Από τον Google Reader κατευθείαν στο blogroll. Επιτέλους!

Το είχα καημό. Το blogroll είναι η λίστα των blog που διαβάζει κανείς, και την κάνει δημόσια για να δείξει την εκτίμησή του ακριβώς σ’ αυτά τα μπλογκ. Μέχρι σήμερα η πολιτική του metablogging ήταν να μην δημοσιοποιεί αυτό το blogroll αλλά αντ’ αυτού, μια λίστα χρήσιμων συνδέσμων. Αλλά εδώ κι αρκετό καιρό η λίστα αυτή έχει μείνει ανενημέρωτη αφενός, αφετέρου, τι νόημα έχει το οποιοδήποτε ευρετήριο όταν υπάρχουν οι μηχανές αναζήτησης;

Έτσι, είχα αποφασίσει να δημοσιεύσω το πραγματικό blogroll μου αλλά, για να είναι ζωντανό, ήθελα να προέρχεται από τον Google Reader κατευθείαν. Έψαχνα λοιπόν, μόλις προχτές, να βρω αν υπάρχει Google Reader API και βρήκα αυτό κι αυτό, κανένα από τα δύο επίσημο, και τα δύο προϊόντα reverse engineering.

Σε μια πρώτη προσπάθεια έφαγα λίγο τα μούτρα μου γιατί η Google έχει αλλάξει το API και τα παραπάνω θέλουν ενημέρωση, οπότε άφηνα το βαθύ ψάξιμο για χρόνο μέλλοντα.

Έρχεται λοιπόν σήμερα η ίδια η Google, δια μέσου ενός υπαλλήλου της, ο οποίος, στο περιβόητο 20% του εργασιακού χρόνου που ο κάθε υπάλληλος της Google μπορεί να διαθέτει σε δικά του project, μου έλυσε το πρόβλημα: εφεξής στον Google Reader, πηγαίνοντας Settings>Subscriptions κάνεις όσα tag θέλεις public και μπορείς μετά να πατήσεις “Add to blogroll” και σου παρέχεται ένας κώδικας για blogroll box για το site σου. Cool!

Αλλά ο άνθρωπος δε μένει ποτέ ευχαριστημένος: εγώ δεν θέλω ένα ένα τα tag, αλλά όλο το blogroll. Έπεται νέα προσπάθεια reverse engineering.
🙂

Powered by ScribeFire.

1 thought on “Από τον Google Reader κατευθείαν στο blogroll. Επιτέλους!

  1. Pingback: metablogging.gr » Blog Archive » Blogroll από το Google Reader

Comments are closed.