Η νέα λειτουργία που προσφέρει ο Google Reader (σημειώσεις στα shared items) είναι ένα είδος blogging. Και μάλιστα όχι microblogging αλλά κανονικού blogging. Γιατί;
Να μερικοί λόγοι:
- Μπορείς να τις βρείς δημοσιευμένες σε ανάποδη χρονολογική σειρά
- Μπορείς να γράψεις σε HTML (όπως κάθε άλλο μπλογκ ποστ)
- Μπορούν να διασυνδέονται με ένα ποστ/λινκ. Αυτό μπορεί να είναι είτε την λίστα των feed στα οποία έχει εγγραφεί κανείς, είτε (μέσω του νέου bookmarklet) από οποιοδήποτε site στο internet.
- Μπορούν όμως να είναι κι αυτόνομες, χωρίς αναφορά σε κάτι, πράγμα που θυμίζει ακόμα περισσότερο ποστ.
- Είναι διαθέσιμες στο ‘blogroll’ των φίλων αλλά και σ’ όλο τον κόσμο μέσω της δημόσιας σελίδας των shared items (η οποία παρεπιπτόντως επιδέχεται theming πλέον).
- Συνδιάζονται με τις άλλες σημειώσεις των φίλων κι αποτελούν μια ‘συζήτηση’.
Βλέπω έχεις ενθουσιαστεί.)
Όντως είναι καλή περίπτωση κ βοηθάει κυρίως όταν θέλεις να μοιραστείς κάτι, που συμβαίνει αρκετά συχνά.
@sotomi Δεν είναι ενθουσιασμός. Απλά το μυαλό μου έχει μια τάση να γενικεύει και να θεωτητικολογεί 🙂
My thoughts exactly. Η δημόσια σελίδα με τα shared items μοιάζει τόσο απίστευτα πολύ με ένα linkblog, σε σημείο που να αναρωτιέσαι ποιο ήταν το κίνητρο της ομάδας του Google Reader για να δημιουργήσει κάτι που έχει ήδη δημιουργηθεί.
Πάντως, παραδέχομαι ότι τα notes προσφέρουν ένα εξαιρετικό εργαλείο δημιουργίας linkblog για τύπους σαν εμένα που περνούν πολλή ώρα μέσα στο Google Reader, και με έχουν βάλει στον πειρασμό να τα χρησιμοποιώ σε τακτική βάση.
Πάρα πολύ ενδιαφέρον feature! Αν και λίγοι χρησιμοποιούν τα shared items προς το παρόν. Μελλοντικά ίσως να διαβάζουν sharers αντί για feeds 😛
*διαβάζουμε