23 thoughts on “Υπάρχει κόπωση στη μπλογκόσφαιρα;;;

 1. ikd

  Εξαρτάται από την οπτική γωνία. Υπάρχουν μπλογκ που ανανεώνονται πολλές φορές την ίδια ημέρα και άλλα που έχουν σιγήσει.

  Ειδικά για τους νεοέλληνες πολιτικούς, πολιτικάντηδες, νεόκοπους που ανακάλυψαν το ιντερνέτ (προσοχή ο τόνος στη λήγουσα), θα τους ξαναακούσουμε μετά από πολύ καιρό…

  Ι.

 2. nikan

  @GeeKay ότι οι bloggers έχουν αρχίσει να κουράζονται, ότι αρκετοί έχουν βγει από το χώρο είτε γιατί τα παράτησαν είτε γιατί βρήκαν δουλειά αλλού, ότι οι περισσότεροι κόβουν τσάρκες στο Facebook πλέον, ότι, ότι, ότι…

  @Νικος Το βλέπεις κι εσύ λοιπόν…

 3. nikan

  @ikd
  Γράφαμε μαζί.. Το “υπάρχουν μπλογκ που ανανεώνονται πολλές φορές τη μέρα” δε μου λέει κάτι. Στα 24χιλ μπλογκ κάποια θα υπάρχουν. Εγώ το βλέπω στο feedreader που οι bloggers που παρακολουθώ έχουν αραιώσει τα ποστ τους

 4. internetakias.gr

  Θα συμφωνήσω μαζί σου, κάτι δεν πάει καλά στην blogοσφαιρα νομίζω. Μόδα ήταν και πέρνάει;

 5. Simos

  Μια τέτοια εντύπωση έχω κι εγώ..Βέβαια αν πας στον Mpouligator θα δεις ότι καθημερινά προστίθενται νέα. Απλά κάθε blog, όπως κάθε τι στη ζωή, έχει τον κύκλο του. Κάποια στιγμή τελειώνει… Λογικό τώρα να κλείνουν αρκετά ταυτόχρονα και να μας δημιουργούν αυτή την εντύπωση. Τότε είχαν ξεκινήσει πολλά μαζεμένα..Κάποια ήταν ενθουσιασμός. Γνώμη μου ότι φταίει και η στασιμότητα στο αναγνωστικό κοινό. Δυστυχώς έχουμε γλωσσικά σύνορα που καμιά φορά μας πνίγουν και μας απογοητεύουν.

 6. papo

  δεν υπάρχει κόπωση απλά..μια επίθεση βλακείας! Αλλά αντιστεκόμαστε!

  viva la revolution!

 7. Oneiros

  Υπάρχει, ή είναι και δική μου εντύπωση. Περισσότερα από μεθαύριο.

 8. Sofia

  Παρατηρώ ότι υπάρχει μία αέναη ανακύκλωση, αν αυτό εννοείς. Ομάδες – ομάδες bloggers ανακαλύπτουν ξανά τα ίδια πράγματα που ανακάλυψαν οι bloggers πριν από αυτούς κ.ο.κ. Έτσι, σχόλια για βιβλία, μουσικές, κοινωνικά και πάνω από όλα ανέκδοτα επαναλαμβάνονται ad nauseum. Αυτό δεν είναι κακό – όλοι πρέπει να πειραματιστούν και να μάθουν τί τους ταιριάζει.

  Υπάρχει βέβαια και το άλλο φαινόμενο. Κάποιοι είπαμε ότι είχαμε να πούμε και παραμένουμε κάπως πιο αραιοί. Κάποιοι το ρίξαμε στην ‘ειδησεογραφία’ και έτσι το content μας είναι πάντα φρέσκο. Κάποιοι άλλοι απλά συνεχίζουμε να γράφουμε για τη βαρετή ζωή μας. Και φτου κι απ την αρχή.

  Προσωπικά νομίζω ότι παραμεγαλώσαμε. Δεν μπορούμε να είμαστε πια ‘κοινότητα’ λόγω των αριθμών και είμαστε ‘αυτοί που ξέρω’ κι ‘αυτοί που δεν ξέρω’. Τα πράγματα παύουν να είναι προσωπικά και ως αποτέλεσμα αποφεύγουμε και τα πιο ζωντανά projects μας όπως συνεργασίες, τσακωμούς κλπ.

 9. Pingback: Ραγδαία αύξηση των ελληνικών posts : internetakias.gr

 10. lexx

  Προσωπικά γράφω πιο πολύ από ποτέ και στα δύο blog μου και τα blog που διαβάζω ανανεώνονται κανονικά. Ίσως να έχει ξεφουσκώσει λίγο η χαρά του παιδιού. Δεν είναι πια τόσο wow το blogging… Δεν ξέρω. Υποθέσεις κάνω μιας και δν έχω παρατηρήσει κάτι. 🙂

 11. Rodia

  Δυκολευομαι να δω τη μπλογκοσφαιρα ως ενα συμπαγες συνολο, ως μια μαζα. Απλο. 🙂

 12. Pingback: Ραγδαία αύξηση των ελληνικών posts « Internetakias.gr - Ο,τι νά’ναι

 13. nikan

  @simos Μα πήγα στο mpouligator κι ενώ βλέπω να προστίθενται 40-100 μπλογκ κάθε μέρα, ο αριθμός των ποστ παραμένει γύρω στα 3000-3300 ημερησίως.Άρα πρακτικά όσοι μπαίνουν τόσοι βγαίνουν.

  @papo Μ’ αρέσεις στο ρόλο του Ζαπάτα!
  😀

  @Oneiros Αναμένουμε.

  @kbee Είναι νωρίς σε σχέση με τι;

  @Sofia Σοφές παρατηρήσεις 😉

  @lexx Τελικά μάλλον πάει με την ηλικία η εντύπωση
  🙂

  @Rodia Τότε θα δυσκολεύεσαι να δεις και την κοινωνία σαν συμπαγές σύνολο.
  😉

 14. Pingback: Pixel Cast » #2 Pin Project, Ελληνικά blogs, και άλλα….

 15. Rodia

  Φυσικα και δεν ειναι συμπαγες συνολο η κοινωνια. Για φαντασου πως θα ηταν ΑΝ… 😉

 16. karpidis

  Μπα παίρνουμε άδεια λόγω κακοκαιρίας. Νομίζω πως ο κακός καιρός μας ρίχνει τη διάθεση και έτσι κόβει ο πολύς κόσμος 🙂 (Πάντως όσο δεν πόσταρα στο πολιτικό πόσταρα στο αθλητικό 🙂

 17. Μπούλης

  Για μένα προσωπικά ισχύει αυτό που λες. Εχω στο μυαλό μου δυο-τρεις ρημαδοαλλαγές για το mpouligator από τον περασμένο Αυγουστο και όλο το αναβάλλω. Βαριέμαι αφόρητα…

  Κατα τα άλλα θα συμφωνήσω με τη Sofia. Tα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω του μικρού αριθμού των blogs υπήρχε η έννοια της “κοινότητας” ανάμεσα σε bloggers ή ακόμη και σχολιαστές κάτι που πλέον δεν ισχύει.

 18. Pingback: cosmix.org | Κόπωση και blogs

 19. internaut

  Κατά τη γνώμη μου δεν είναι κόπωση.

  Απλά, εσύ έχοντας εν πολλοίς ζήσει και αναλύσει τον ενθουσιασμό της πρώτης ελεύθερης μπλογκοκρατίας, δεν μπορείς να συμμεριστείς το feeling για το θέμα των υπόλοιπων.

  Στην πραγματικότητα, όλοι (άνθρωποι και “θεσμοί”)περνάνε φάσεις και εάν κάτι πρόκειται να γίνει,αυτο θα είναι μία ωρίμανση στους χρήστες, που σιγά σιγά θα διαπιστώνουν ότι πρέπει να έχουν κάτι να πουν δικό τους, που το έχουν επεξεργαστεί στο μυαλό τους, πέρα από το να συζητάνε για ένα γενικό θέμα συνεχώς.
  Τελικά, όσο πιο mainstream γίνεται το μέσο, όλο και πιο πολλοί hardcore-αδες θα το εγκαταλείψουν για να φτιάξουν μία νέα πρωτοπορία.

 20. Pingback: metablogging.gr » Blog Archive » Υπάρχει κόπωση στην μπλογκόσφαιρα διεθνώς; (the sequel post)

Comments are closed.