Digitizing Geeks!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Javapapo μ΄ έριξε στα σκληρά … Southpark! Κάλεσε τους ακροατές του podcast του να του στείλουν μια καρικατούρα του εαυτού τους για να φτιάξει μπλουζάκια για το podcast του (WeekendGeeks) μ’ αυτούς και να τα  διανείμει τσαμπέ, όταν κι αν μπορέσει, καθότι θα το κάνει ιδίοις αναλώμασι. Η ιδέα είναι η πεμπουσία πολλών πραγμάτων τα οποία ο papo μισεί και δεν θέλει να ακούει, όπως loyalty schemes, social networking, viral promotion του podcast του etc. για τα οποία του βγάζω το καπέλο.

Μια ομάδα ανθρώπων ξεμωράθηκαν, σόρυ, ανταποκρίθηκαν ήθελα να πω. Μεταξύ τους κι εγώ που πέρασα κάμποσες ώρες μπροστά στο online εργαλείο δημιουργίας Southpark characters.

To make a long story short, έφτιαξα μια καρικατούρα του εαυτού μου και του την έστειλα. Έπειτα έφτιαξα κι άλλη και δεν του την έστειλα, έπειτα τρίτη και του την έστειλα ζητώντας να αλλάξει την πρώτη, έπειτα έφτιαξα μιας φίλης  που την κράτησε  κι έπειτα έδειξα σε μιαν άλλη φίλη πως να φτιάχνει και παρήγαγε πέντε. Την ψωνίσαμε κοινώς.

Εν τω μεταξύ σκεφτόμουνα τι καλά που θα ήταν αν μπορούσα να κάνω το σχέδιο διανυσματικό για να γίνει η βάση για κάποιο απλό animation. Όσοι έχουν ασχοληθεί με ψηφιοποιήσεις ξέρουν ότι δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, έτσι, όταν είδα χτες πως οι wigglers ξετρύπωσαν μια online υπηρεσία που σου επιτρέπει να κάνεις ακριβώς αυτό, ενθουσιάστηκα κι έτρεξα να την δοκιμάσω.

Ιδού το αποτέλεσμα. Και, ψιτ, την ψηφιοποίηση κρίνουμε, όχι τον καλλιτέχνη 😉

nikan as weekendgeek

Και για βάλω κι εγώ λοιπόν ένα λιθαράκι στο να πάει στο παραπάνω επίπεδο η δημιουργία τέτοιων χαρακτήρων, ο πρώτος που θα φτιάξει ένα animation με το Southpark του και μου το στείλει, έχει από μένα, δικό του hosted wordpress blog, με δικό του όνομα, unlimited bandwidth, 0.5 Gb χώρο για δυο χρόνια, δωρεάν εννοείται.

Γιατί social media χωρίς να κάνεις και λίγο πλάκα, δεν έχουν … πλάκα!

ΥΓ. Papo σόρυ που ‘μαρτύρησα’ αλλά δεν κρατιόμουνα.

7 thoughts on “Digitizing Geeks!

 1. John Tsevdos

  χεχε τελικά είστε geeks!!! 😉 Πάω να φτιάξω και το δικό μου τώρα!

  Δυστηχώς δεν ξερω Flash man 🙁

 2. papo

  θα μιλήσω με τους χορηγούς μου για να δώ αν μπορουμε να προσφέρουμε ΄ένα MacBookPro με κάθε νέο συνδρομητή – για να χτυπήσουμε την δική σου προσφορά!

  Απλά ειναι λιγο δυσκολα αυτη την εποχή ρε φίλε – γιατί περιμένω 2 ακάλυπτες επιταγές απο τους προηγούμενους – μου έχουν ξεραθεί οι γλάστρες και οι Τηλέμαχοι – επίσης ετοιμάζω 100 post για τα social media για να δείξω ότι είμαι σοβαρός φιλόσοφος – που αγαπάει το community αλλά παράλληλα ψάχνω θύματα για να τα τσεπώσω μήπως και βγάλω τίποτα ..τέλος θα κάνω guest star εμφάνιση σε Open Coffe..οπου θα δώσω μια ομιλία με τίτλο ‘ Πως να χάνεις την ώρα σου κάθε μηνα με το να ακους τις επιχειρηματικές ευχές άλλων ή να λες τις δικές σου- greek style!’

  Πέρα απο την πλάκα…το Southpark είναι κόλλημα!χε χε χε χε!

  Keep on!

 3. nikan

  @John Tsevdos Κι εγώ δεν ξέρω flash αλλά λέω να το παλέψω 😉

  @papo Κάτσε να σου απαντήσω με το δικό σου στυλ.
  “Δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να δώσεις MacBookPro. Φαντάζεσαι να κολλήσει ο κόσμος και να καταλήξει να επισκευάζει iphone που δεν χρειάζεται; Τι, τα χρειάζεται γιατί έχουν email; Απ’ ότι θυμάμαι τα άλλα κινητά είχαν αυτή τη δυνατότητα από το 2000. Καλά, μπορείς να κάνεις και browsing απλά στοιχίζει ακριβά σε φραπέδες μιας και δεν θα έχεις 3G. Κι επιτέλους, είναι μια τεχνολογία που δεν σου επιτρέπει να αναπτύξεις καμία επιχειρηματική πρωτοβουλία οπότε μπορείς ήσυχα να συνεχίσεις να είσαι υπαλληλάκος στο υπόλοιπο της ζωής σου για να το παίζεις υπερασπιστης της ελευθερίας των μπλογκ το απόγευμα για να κάνεις τον καμπόσο για όσα δεν τολμάς να πεις στ’ αφεντικό σου. Α, και μην ξεχάσω, μπορεις και να αναμορφώσεις τον κόσμο λέγοντας του από πια μεριά της κυλιόμενης πρέπει να ανεβαίνει.Ασε που πηγαίνοντας με λεωφορείο δεν καταναλώνεις καύσιμα και βοηθάς ουσιαστικά το περιβάλλον, άσχετο που τα 10 pc, tv, hd, routers που έχεις στο δωμάτιό σου καίνε τριπλή”

  😉 Keep on too, dude!

Comments are closed.