Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

Μια πρώτη αναφορά στο Συνέδριο στο οποίο πέρασα μερικές ώρες χτες και σήμερα.

Από τη στιγμή που είδα την πρόσκληση προς τους bloggers αναρωτιόμουν ποιος θα ήταν ο ρόλος των προσκεκλημένων στο συνέδριο:

  • Θα προσπαθούσαν να το ‘παίξουν’ ρεπόρτερ αναφέροντας ότι κι ο τύπος πάνω κάτω αλλά πιο γρήγορα;
  • Θα επιχειρούσαν πολιτικές αναλύσεις κι ένα είδος ‘στοχαστικής’ δημοσιογραφίας;
  • Θα κάναν δημόσιες σχέσεις και πολιτικό ‘celebrity gossipping’ ;
  • κτλ

Προφανώς η ερώτηση δεν ήταν θεωρητική κι αφορούσε και την δική μου πρόθεση και ρόλο, μετά την αποδοχή της πρόσκλησης.
Επειδή δεν είχα την πολυτέλεια να περάσω όλο μου το χρόνο στο συνέδριο κι επειδή το ενδιαφέρον μου, έτσι κι αλλιώς δεν είναι πολιτικό, όπως είχα γράψει, θα έστρεφα αποκλειστικά την προσοχή μου στο μέρος της συμμετοχής των bloggers στο συνέδριο. Όταν επισκέφτηκα όμως το συνεδριακό χώρο, και υπό την επίδραση της εντύπωσης του μεγέθους του και του πλήθους, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να αποτυπώσω όσο μπορώ κι οπτικά αυτή την εντύπωση και να την μεταφέρω. Επειδή είχα κάμερα μαζί μου, έγραψα συνολικά βίντεο χρόνου περίπου 2 ωρών το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη.

  • Το πρώτο είναι από το Σάββατο και περιλαμβάνει πλάνα από το συνέδριο και μίνι συνεντεύξεις ανθρώπων που έβλεπα εκεί.
  • Το δεύτερο που είναι και το μεγαλύτερο, είναι όλη η συζήτηση κι η ομιλία του Ελληνοαμερικάνου  John Aravosis που ήταν προσκεκλημένος στο συνέδριο κι είχε την καλοσύνη να παρουσιάσει ειδικά στους bloggers μερικές πτυχές του πολιτικού blogging στην Αμερική.

Ο ήχος βέβαια δεν είναι σπουδαίος και θα απαιτήσει μια επεξεργασία. Θα χρειαστούν επίσης κάποιες περικοπές περιττών πραγμάτων και γι αυτό θα ανεβάσω το υλικό αυτό σε μεταγενέστερο χρόνο. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι ‘breaking news’. Προσπάθησα να γίνει κάπως σαν reference material. Αν το κατάφερα σε κάποιο βαθμό θα μου το πείτε εσείς.

Εν τω μεταξύ δείτε το ποστ της Coolplatanos που επιχειρεί ένα πρώτο μάζεμα του τι έχει γραφτεί ως σήμερα το πρωί για το συνέδριο στα blogs.

Τέλος, να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που είχαν την ιδέα της πρόσκλησης κι ειδικά τον Παναγιώτη Βρυώνη που ήταν συνέχεια δίπλα μας απαντώντας σε ερωτήσεις μας.

2 thoughts on “Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

  1. coolplatanos

    Mμμ, νομίζω θα έχει ενδιαφέρον αυτό για το πολιτικό blogging στην Αμερική. Θα το διαδώσω θέλεις δεν θέλεις 🙂 μόλις το βγάλεις στη φόρα. Βλέπω και κάτι ακόμα ενδιαφέρον πάνω από το ποστ με ένα δύο για μένα γνωστά ονόματα… που εκτιμώ. Δεν τους ξέρω όλους, αλλά Αυγερόπουλο και Καπαρουδάκη έχω ακουστά… Νέο αίμα… Γουστάρω!

  2. Pingback: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ » Bloggers στο 8ο Συνέδριο του ΠαΣοΚ

Comments are closed.