Λέξεις και κόκκοι ρυζιού

Ένας φίλος μου έστειλε το link για ένα site ψυχαγωγικό/παιδαγωγικό που όμως αποσκοπεί στο να θρέψει τους φτωχούς του κόσμου: το freerice.
To freerice είναι είναι ένα απλό παιχνίδι με ερμηνείες/συνώνυμα στα αγγλικά: για μια λέξη προσφέρονται τέσσερις προτεινόμενες ερμηνείες και πρέπει να διαλέξεις τη σωστή. Η σωστή απάντηση ρίχνει σ’ ένα ηλεκτρονικό πιάτο μερικούς κόκκους ρυζιού. Οι κόκκοι που κερδίζει κανείς μαζεύονται από το United Nations World Food Program και διανέμονται στους πεινασμένους του κόσμου. Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 7/10 και μέχρι την ώρα που γράφω έχει μαζέψει 2,840,667,010 κόκκους ρυζιού. Δεν είναι ευκαταφρόνητο νούμερο για ένα μήνα.
Ενδιαφέρον επίσης έχει το πως χρηματοδοτείται η αγορά των κόκκων. Στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας εμφανίζονται κάποιες διαφημίσεις. Τα έσοδα της ιστοσελίδας από τις διαφημίσεις είναι που πληρώνουν το ρύζι. Και βέβαια έσοδα υπάρχουν όσο υπάρχει κόσμος να παίζει. Κι όσο υπάρχει κόσμος να παίζει, στέλνεται ρύζι σε κάποιους πεινασμένους.

Αν σας αφήνει παγερά αδιάφορους μια τέτοια ανθρωπιστική προσπάθεια, τότε απλώς παίξτε για να εξασκήσετε τα αγγλικά σας. Για τους πεινασμένους το ίδιο κάνει…

2 thoughts on “Λέξεις και κόκκοι ρυζιού

  1. chaca-khan

    Επιτέλους μια αληθινά έξυπνη ιδέα σ΄ αυτόν τον ηλίθιο και αχανή καπιταλιστικό και καταναλωτικό κόσμο (και άρα και του internet)

  2. nikan

    @chaka-khan το θέμα είναι γιατί δεν τις έχουμε ποτέ εμείς αυτές τις ιδέες κι ανακυκλωνόμαστε στις γκρίνιες μας

Comments are closed.