Πιθανό πρόβλημα με το “add media” στο wordpress 2.5 και η επίλυσή του

ΠΡΟΣΟΧΗ: το παρόν τεχνικό ποστ αφορά μόνο όσους έχουν WordPress blog εγκατεστημένο σε δικό τους χώρο.

Με την αλλαγή στην καινούρια έκδοση του WordPress, από 2.3 σε 2.5, έπεσα σε ένα τοίχο δοκιμάζοντας την καινούρια σωτήρια λειτουργία add media στον Writer, ό,τι εικόνες, βίντεο ή audio ανέβαζα δεν τα δεχόταν η πλατφόρμα όπως βλέπετε στο screenshot που ακολουθεί:

Πέρα από την αρχική μου σκέψη για κάποια δυσλειτουργία που θα οφειλόταν σε δικά μου λάθη ή αβλεψίες στις ρυθμίσεις, το πρόβλημα συνεχιζόταν χωρίς να κατανοώ τι φταίει τελικά. Αλλά επειδή αν δεν φωνάξει το παιδί δεν το ταΐζει η μάνα, ζήτησα τις συμβουλές της Magica η οποία αντιμετώπισε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα όταν εγκατέστησε την τελευταία αναβάθμιση του WordPress. Ευτυχώς, ως πολύπειρη και ολίγον τι τεχνοφρικιό στα της WordPress τα βίτσια, η λύση βρέθηκε αμέσως. Χρειάζεται μια μικρή προσθήκη μερικών γραμμών κώδικα σε ένα αρχείο. Ας δούμε πως γίνεται αυτό βήμα με βήμα.

Ανοίγουμε τον FTP client που έχουμε κι εντοπίζουμε το αρχείο με την επωνυμία .htaccess που βρίσκεται στον κεντρικό φάκελο της εγκατάστασης WordPress.

Τον κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας και το ανοίγουμε με το notepad. Θα δείτε ότι το περιεχόμενο είναι της μορφής:


Options All -Indexes

# BEGIN WordPress


# END WordPress


Θα προσθέσετε μερικές γραμμές κώδικα ανάμεσα, δηλαδή:


Options All -Indexes

# BEGIN WordPress


<IfModule mod_security.c>

<Files async-upload.php>

SecFilterEngine Off

SecFilterScanPOST Off

</Files>

</IfModule>


# END WordPress


Θα κάνετε save και πηγαίνετε πάλι στον FTP Client για να ανεβάσετε το τροποποιημένο αρχείο στον ίδιο φάκελο στο σέρβερ σας. Σημειώστε ότι το όνομα του αρχείου είναι πάντα .htaccess (μην ξεχνάτε την τελεία!), αν δεν φαίνεται τροποποιήστε από τον υπολογιστή στις ιδιότητες του αρχείου χωρίς την κατάληξη .txt.

Τώρα δοκιμάστε να ανεβάσετε πάλι ένα αρχείο από το add media. Λογικά, όλα θα δουλεύουν ρολόι.

Χίλια ευχαριστώ Magica!

____________________________

Σημείωση: σε περίπτωση που δεν δείτε στο σέρβερ σας αρχείο με την επωνυμία .htaccess, δημιουργήστε το μόνοι σας σε notepad με τον παραπάνω κώδικα που σας δίνω και ανεβάστε τον στη συνέχεια με τον FTP Client.9 thoughts on “Πιθανό πρόβλημα με το “add media” στο wordpress 2.5 και η επίλυσή του

 1. lexx

  το έπαθα σε firefox, έκανα το fix, δεν δούλεψε. Δοκίμασα από ie. Δούλεψε αλλά είχε άλλα προβλήματα. Πήγα ξανά firefox και δούλευε.

  Το έπαθα άλλες δύο φορές. Ακολούθησα αυτή την μπακάλικη τεχνική και δούλεψε. Something is really weird here.

 2. coolplatanos

  Προσοχή μόνο διότι ο φάκελος .htaccess μπορεί να υπάρχει, αλλά να μη φαίνεται, διότι είναι από τα κρυφά αρχεία. Εγώ δεν μπαίνω στο σέρβερ από FTP client και δεν ξέρω αν φαίνεται σίγουρα από εκεί και αυτό το αρχείο. Ετσι βλακωδώς είχα δημιουργήσει διπλό αρχείο .htaccess. Τελικά προτίμησα να κάνει την επέμβαση άλλος που ήξερε.

 3. JustAnotherGoneOff

  Δεν περίμενα ότι το πρόβλημα είναι γενικό, έψαχνα τις προάλλες να δω αν το add media με βολεύει για να ξεφορτωθώ ένα plugin που φτιάχνει γκαλερί εικόνων, αλλά φευ δεν κάνει ομαδοποίηση στο φάκελο που θέλω. Τουλάχιστον είναι μια γρήγορη λύση για άμεσο φόρτωμα εικόνων αν και θα το ψάξω στον editor για να τις φορτώνει εκεί που θέλω.

  @Νίκο, πες μας αν λειτούργησε.
  @Lexx, παρακολουθώ τακτικά το πολύ διαφωτιστικό μπλογκ σου αλλά δεν θυμάμαι κανένα σχετικό ποστ με το θέμα. Αν θεωρείς την παρούσα λύση “μπακάλικη” και βρεις καμιά καλύτερη ενημέρωσέ μας, αν και θεωρώ πιθανότερο να βγει κάποιο update.
  @Coolplatanos, μάθε να χρησιμοποιείς FTP client, εύκολο είναι, θα σε βοηθήσει πολύ να οργανώσεις καλύτερα το μπλογκ σου και θα βλέπεις όλα τα αρχεία.

 4. coolplatanos

  Το χρησιμοποίησα χθες το FTP client για να δω αν φαίνεται το αρχείο .htaccess, αλλά είδα μόνο ό,τι βλέπω και όταν μπαίνω μέσω explorer στο FTP. Κοίτα, θεωρώ ότι για την ηλικία μου παραέχω μάθει πολλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Το μυαλό μου πάει να κλατάρει και είναι στιγμές που αρνείται να χωρέσει τίποτα επιπλέον εκτός από τα αναγκαία 🙂 Ετσι αφού μία χαρά κάνω τη δουλειά μου και αλλιώς και δεν έχω κάποιον να μου δείξει άλλο τρόπο δεν αντέχω να ψάχνω άλλο πώς θα δουλέψω με FTP client. Η πλάκα είναι ότι παλαιότερα κάποια στιγμή το είχα χρησιμοποιήσει και είχα βρει κάποια πράγματα που με ενδιέφεραν. Αν θες το πιστεύεις: Τα ξέχασα αυτά που είχα καταλάβει τότε! Ου γαρ έρχεται μόνον…

 5. coolplatanos

  Το κουφό είναι ότι δεν θυμάμαι ούτε πως λύθηκε το πρόβλημα με το add media. Πάντως το παρουσίαζε και σε μένα αρχικά. Δεν θυμάμαι όμως τι έκανα.

 6. coolplatanos

  FTP ήθελα να πω, γιατί βγήκε και http ? Τόχω χάσει τελείως μου φαίνεται. Παιδιά νυστάζω. Πάω να την πέσω για λίγο διότι έχω και ταξίδι μετά.

 7. lexx

  Να σαι καλά JustAnotherGoneOff ! Λογικά τώρα με την νέα έκδοση θα διορθώθηκε. Δεν μου έχει τύχει ξανά. 🙂

Comments are closed.