Σύλληψη blogger (;) Updated(2)

Φαίνεται πως είτε η επαρχία έχει ρέντα στα της δικαιοσύνης, είτε η καταστολή στην μπλογκόσφαιρα έχει ξεκινήσει από την επαρχία.

Διαβάζω στην δικτυακή πύλη της Αιτωλοακαρνανίας 29Δυτικά, πως :

Το blog της εφημερίδας ‘Το παρόν της Αιτωλοακαρνανίας’, από το μεσημέρι της Παρασκευής, έπαψε να λειτουργεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία, με την συνδρομή της αρμόδιας Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ελληνική δικαιοσύνη, θα είναι αυτή που θα αποφανθεί, για την ενοχή ή όχι, του ιδιοκτήτη της εν λόγω ιστοσελίδας.

Η αναφορά είναι αρκετά αόριστη γιατί δεν υπάρχει κανένα όνομα, ούτε λεπτομέρειες για το γεγονός, ούτε γιατί κατηγορείται. Πάντως ψάχνοντας για το εν λόγω μπλογκ ο blogger μας ειδοποιεί ότι έχει καταργηθεί.

2008-06-28_0956

Στην cache του Google υπάρχουν σελίδες όπως αυτή.

Προσέξτε ότι η πρώτη καταχώρηση που φαίνεται είναι αυτή που αφορά την σύλληψη του αιτολωακαρνάνα Γιάννη Μακρυγιάννη, δημοσιογράφου του Πρώτου Θέματος, με την κατηγορία του βοηθού του κομιστή για το περιβόητο DVD της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Η αποθηκευμένη σελίδα έχει ημερομηνία 21/6 ενώ με βάση την είδηση της πύλης το μπλογκ έκλεισε στις 27/6 κατόπιν κάποιας σύλληψης. Σύμπτωση;

Update: Το θέμα στην ημερησία με περισσότερες λεπτομέρειες για τα πρόσωπα και τους λόγους της σύλληψης.

Update 2: Σήμερα η Ελευθεροτυπία έχει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και τα σχετικά της καταδίκης. Όντως ήταν η πρώτη περίπτωση καταδίκης μπλογκερ τελικά:

Τα τελευταία χρόνια στην
Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας
Αττικής, καταγράφηκαν περίπου 18 καταδίκες για συκοφαντικές δυσφημήσεις μέσω του
Ιντερνετ, από 2,5 έως 4,5 χρόνια η κάθε μία, αλλά καμιά από αυτές δεν αφορούσε
διαχειριστή blog. Ηταν υποθέσεις που αφορούσαν ηλεκτρονικά δημοσιεύματα σε sites
γνωριμιών ή δωμάτια συζητήσεων (chat rooms)

46 thoughts on “Σύλληψη blogger (;) Updated(2)

 1. Argos

  Δεν είναι ακριβώς Blog από ότι καταλαβαίνω, γίνεται χρήση της υπηρεσίας αντί να έχουν δικό τους site. Μήπως τον μπαγλαρώσανε για κάτι που έγραφε στην εφημερίδα και τον βάλανε ή αναγκάστηκε να κλείσει το Blog;

 2. nikos

  Nικόλα, όταν συλαμβάνται κάποιος για άσχετο λόγο, νομίζω ότι είναι υπερβολή να μιλάμε για “σύλληψη blogger”. Το ότι τύχαινε να γράφει και σε κάποιο μπλογκ, δεν συνδέει τη σύλληψη με το μπλογκ….

 3. akindynos

  Στις 25 έχει αναρτηθεί το εξής

  Το κολεγιόπαιδο μας έστειλε αγωγή…

  Τολμήσαμε να τα βάλουμε με την οικογένεια Πελέκη – Βουλγαράκη και τώρα ο κ. Πελέκης με τη δύναμη της εξουσίας που διαθέτει μας καλεί στα δικαστήρια στέλνοντας μας απειλητικά μηνύματα του τύπου”Δεν ξέρεις με ποιόν έμπλεξες…Σε περιμένουν πολλά δεινά”. Και όλα αυτά επειδή θέσαμε υπόψην των Αιτωλοακαρνάνων 2 σοβαρά ζητήματα που εμπλέκονταν το όνομα του κολεγιόπαιδου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τώρα ζητά απο τους Αιτωλοακαρνάνες να τον στείλουν στη Βουλή..Κ. Πελέκη είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε μαζί σας στις 17 Σεπτεμβρίου που ήδη έχετε ορίσει την εκδικάση της υπόθεσης …Θα είμαστε εκεί μαζί με εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες (επώνυμους και ανώνυμους) που είναι στο πλευρό μας ΄και με μπροστάρη τον άξιο νομικό κ. Παπαχρήστο!!! Θα είμαστε εκεί για να πούμε στη δικαιοσύνη οτι κάναμε το έγκλημα να αναδημοσιεύσουμε μια ερώτηση 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ένα ρεπορτάζ Αθηναικής Εφημερίδας!!!

 4. akindynos

  Αλλά πάλι το προτελευταίο ποστ, στις 27, με τίτλο «Το ζευγάρι που θέλει να φτάσει ψηλά καταπατώντας την αξιοπρέπεια του» ίσως να προσφέρεται περισσότερο για αυτοχειριασμό. Δεν αναφέρει ονόματα αλλά υποθέτω πως η τοπική κοινωνία μπορεί να κάνει εμφάνιση του φιλμ και χωρίς σκοτεινό θάλαμο.

 5. nikan

  Καταρχάς δεν πρόσεξες το ερωτηματικό στον τίτλο. Κατα δεύτερον, πως αποκαλείς κάποιον που τηρεί ένα μπλογκ στον blogger για οποιοδήποτε λόγο; Κάτοχο ιστοσελίδας; Κατά τρίτον, σύμφωνα με το portal έχει εμπλακεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Αυτό και μόνο αφήνει υπόνοιες συσχέτισης με τη λειτουργία του μπλογκ. Τέλος, δες τι γράφει ο ακίνδυνος πιο πάνω

 6. nikos

  Εγώ διαβάζω για τη σύλληψη δημοσιογράφου με αφορμή την εμπλοκή του στην υπόθεση του πρώτου θέματος. Το ποιά υπηρεσία βοήθησε να συλληφθεί είναι μάλλον δευτερεύον, εκτός κι αν αποδειχθεί κάτι άλλο, οπότε το συζητάμε.

  Εκτός από την υπερευαισθησία μας για τη δίωξη των μπλογκς, ίσως πρέπει να έχουμε πάντα στο κέντρο της προσοχής μας ότι αυτή η ευαισθησία μπορεί να γίνει ασπίδα προστασίας ανθρώπων οι οποίοι έχουν ζητήματα με τη δικαιοσύνη.

  Πριν τον ανακηρύξουμε ως “μπλογκερ” (με την εννοια ότι διώκεται ένας “δικός μας”) ας δούμε πρώτα ποιά είναι η ουσία της υπόθεσης….

 7. nikan

  Νίκο, μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο. Η πηγή της είδησης δεν αναφέρει τίποτα για πρώτο θέμα. Αυτό είναι δική μου εικασία από το ψάξιμο στο google. Η πηγή μιλάει για κλείσιμο μπλογκ και σύλληψη του 'ιδιοκτήτη' του και μετά αρχίζει μια ηθικολογία για το πως πρέπει να γράφουμε στο διαδίκτυο πράγμα που παραπέμπει στα γνωστά ζητήματα συκοφαντικής δυσφήμισης.
  Τέλος, αδυνατώ να κατανοήσω από σένα την κατηγορία για το “ένας δικός μας”. Ξέρεις πολύ καλά ότι η άποψη μου, που συμπίπτει με τη δική σου, είναι ότι η μπλογκόσφαιρα, δεν είναι κίνημα, δεν έχει κοινές συνιστώσες άλλες πέραν της χρήσης ενός εργαλείου.

 8. fbobolas

  Εγώ πάλι νομίζω οτι το post είχε την σκοπιμότητα να ενημερώσει την μπλογκόσφαιρα για ένα ζήτημα το οποίο κάτω από τον γνωστό σε όλους κυοφορούμενο bloggoνόμο θα μπορούσε να είναι, ή να εξελιχθεί σε σοβαρό ζήτημα, και ακόμα να χτυπήσει το καμπανάκι ώστε, όποιος από τους αναγνώστες έχει περισσότερες πληροφορίες να τις μοιραστεί ή όποιος ενδιαφέρεται να το ψάξει…

  Η δημοσιογραφία των πολιτών (citizen journalism), δεν έχει “ετικέτες”, κώδικα δεοντολογίας και 2πλή ή πολλαπλή διασταύρωση της είδησης. Είναι αυτή που είναι και η αξία της βρίσκεται στο ότι υπάρχει. Τα στραβά που προκύπτουν από την άσκηση της είναι απείρως μικρότερα από την κοινωνική χρησιμότητα της.

  Τέλος πάντων, πολύ κουβέντα για τα αυτονόητα..

 9. JustAnotherGoneOff

  Κάποιες παρατηρήσεις κι απορίες:
  1. Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του μπλογκ δήλωνε την ταυτότητά του, δλδ την εφημερίδα, γίνεται προφανές ότι δεν κινήθηκε αρχικά η διαδικασία άρσης απορρήτου. Από κει και πέρα, είναι στην ευχέρεια της εισαγγελίας να αποδείξει την ταυτοποίηση αλλά τόσο καιρό η εφημερίδα αυτή δεν απαρνήθηκε το μπλογκ.
  2. Που όμως εδώ είναι εύλογος ο σκεπτικισμός του Argos. Άλλο η εφημερίδα κι άλλο το μπλογκ. Άραγε, παίζανε οι ίδιες ειδήσεις στο έντυπο; Αν ναι, από που κι ως που “μπλόγκερ”, η κοπυπαστάδα ειδήσεων δεν κάνει το μπλογκ, τα έχουμε πει χιλιάδες φορές αυτά.
  3. Έριξα μια γρήγορη ματιά στα ποστ μέσω του google reader που μας έδειξε ο Ανήλικος. Κίτρινο κατακίτρινο το χρώμα του μπλογκ. Εμπαθέστατο.
  4. Το λέμε όλοι μας καιρό: από τους και δημοσιογράφους και “δημοσιογράφους” ταλανίζεται η ελληνική μπλογκόσφαιρα. Ως πότε πια αυτοί οι τύποι θα δίνουν το δικαίωμα στο κράτος να βάζει χέρι στα μπλογκ;

  Ας δούμε με ψυχραιμία την είδηση γιατί μπάζει από πολλές πλευρές.

 10. nikan

  Πρόσεξε ένα pattern: έχουμε μέχρι στιγμής 3 περιπτώσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης:
  α. press-gr, β. piazza-del-popolo γ. το παρόν
  Στην πρώτη μυνητής είναι δημοσιογράφος κι ο μυνηόμενος δημοσιογράφος
  Στην δεύτερη ο μυνητής είναι δημοσιογράφοε
  Στην τρίτη ο μυνηόμενος είναι – μάλλον- δημοσιογράφος.
  Άρα συμφωνώ με το 4. Όμως το ότι είναι δημοσιογράφοι δεν σημαίνει ότι δεν είναι bloggers. Στο κάτω κάτω τι σημαίνει μπλογκερ; Τόσο καιρο αυτό δεν λέμε; Δεν υπάρχει πιστοποίηση για μπλογκερς. Μπλογκερ είναι όποιος χρησιμοποιεί ένα μπλογκ. Τι το κάνει είναι άλλο ζήτημα.

 11. JustAnotherGoneOff

  Κοίτα Νίκο, υπάρχει μια λεπτή διαφορά εδώ. Ναι μεν ο “μπλόγκερ” δεν είναι πιστοποίηση αλλά από την άλλη αυτή την πιστοποίηση την αποζήτησαν (για να μην πω κυνήγησαν) τόσο κάποιοι δημοσιογράφοι-μπλόγκερς όσο και κάποιοι σκέτοι-μπλόγκερς ως αυλοκόλακες των πρώτων. Η ευθύνη λοιπόν πάλι μετακυλίεται στους δημοσιογράφους που είδαν τα μπλογκ ως ένα βήμα προσωπικών κι επαγγελματικών επιδιώξεων με αποτέλεσμα αυτοί οι ίδιοι να έχουν χοντρύνει άσχημα το παιχνίδι και το κρυφτούλι με το κράτος. Πάμε μακριά βέβαια την κουβέντα αλλά ήθελα να πω πως η πιστοποίηση που λες δημιουργήθηκε από μια ad hoc αντιμετώπιση για τα μπλογκ που την εκμεταλλεύτηκαν διάφοροι για τους δικούς τους λόγους.

 12. Argos

  Δεν είναι ακριβώς Blog από ότι καταλαβαίνω, γίνεται χρήση της υπηρεσίας αντί να έχουν δικό τους site. Μήπως τον μπαγλαρώσανε για κάτι που έγραφε στην εφημερίδα και τον βάλανε ή αναγκάστηκε να κλείσει το Blog;

 13. Argos

  Δεν είναι ακριβώς Blog από ότι καταλαβαίνω, γίνεται χρήση της υπηρεσίας αντί να έχουν δικό τους site. Μήπως τον μπαγλαρώσανε για κάτι που έγραφε στην εφημερίδα και τον βάλανε ή αναγκάστηκε να κλείσει το Blog;

 14. nikos

  Nικόλα, όταν συλαμβάνται κάποιος για άσχετο λόγο, νομίζω ότι είναι υπερβολή να μιλάμε για “σύλληψη blogger”. Το ότι τύχαινε να γράφει και σε κάποιο μπλογκ, δεν συνδέει τη σύλληψη με το μπλογκ….

 15. nikos

  Nικόλα, όταν συλαμβάνται κάποιος για άσχετο λόγο, νομίζω ότι είναι υπερβολή να μιλάμε για “σύλληψη blogger”. Το ότι τύχαινε να γράφει και σε κάποιο μπλογκ, δεν συνδέει τη σύλληψη με το μπλογκ….

 16. akindynos

  Στις 25 έχει αναρτηθεί το εξής

  Το κολεγιόπαιδο μας έστειλε αγωγή…

  Τολμήσαμε να τα βάλουμε με την οικογένεια Πελέκη – Βουλγαράκη και τώρα ο κ. Πελέκης με τη δύναμη της εξουσίας που διαθέτει μας καλεί στα δικαστήρια στέλνοντας μας απειλητικά μηνύματα του τύπου”Δεν ξέρεις με ποιόν έμπλεξες…Σε περιμένουν πολλά δεινά”. Και όλα αυτά επειδή θέσαμε υπόψην των Αιτωλοακαρνάνων 2 σοβαρά ζητήματα που εμπλέκονταν το όνομα του κολεγιόπαιδου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τώρα ζητά απο τους Αιτωλοακαρνάνες να τον στείλουν στη Βουλή..Κ. Πελέκη είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε μαζί σας στις 17 Σεπτεμβρίου που ήδη έχετε ορίσει την εκδικάση της υπόθεσης …Θα είμαστε εκεί μαζί με εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες (επώνυμους και ανώνυμους) που είναι στο πλευρό μας ΄και με μπροστάρη τον άξιο νομικό κ. Παπαχρήστο!!! Θα είμαστε εκεί για να πούμε στη δικαιοσύνη οτι κάναμε το έγκλημα να αναδημοσιεύσουμε μια ερώτηση 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ένα ρεπορτάζ Αθηναικής Εφημερίδας!!!

 17. akindynos

  Στις 25 έχει αναρτηθεί το εξής

  Το κολεγιόπαιδο μας έστειλε αγωγή…

  Τολμήσαμε να τα βάλουμε με την οικογένεια Πελέκη – Βουλγαράκη και τώρα ο κ. Πελέκης με τη δύναμη της εξουσίας που διαθέτει μας καλεί στα δικαστήρια στέλνοντας μας απειλητικά μηνύματα του τύπου”Δεν ξέρεις με ποιόν έμπλεξες…Σε περιμένουν πολλά δεινά”. Και όλα αυτά επειδή θέσαμε υπόψην των Αιτωλοακαρνάνων 2 σοβαρά ζητήματα που εμπλέκονταν το όνομα του κολεγιόπαιδου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τώρα ζητά απο τους Αιτωλοακαρνάνες να τον στείλουν στη Βουλή..Κ. Πελέκη είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε μαζί σας στις 17 Σεπτεμβρίου που ήδη έχετε ορίσει την εκδικάση της υπόθεσης …Θα είμαστε εκεί μαζί με εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες (επώνυμους και ανώνυμους) που είναι στο πλευρό μας ΄και με μπροστάρη τον άξιο νομικό κ. Παπαχρήστο!!! Θα είμαστε εκεί για να πούμε στη δικαιοσύνη οτι κάναμε το έγκλημα να αναδημοσιεύσουμε μια ερώτηση 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ένα ρεπορτάζ Αθηναικής Εφημερίδας!!!

 18. akindynos

  Αλλά πάλι το προτελευταίο ποστ, στις 27, με τίτλο «Το ζευγάρι που θέλει να φτάσει ψηλά καταπατώντας την αξιοπρέπεια του» ίσως να προσφέρεται περισσότερο για αυτοχειριασμό. Δεν αναφέρει ονόματα αλλά υποθέτω πως η τοπική κοινωνία μπορεί να κάνει εμφάνιση του φιλμ και χωρίς σκοτεινό θάλαμο.

 19. akindynos

  Αλλά πάλι το προτελευταίο ποστ, στις 27, με τίτλο «Το ζευγάρι που θέλει να φτάσει ψηλά καταπατώντας την αξιοπρέπεια του» ίσως να προσφέρεται περισσότερο για αυτοχειριασμό. Δεν αναφέρει ονόματα αλλά υποθέτω πως η τοπική κοινωνία μπορεί να κάνει εμφάνιση του φιλμ και χωρίς σκοτεινό θάλαμο.

 20. nikan

  Καταρχάς δεν πρόσεξες το ερωτηματικό στον τίτλο. Κατα δεύτερον, πως αποκαλείς κάποιον που τηρεί ένα μπλογκ στον blogger για οποιοδήποτε λόγο; Κάτοχο ιστοσελίδας; Κατά τρίτον, σύμφωνα με το portal έχει εμπλακεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Αυτό και μόνο αφήνει υπόνοιες συσχέτισης με τη λειτουργία του μπλογκ. Τέλος, δες τι γράφει ο ακίνδυνος πιο πάνω

 21. nikan

  Καταρχάς δεν πρόσεξες το ερωτηματικό στον τίτλο. Κατα δεύτερον, πως αποκαλείς κάποιον που τηρεί ένα μπλογκ στον blogger για οποιοδήποτε λόγο; Κάτοχο ιστοσελίδας; Κατά τρίτον, σύμφωνα με το portal έχει εμπλακεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Αυτό και μόνο αφήνει υπόνοιες συσχέτισης με τη λειτουργία του μπλογκ. Τέλος, δες τι γράφει ο ακίνδυνος πιο πάνω

 22. nikos

  Εγώ διαβάζω για τη σύλληψη δημοσιογράφου με αφορμή την εμπλοκή του στην υπόθεση του πρώτου θέματος. Το ποιά υπηρεσία βοήθησε να συλληφθεί είναι μάλλον δευτερεύον, εκτός κι αν αποδειχθεί κάτι άλλο, οπότε το συζητάμε.

  Εκτός από την υπερευαισθησία μας για τη δίωξη των μπλογκς, ίσως πρέπει να έχουμε πάντα στο κέντρο της προσοχής μας ότι αυτή η ευαισθησία μπορεί να γίνει ασπίδα προστασίας ανθρώπων οι οποίοι έχουν ζητήματα με τη δικαιοσύνη.

  Πριν τον ανακηρύξουμε ως “μπλογκερ” (με την εννοια ότι διώκεται ένας “δικός μας”) ας δούμε πρώτα ποιά είναι η ουσία της υπόθεσης….

 23. nikos

  Εγώ διαβάζω για τη σύλληψη δημοσιογράφου με αφορμή την εμπλοκή του στην υπόθεση του πρώτου θέματος. Το ποιά υπηρεσία βοήθησε να συλληφθεί είναι μάλλον δευτερεύον, εκτός κι αν αποδειχθεί κάτι άλλο, οπότε το συζητάμε.

  Εκτός από την υπερευαισθησία μας για τη δίωξη των μπλογκς, ίσως πρέπει να έχουμε πάντα στο κέντρο της προσοχής μας ότι αυτή η ευαισθησία μπορεί να γίνει ασπίδα προστασίας ανθρώπων οι οποίοι έχουν ζητήματα με τη δικαιοσύνη.

  Πριν τον ανακηρύξουμε ως “μπλογκερ” (με την εννοια ότι διώκεται ένας “δικός μας”) ας δούμε πρώτα ποιά είναι η ουσία της υπόθεσης….

 24. nikan

  Νίκο, μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο. Η πηγή της είδησης δεν αναφέρει τίποτα για πρώτο θέμα. Αυτό είναι δική μου εικασία από το ψάξιμο στο google. Η πηγή μιλάει για κλείσιμο μπλογκ και σύλληψη του 'ιδιοκτήτη' του και μετά αρχίζει μια ηθικολογία για το πως πρέπει να γράφουμε στο διαδίκτυο πράγμα που παραπέμπει στα γνωστά ζητήματα συκοφαντικής δυσφήμισης.
  Τέλος, αδυνατώ να κατανοήσω από σένα την κατηγορία για το “ένας δικός μας”. Ξέρεις πολύ καλά ότι η άποψη μου, που συμπίπτει με τη δική σου, είναι ότι η μπλογκόσφαιρα, δεν είναι κίνημα, δεν έχει κοινές συνιστώσες άλλες πέραν της χρήσης ενός εργαλείου.

 25. nikan

  Νίκο, μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο. Η πηγή της είδησης δεν αναφέρει τίποτα για πρώτο θέμα. Αυτό είναι δική μου εικασία από το ψάξιμο στο google. Η πηγή μιλάει για κλείσιμο μπλογκ και σύλληψη του 'ιδιοκτήτη' του και μετά αρχίζει μια ηθικολογία για το πως πρέπει να γράφουμε στο διαδίκτυο πράγμα που παραπέμπει στα γνωστά ζητήματα συκοφαντικής δυσφήμισης.
  Τέλος, αδυνατώ να κατανοήσω από σένα την κατηγορία για το “ένας δικός μας”. Ξέρεις πολύ καλά ότι η άποψη μου, που συμπίπτει με τη δική σου, είναι ότι η μπλογκόσφαιρα, δεν είναι κίνημα, δεν έχει κοινές συνιστώσες άλλες πέραν της χρήσης ενός εργαλείου.

 26. fbobolas

  Εγώ πάλι νομίζω οτι το post είχε την σκοπιμότητα να ενημερώσει την μπλογκόσφαιρα για ένα ζήτημα το οποίο κάτω από τον γνωστό σε όλους κυοφορούμενο bloggoνόμο θα μπορούσε να είναι, ή να εξελιχθεί σε σοβαρό ζήτημα, και ακόμα να χτυπήσει το καμπανάκι ώστε, όποιος από τους αναγνώστες έχει περισσότερες πληροφορίες να τις μοιραστεί ή όποιος ενδιαφέρεται να το ψάξει…

  Η δημοσιογραφία των πολιτών (citizen journalism), δεν έχει “ετικέτες”, κώδικα δεοντολογίας και 2πλή ή πολλαπλή διασταύρωση της είδησης. Είναι αυτή που είναι και η αξία της βρίσκεται στο ότι υπάρχει. Τα στραβά που προκύπτουν από την άσκηση της είναι απείρως μικρότερα από την κοινωνική χρησιμότητα της.

  Τέλος πάντων, πολύ κουβέντα για τα αυτονόητα..

 27. fbobolas

  Εγώ πάλι νομίζω οτι το post είχε την σκοπιμότητα να ενημερώσει την μπλογκόσφαιρα για ένα ζήτημα το οποίο κάτω από τον γνωστό σε όλους κυοφορούμενο bloggoνόμο θα μπορούσε να είναι, ή να εξελιχθεί σε σοβαρό ζήτημα, και ακόμα να χτυπήσει το καμπανάκι ώστε, όποιος από τους αναγνώστες έχει περισσότερες πληροφορίες να τις μοιραστεί ή όποιος ενδιαφέρεται να το ψάξει…

  Η δημοσιογραφία των πολιτών (citizen journalism), δεν έχει “ετικέτες”, κώδικα δεοντολογίας και 2πλή ή πολλαπλή διασταύρωση της είδησης. Είναι αυτή που είναι και η αξία της βρίσκεται στο ότι υπάρχει. Τα στραβά που προκύπτουν από την άσκηση της είναι απείρως μικρότερα από την κοινωνική χρησιμότητα της.

  Τέλος πάντων, πολύ κουβέντα για τα αυτονόητα..

 28. JustAnotherGoneOff

  Κάποιες παρατηρήσεις κι απορίες:
  1. Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του μπλογκ δήλωνε την ταυτότητά του, δλδ την εφημερίδα, γίνεται προφανές ότι δεν κινήθηκε αρχικά η διαδικασία άρσης απορρήτου. Από κει και πέρα, είναι στην ευχέρεια της εισαγγελίας να αποδείξει την ταυτοποίηση αλλά τόσο καιρό η εφημερίδα αυτή δεν απαρνήθηκε το μπλογκ.
  2. Που όμως εδώ είναι εύλογος ο σκεπτικισμός του Argos. Άλλο η εφημερίδα κι άλλο το μπλογκ. Άραγε, παίζανε οι ίδιες ειδήσεις στο έντυπο; Αν ναι, από που κι ως που “μπλόγκερ”, η κοπυπαστάδα ειδήσεων δεν κάνει το μπλογκ, τα έχουμε πει χιλιάδες φορές αυτά.
  3. Έριξα μια γρήγορη ματιά στα ποστ μέσω του google reader που μας έδειξε ο Ανήλικος. Κίτρινο κατακίτρινο το χρώμα του μπλογκ. Εμπαθέστατο.
  4. Το λέμε όλοι μας καιρό: από τους και δημοσιογράφους και “δημοσιογράφους” ταλανίζεται η ελληνική μπλογκόσφαιρα. Ως πότε πια αυτοί οι τύποι θα δίνουν το δικαίωμα στο κράτος να βάζει χέρι στα μπλογκ;

  Ας δούμε με ψυχραιμία την είδηση γιατί μπάζει από πολλές πλευρές.

 29. JustAnotherGoneOff

  Κάποιες παρατηρήσεις κι απορίες:
  1. Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του μπλογκ δήλωνε την ταυτότητά του, δλδ την εφημερίδα, γίνεται προφανές ότι δεν κινήθηκε αρχικά η διαδικασία άρσης απορρήτου. Από κει και πέρα, είναι στην ευχέρεια της εισαγγελίας να αποδείξει την ταυτοποίηση αλλά τόσο καιρό η εφημερίδα αυτή δεν απαρνήθηκε το μπλογκ.
  2. Που όμως εδώ είναι εύλογος ο σκεπτικισμός του Argos. Άλλο η εφημερίδα κι άλλο το μπλογκ. Άραγε, παίζανε οι ίδιες ειδήσεις στο έντυπο; Αν ναι, από που κι ως που “μπλόγκερ”, η κοπυπαστάδα ειδήσεων δεν κάνει το μπλογκ, τα έχουμε πει χιλιάδες φορές αυτά.
  3. Έριξα μια γρήγορη ματιά στα ποστ μέσω του google reader που μας έδειξε ο Ανήλικος. Κίτρινο κατακίτρινο το χρώμα του μπλογκ. Εμπαθέστατο.
  4. Το λέμε όλοι μας καιρό: από τους και δημοσιογράφους και “δημοσιογράφους” ταλανίζεται η ελληνική μπλογκόσφαιρα. Ως πότε πια αυτοί οι τύποι θα δίνουν το δικαίωμα στο κράτος να βάζει χέρι στα μπλογκ;

  Ας δούμε με ψυχραιμία την είδηση γιατί μπάζει από πολλές πλευρές.

 30. nikan

  Πρόσεξε ένα pattern: έχουμε μέχρι στιγμής 3 περιπτώσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης:
  α. press-gr, β. piazza-del-popolo γ. το παρόν
  Στην πρώτη μυνητής είναι δημοσιογράφος κι ο μυνηόμενος δημοσιογράφος
  Στην δεύτερη ο μυνητής είναι δημοσιογράφοε
  Στην τρίτη ο μυνηόμενος είναι – μάλλον- δημοσιογράφος.
  Άρα συμφωνώ με το 4. Όμως το ότι είναι δημοσιογράφοι δεν σημαίνει ότι δεν είναι bloggers. Στο κάτω κάτω τι σημαίνει μπλογκερ; Τόσο καιρο αυτό δεν λέμε; Δεν υπάρχει πιστοποίηση για μπλογκερς. Μπλογκερ είναι όποιος χρησιμοποιεί ένα μπλογκ. Τι το κάνει είναι άλλο ζήτημα.

 31. nikan

  Πρόσεξε ένα pattern: έχουμε μέχρι στιγμής 3 περιπτώσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης:
  α. press-gr, β. piazza-del-popolo γ. το παρόν
  Στην πρώτη μυνητής είναι δημοσιογράφος κι ο μυνηόμενος δημοσιογράφος
  Στην δεύτερη ο μυνητής είναι δημοσιογράφοε
  Στην τρίτη ο μυνηόμενος είναι – μάλλον- δημοσιογράφος.
  Άρα συμφωνώ με το 4. Όμως το ότι είναι δημοσιογράφοι δεν σημαίνει ότι δεν είναι bloggers. Στο κάτω κάτω τι σημαίνει μπλογκερ; Τόσο καιρο αυτό δεν λέμε; Δεν υπάρχει πιστοποίηση για μπλογκερς. Μπλογκερ είναι όποιος χρησιμοποιεί ένα μπλογκ. Τι το κάνει είναι άλλο ζήτημα.

 32. JustAnotherGoneOff

  Κοίτα Νίκο, υπάρχει μια λεπτή διαφορά εδώ. Ναι μεν ο “μπλόγκερ” δεν είναι πιστοποίηση αλλά από την άλλη αυτή την πιστοποίηση την αποζήτησαν (για να μην πω κυνήγησαν) τόσο κάποιοι δημοσιογράφοι-μπλόγκερς όσο και κάποιοι σκέτοι-μπλόγκερς ως αυλοκόλακες των πρώτων. Η ευθύνη λοιπόν πάλι μετακυλίεται στους δημοσιογράφους που είδαν τα μπλογκ ως ένα βήμα προσωπικών κι επαγγελματικών επιδιώξεων με αποτέλεσμα αυτοί οι ίδιοι να έχουν χοντρύνει άσχημα το παιχνίδι και το κρυφτούλι με το κράτος. Πάμε μακριά βέβαια την κουβέντα αλλά ήθελα να πω πως η πιστοποίηση που λες δημιουργήθηκε από μια ad hoc αντιμετώπιση για τα μπλογκ που την εκμεταλλεύτηκαν διάφοροι για τους δικούς τους λόγους.

 33. JustAnotherGoneOff

  Κοίτα Νίκο, υπάρχει μια λεπτή διαφορά εδώ. Ναι μεν ο “μπλόγκερ” δεν είναι πιστοποίηση αλλά από την άλλη αυτή την πιστοποίηση την αποζήτησαν (για να μην πω κυνήγησαν) τόσο κάποιοι δημοσιογράφοι-μπλόγκερς όσο και κάποιοι σκέτοι-μπλόγκερς ως αυλοκόλακες των πρώτων. Η ευθύνη λοιπόν πάλι μετακυλίεται στους δημοσιογράφους που είδαν τα μπλογκ ως ένα βήμα προσωπικών κι επαγγελματικών επιδιώξεων με αποτέλεσμα αυτοί οι ίδιοι να έχουν χοντρύνει άσχημα το παιχνίδι και το κρυφτούλι με το κράτος. Πάμε μακριά βέβαια την κουβέντα αλλά ήθελα να πω πως η πιστοποίηση που λες δημιουργήθηκε από μια ad hoc αντιμετώπιση για τα μπλογκ που την εκμεταλλεύτηκαν διάφοροι για τους δικούς τους λόγους.

 34. Pingback: Καταδίκη Μπλόγκερ στην Αιτωλοακαρνανία « IN LOVE WITH LIFE

Comments are closed.