικτατορίες κι αυταρχισμό, πως γίνεται να ξεχνάει τόσο ολοκληρωτικά; Με τον ίδιο τρόπο που ξεχνάει τότε που οι μισοί ήταν μετανάστες, θα μου πεις, και τώρα το παίζει πλούσια και αντιμετωπίζει σα μίασμα τις φυλές των πεινασμένων που έρχονται για ένα πιάτο φαϊ.
  Τελικά, για να παραφράσω το Σεφέρη, δεν χρειάζεται να ταξιδέψω για να με πληγώνει η Ελλάδα…

 3. coolplatanos

  Εχεις δίκιο σχετικά με την εσωστρέφεια μας. Τελευταία όλο σκεφτόμουν να γράψω κάτι και όλο το ανέβαλα. Σήμερα με κέντρισες με τη δική σου αναφορά και των Ρίτσα και Αστέρη και είπα επιτέλους να το κάνω, αλλά έχει κολλήσει ο σέρβερ και δεν μπορώ να ανοίξω τη σελίδα μου. Μόλις ξεκολλήσει θα το κάνω. Νάσαι καλά για το κέντρισμα…

 4. Rodia

  Εχω μουδιάσει. Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου να γράψω κάτι, αν και είναι μέρες που το τριγυρίζω στο νου μου. Μόλις πριν από λίγο ανέβασα τη μικρή συμμετοχή μου στη διεθνή διαδικτυακή δράση. Τόσο λίγο. Ισως αυτό που με αφήνει άναυδη είναι η σκέψη της αναγκαιότητας επιβολής μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, αρχικά μέσω μιας παγκοσμιοποιημένης αστυνομίας που θα κληθεί (διοριστεί, ψηφιστεί, κλπ) να επιβάλει την έννομη τάξη. Εχω την αίσθηση πως έρχεται η ώρα του ΝΑΤΟ, αρκετά το καθυστέρησαν… Δυστυχώς, βεβαίως.

 5. Rodia

  Το “Δυστυχώς” δεν πάει στο “καθυστέρησαν” αλλά στο “έρχεται η ώρα”.

Comments are closed.