Free Burma: Ελληνικός απολογισμός

Περίπου 100 ιστολόγια (~0,5% του συνόλου) συμμετείχαν (έτσι μετράω στο sync την ώρα που γράφω) στην διεθνή καμπάνια για την απελευθέρωση της Μπούρμα από το δικτατορικό καθεστώς.
Ο αριθμός είναι σίγουρα μικρός αλλά όχι αμελητέος. Συγκρίνοντας μάλιστα με τη διεθνή κινητοποίηση που απέφερε μέχρι στιγμής περί τις 8000 ποστ (~0,01 % του συνόλου των blog), μάλλον καλύτερα είμαστε αναλογικά.

Γεγονός παραμένει ότι ο κόσμος συνεχίζει να τρέχει αδιάφορος για τη δυστυχία του διπλανού…

Powered by ScribeFire.

11 thoughts on “Free Burma: Ελληνικός απολογισμός

 1. karpidis

  Ή όπως σου συζητήσαμε δεν στηρίζω τέτοιου τύπου καμπάνιες…Ας δούμε τα αίτια. Θες να βάλουμε μια μέρα αντίδρασης κατά των ιμπεριαλιστικών παιχνιδιών διεθνώς; Γιατί σε αυτό βάζω και την κατάσταση στη Βιρμανία…

 2. nikan

  @karpidis Εσύ ενδιαφέρεσαι για τα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια, εγώ απλώς για τους ανθρώπους που σκοτώνονται…

 3. karpidis

  … Για αυτό ακριβώς σου μίλησα για ιμπεριαλιστικό παιχνίδι…Γιατί πρέπει να βλέπουμε του λόγους που σκοτώνονται παγκοσμίως οι άνθρωποι…Και πάντοτε οι λόγοι είναι οικονομικοί. Είτε κοστίζει να προλάβεις θανάτους ή κερδίζεις από το να σκοτώνεις. Οι κινήσεις αυτές όμως το βλέπουν το θέμα απομωνομένα. Και είναι πιο επικίνδυνες από ότι εσύ το βλέπεις…

 4. kostas vas

  Το ότι παίζονται ιμπεριαλιστικά ,και ενδοιμπεριαλιστικά παιχνίδια δεν αναιρεί την κίνηση συμπαράστασης, διαμαρτυρίας ,και δημοσιοποίησης της κατάστασης , η κίνηση διαμαρτυρίας που έγινε , είναι ενάντια της στρατιωτικής χούντας και όχι υποστήριξής στα παιχνίδια ΗΠΑ και ΕΕ.

 5. Νικόλας

  Επειδή θυμήθηκαν τα Αμερικανάκια ένα άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς (με πολλά πετρέλαια στο έδαφός του), πρέπει εμείς να κάνουμε κουλουτούμπες;

  Συγνώμη, αλλά 1. Ξέρεις πως λέγεται η Burma στα Ελληνικά και 2. Πότε έμαθες ότι έχουν δικτατορία;!

  Ενεργός πολίτης δεν είναι αυτός που συμμετέχει σε οποιαδήποτε καμπάνια, αλλά και αυτός που γνωρίζει νωρίτερα από τον όχλο/πλέμπα.

 6. Νικόλας

  @nikan: no2: Η ουσία είναι ότι δεν θα ευαισθητοποιηθώ για ένα θέμα επειδή το θυμήθηκαν κάποιοι που έχουν οικονομικά συμφέροντα. Και πριν χεσμένη την είχα τη Βιρμανία και τώρα χεσμένη την έχω. Πρός το παρόν με ενδιαφέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ελλάδα γιατί ανήκω στη γενιά αυτών που θα πεθάνουν δουλεύοντας. Με ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το κόστος της εξωσχολικής/φροντιστιριακής εκπαίδευσης, γιατί ο γιός μου σε λίγο θα ξεκινήσει το σχολίο. Έχω πολλά θέματα να ασχοληθώ, για να ενδιαφερθώ για τη Βιρμανία και τα πετρέλαιά της ή για τον σφαγιασμό των δελφινιών στην Ιαπωνία.
  Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα αυτά με αφήνουν ασυγκίνητο.

 7. nikan

  @Νικόλας Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα αυτά με αφήνουν ασυγκίνητο.
  Κι αυτή η συγκίνηση πως εκφράζεται; Με το να τους έχεις χεσμένους;

 8. Rodia

  Εχμ.. δίκιο έχει ο “σκιες που μιλάν” με το ποστ του περί Ισμήνης. http://straths8alassinos.wordpress.com/2007/09/29/%ce%99%cf%83%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%b7/
  Κάπου γράφει στα σχόλια: «…η ιδέα οτι η ατολμία κι η α-συνταξία της Ισμήνης, δεν είναι τόσο αποτέλεμα δειλίας όσο προϊόν ενός φυσικά λογικού μηχανισμού.»

  Φοβούμαι ότι το έχουμε παραχέσει με τη “λογική” αντιμετώπιση των πραγμάτων: Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία!

Comments are closed.