Τι να κάνετε το παλιό σας blog στο wordpress.com (Update)

Πολλοί από τους bloggers που έχουν μπλογκ σε δικούς τους σέρβερ (μιλάμε για wordpress.org blogs, αλλά δουλεύει κι αλλού) έχουν περάσει στο παρελθόν από το wordpress.com. Μια χρήση για το παροπλισμένο blog του wordpress.com είναι να το χρησιμοποιήσουν σαν openid provider για το νέο.

Με απλά λόγια: αν πάμε να μπούμε σε ένα site που υποστηρίζει openid (να σχολιάσουμε σε blog του blogger π.χ.) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν credential το url του νέου μας hosted blog αρκεί να έχουμε προσθέσει δυο γραμμούλες κώδικα στο template που θα παραπέμπουν στο παλιό wordpress blog. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Για να μην γράφουμε ξανά και ξανά όνομα, mail και διεύθυνση (που, υποθέτω, θέλουμε να φαίνονται αν θέλουμε να οδηγήσουμε κάποιον και στο blog μας χωρίς να το αναγκάζουμε να περάσει από κάποιο παλιό blog για να αντιληφθεί ότι έχουμε και καινούργιο).

Οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο template μας είναι οι κάτωθι:

Στο αρχείο header.php (που βρίσκεται στη διεύθυνση http://το-νέο-μπλογκ-μου.gr/wp-content/το-theme-μου/) προσθέτουμε τις ακόλουθες δύο γραμμές κώδικα κάτω από το <head> tag.

<link rel=”openid.server” href=”http://το-παλιο-μου-μπλογκ.wordpress.com/?openidserver=1″ />
<link rel=”openid.delegate” href=”http://το-παλιο-μου-μπλογκ.wordpress.com/” />

Αυτό αρκεί.

Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο wordpress plugin αλλά αυτό αφενός δεν είναι πάντα εύκολο γιατί μπορεί να απαιτεί βιβλιοθήκες που ο σέρβερ μας δεν διαθέτει ή δεν επιτρέπει να φορτώσουμε, και επίσης, γιατί, γενικά, όσο λιγότερα plugin έχουμε, τόσο λιγότερο κίνδυνο να έχουμε προβλήματα σε κάποια αναβάθμιση του wordpress διατρέχουμε.

(Το είχα ξαναγράψει παλιότερα αυτό για το delegation αλλά μιας κι ο blogger υποστηρίζει πια στο σχολιασμό openid, είπα να το υπενθυμίσω.)

Update: Ο Blogger γίνεται κι αυτός Openid provider. Η λειτουργικότητα είναι ενεργοποιημένη στον Blogger Draft και μπορείτε να τη δοκιμάσετε.

7 thoughts on “Τι να κάνετε το παλιό σας blog στο wordpress.com (Update)

 1. coolplatanos

  Καλά, λες και είχα κάνει παραγγελία το ποστ! Μόλις χθες νομίζω ήταν που χρησιμοποίησα ένα blog σαν Open Id, αλλά δεν ήξερα αυτή τη λύση και έβαλα ένα κειμενάκι παραπομπής εκεί. Εσύ, αν καταλαβαίνω καλά μιλάς για redirect, αν το λέω σωστά 🙂
  Θα το θέσω σε εφαρμογή πάραυτα! Τhanks a lot!

 2. coolplatanos

  Nikan δεν μου δουλεύει! Ή δεν βάζω τον κώδικα στο σωστό σημείο ή κάτι άλλο φταίει. Διόρθωσα και τα εισαγωγικά σε όρθια αντί για πλαγιαστά μπας και έπαιζε αυτό ρόλο, αλλά δεν… Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο που είχα κάνει παλιά στο blogger αυτό που προτείνεις, γι’ αυτό είπα redirect. Εκεί τον κώδικα τον είχα βάλει στο παλιό μπλογκ και παρέπεμπα στο καινούργιο στο ίδιο σημείο του head, αλλά ο κώδικας ήταν άλλος. Αυτός που γράφεις εσύ μάλλον λειτουργεί αντίστροφα, αλλά δεν δουλεύει σε μένα. Σνιφ κλαψ!

 3. nikan

  @coolplatanos Κοίταξα τη σελίδα σου. Δεν φαίνεται πουθενά ο κώδικας. Αυτό δουλεύει ως εξής: ας πούμε ότι είχες κάποιο μπλογκ στο wordpress παλιά. Βάζεις αυτή τη διεύθυνση εκεί που γράφω πάνω τοπαλιομπλογκ. Μετά πηγαίνεις στον blogger σε κάποιο μπλογκ να σχολιάσεις. Δίνεις την διεύθυνσή σου την τωρινή. Σε γυρνάει στο παλιό μπλογκ να κάνεις login, δίνεις στοιχεία που θες να φαίνονται σαν όνομα διεύθυνση και τέρμα. Είσαι καταχωρημένη πλέον στον blogger

 4. coolplatanos

  Τον αφαίρεσα τον κώδικα όταν είδα ότι δεν δουλεύει με τον τρόπο που εγώ τουλάχιστον κατάλαβα ότι θα δούλευε, γι’ αυτό δεν τον βρήκες. Εκανα την εξής δοκιμή: Εβαλα και επειδή είχα ήδη υπογράψει με open id σε σχόλιο στο blogger έκανα κλικ πάνω στο λινκ να δω αν πάει κατευθείαν στο νέο μου blog, αλλά πήγαινε πάλι σε αυτό που έχω μέσα στο wordpress και όχι σε αυτό που έχω σε σέρβερ εκτός wp για το οποίο ήθελα το redirect. Κάτι θα έχω κάνει λάθος στην όλη διαδικασία. Αστο θα ψάξω και θα σου πω αν το ανακαλύψω αν έχω καταλάβει σωστά και αυτό που λες βέβαια 🙂

 5. coolplatanos

  Εβαλα τον κώδικα στη θέση που έλεγες ήθελα να πω εδώ 🙂 και επειδή είχα ήδη υπογράψει

 6. Pingback: OpenID - Έχετε μπερδευτεί; | Webz

 7. Pingback: OpenID - Έχετε μπερδευτεί;

Comments are closed.