Το καλύτερο podcast: This week in Tech

Τα φετινά Weblog Awards μου επεφύλαξαν μια ευχάριστη έκπληξη: ως καλύτερο podcast ψηφίστηκε το TWIT (: This week in Tech).

Παρακολουθώ ανελλιπώς το TWIT τους τελευταίους 4 μήνες, όσο περίπου δηλαδή ασχολούμαι και με το podcasting κι οφείλω να ομολογήσω ανερυθρίαστα ότι το αντιγράφω όσο μπορώ. Ο Leo Laporte με καθαρή ραδιοφωνική φωνή, καταφέρνει να ισορροπεί τους καλεσμένους συν-συζητητές του μεταξύ σοβαρού και χιουμοριστικού, να προσφέρει με τη συζήτηση σφαιρική ενημέρωση, να μην γίνεται απελπιστικά techie για να μπορεί να τον ακούει ένα μεγάλο κοινό, να μιλάει με ενθουσιασμό παιδιού για video games και να κάνει πάντα το αντίβαρο στον ξινό και γκρινιάρη, αλλά ενημερωμένο κι ενδιαφέροντα, John C. Dvorak.

Δεν καταφεύγει σε γεμίσματα του χρόνου με μουσική. Δεν έχει διαφημιστικά μηνύματα πέραν αυτών που ο ίδιος λέει σε συγκεκριμένη στιγμή του σώου για τους σπόνσορες του, δεν σβήνει τα τυχαία περιστατικά που μπορεί να κάνουν λίγο κακόηχο αλλά ευχάριστα απρόβλεπτο το podcast του. Είναι πράγματι σχολείο για podcasting. Μια ώρα περίπου μια φορά τη βδομάδα, κι έχετε πιάσει τον παλμό της τεχνολογίας. Cudos to Leo!

2 thoughts on “Το καλύτερο podcast: This week in Tech

Comments are closed.