Κι άλλα νέα από Wadja

wadja-mediabox Φαίνεται πως υπάρχει ένας αέρας δημιουργικότητας τελευταία στη Wadja. Μετά την ανακοίνωση για για την νέα Social Messaging πλατφόρμα, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την γλωσσική υποστήριξη των Γαλλικών τόσο στο ίντερνετ όσο και στο κινητό. Ενδιαφέρον είναι ότι στη μετάφραση βοήθησαν οι ίδιο οι χρήστες του Wadja, μιας και το 30% προέρχεται από γαλλόφωνες χώρες.

Σήμερα πάλι έχουμε νέα ανακοίνωση τύπου: το Mediabox.

Η κεντρική ιδέα του MediaBox ήταν να δημιουργηθεί ένα πραγματικά ανοιχτό media περιβάλλον. Εκτός από τη δυνατότητα να «ανεβάζουν» media, οι χρήστες μπορούν τώρα πια να εκθέτουν τα αγαπημένα τους βίντεο, φωτογραφίες ή μουσική από το YouTube, Flickr, Last.fm κτλ. και να τα μοιράζονται με τους φίλους τους. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι όλα αυτά έχουν πραγματοποιηθεί με μια καινοτόμα πλατφόρμα διαχείρισης media, πανομοιότυπη με ένα στάνταρ inbox ενός λογαριασμού email, δημιουργώντας ένα περιβάλλον οικείο σε όλους τους χρήστες του web.

Το MediaBox διαπνέεται από τη λογική της φορητότητας. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην social media sharing υπηρεσία του Wadja σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και χωρίς καμία ανάγκη εγκατάστασης λογισμικού, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή κινητής τηλεφωνίας εξοπλισμένη με web browser και σύνδεση στο internet∙ χαρακτηριστικά που θεωρούνται καθιερωμένα σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στις μέρες μας.

Το MediaBox είναι ενοποιημένο με την νέα social messaging πλατφόρμα του Wadja, επιτρέποντας στους χρήστες του να στέλνουν media προς κάθε προορισμό, μέσα και έξω από την Wadja κοινότητα (Gmail,Yahoo, Outlook κ.α.), υποστηρίζοντας έμπρακτα την έννοια της πραγματικά ανοιχτής και δωρεάν επικοινωνίας.

Πολύ κινητικότητα στα ελληνικά social networks τελευταία: Το akazoo κάνει πολύ ‘θόρυβο’ με διαφημίσεις στα παραδοσιακά media, και το zuni άκουσα ότι έχει φτάσει τους 8.000 17.000 χρήστες.

Αυτό που περιμένω με ενδιαφέρον να δω ή ακούσω είναι ποιό από τα ελληνικά δίκτυα θα ανακοινώσει πρώτο κάποιου είδους API ή θα υιοθετήσει κάτι σαν το OpenSocial ή την πλατφόρμα εφαρμογών του facebook.

2 thoughts on “Κι άλλα νέα από Wadja

  1. John Nousis

    Nikan μας έριξες λίγο:):) 17.000 είμαστε πλέον στο Zuni!! Θα χρησιμοποιήσουμε το Opensocial platform αλλά περιμένουμε το framework σε php. Θα τα πούμε και στο podcast αναλυτικά!!

  2. nikan

    @jnousis Τι λες; Πραγματικά νομίζω ότι είχα ακούσει αυτό το νούμερο την περασμένη βδομάδα. Το διορθώνω. Πολύ ευχάριστο!

Comments are closed.