Αλλαγή εποχής στο ελληνικό mobile web: iphone + dataplans

Η είδηση της περασμένης εβδομαδας ημέρας ήταν η έναρξης της διάθεσης του iPhone στην Ελλάδα από την Vodafone. Παρότι ήταν μια αιφνιδιαστική κίνηση από πλευράς της εταιρείας καθότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για Οκτώβριο, και παρότι είχαμε φαινόμενα αδημονίας από πλευράς ελληνικού καταναλωτικού κοινού, ανάλογα αυτών που έχουν εμφανιστεί στο εξωτερικό, η είδηση δεν είναι εδώ.

Η είδηση είναι ότι μαζί με το iphone εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα dataplans για κινητές συσκευές (δηλαδή προγράμματα συνδρομής που περιλαμβάνουν διακίνηση δεδομένων μεταξύ κινητού και ιντερνετ). Και κάνω τη διάκριση “για κινητές συσκευές'” γιατί υπήρχαν ήδη dataplans για διασύνδεση laptop που περιλάμβαναν SIM που επέτρεπε μόνο μεταφορά δεδομένων (αν κι έχω αντιληφθεί ότι κάποιοι χρήστες το έχουν καταστρατηγήσει).

Κατά τ’ άλλα μέχρι τώρα είχαμε τα μη σοβαρά προγράμματα των 3 ευρώ το μήνα με max ημερήσιο traffic το 1ΜΒ!

Δεν αναφέρω δε καθόλου το εξοργιστικό ποσό το οποίο στοιχίζει η μεταφορά δεδομένων χωρίς σχετικό πλάνο για να μην θυμηθώ τα περσινά.

Με το iPhone κάνουν την εμφάνισή τους 3 ειδών πλάνα δεδομένων: 250MB, 500MB, 1GB.
Τα νούμερα παρότι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα (ένα βίντεο εύκολα μπορεί να φτάσει τα 100MB οπότε έχεις φάει σημαντικό μέρος του διαθέσιμου όγκου σου) είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από το 30Mb/μήνα με 1Mb τη μέρα που ισχύουν τώρα.

Ανεξάρτητα από την τιμολογιακή πολιτική, που πολλοί θα βρούν ακριβή, με τα νέα όρια γίνονται εφικτές κάποιος άλλες χρήσεις του κινητού:

 • Περιστασιακό browsing : Λέω περιστασιακό γιατί ούτε η οθόνη ούτε το γεγονός ότι δεν παίζει flash ενδείκνυνται για να χρησιμοποιεί κανείς το iphone 3G σαν την κύρια συσκευή πλοήγησης στο ιnternet
 • Mail: με συντηρητική πολιτική στα συνημμένα και ένα καλό αντισπάμ, μπορείς να πορεύεσαι άνετα. Για εταιρική χρήση με τα ατέρμονα re: και τα ίδια μηνήματα να πηγαινοέρχονται 10-20 φορές και τεράστια συνημμένα, μάλλον το ξεχνάμε. Βέβαια, ένας συνετός θα μπορούσε να ρυθμίσει τον client να κατεβάζει μόνο μέρος του μηνύματος και τα συνημμένα κατά βούληση αλλά μάλλον δεν το κόβω για απλό για τους εταιρικούς χρήστες
 • Λήψη χαρτών για GPS: Με την πρϋπόθεση ότι χρησιμοποιείς το GPS αραιά και που.
 • Αγορά/Λήψη μουσικών κομματιών: Με μέσο μέγεθος ανά κομμάτι τα 5Mb χωράνε αρκετές αγορές το μήνα.
 • Αποστολή και λήψη φωτογραφιών : Οι φωτογραφίες που τραβάει το iphone με 2Mpx κάμερα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Αν πάτε όμως να κατεβάσετε καμιά φωτογραφία σε raw το κάψατε το bandwith
 • Αποστολή ηχητικών μηνυμάτων (ανέβασμα ενός podcast π.χ): Χοντρικά ένα mp3 διάρκειας μιάς ώρας στα 64k και με 44khz sampling είναι γύρω στα 50Mb. Οπότε κάποια podcast το μήνα μπορείτε να ανεβοκατεβάσετε.
 • Live streaming με υπηρεσίες όπως το Qix και το Flixwagon: κι εδώ πάλι γίνεται δουλειά με λογισμένη χρήση

Οι λοιπές εφαρμογές βίντεο δεν βλέπω να μπαίνουν γρήγορα στην εικόνα για διάφορους λόγους:

 • Το iphone δεν υποστηρίζει flash κι έτσι το βίντεο από ιστοσελίδες δεν πρόκειται να παίξει ρόλο
 • Η ειδική εφαρμογή του iPhone για κατέβασμα/παίξιμο βίντεο από youtube είναι μια λύση αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο αλλά κατά τ’ άλλα είναι για κλάμματα.
 • Τα μεγάλα βίντεο μέσα από 3G θέλουν αρκετή ώρα για να κατέβουν και με την προϋπόθεση ότι δεν μετακινείσαι για να μην αλλάζει συνεχώς το σήμα κι η ταχύτητα της σύνδεσης.

Το ζήτημα είναι ότι όλα τα παραπάνω συνδιαστικά δεν μπορείς να τα κάνεις σίγουρα, αλλά, εε, μόνο μια πολύ μικρή ομάδα χρηστών τα χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

Για να δούμε και λίγο αναλυτικώτερα το θέμα του κόστους, ας κάνουμε την ανάλυση του απλούστερου προγράμματος:

Τα αντίστοιχα προγράμματα φωνής και δεδομένων έχουν:
Vodafone 100

Πάγιο μόνο 20 €* το μήνα και 100 λεπτά χρόνο ομιλίας το μήνα για κλήσεις προς όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα

Αποστολή μηνύματος SMS
(προς ελληνικά δίκτυα)
0,1071 € / SMS για το παραπάνω πρόγραμμα, άρα για 150 SMS έχουμε αντίστοιχη αξία 16,07 Ευρώ

Το αντίστοιχο πλάνο δεδομένων (250Mb) φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα:

Αν κάνουμε τη σούμα έχουμε 20+16,07+14,99=51,06 Ευρώ. Κίνητρο λοιπόν για αγορά iphone η διαφορά των 16,06 ευρώ. Πρακτικά δηλαδή σου χαρίζουν τα SMS.
Όμως κι ο πιο ανυποψίαστος μπορεί να δει εδώ ότι το browsing σου στοιχίζει φτηνώτερα από τα SMS! Και, μεταξύ μας, πόσο ανάγκη έχουν την χρήση των SMS οι χρήστες iphone;
Το λογικό κι αναμενόμενο λοιπόν είναι να προσαρμοστούν τα προγράμματα κατ’ αυτό. Η εξαφάνιση των δωρεάν SMS και ο διπλασιασμός του bandwidth που προσφέρεται.

Συμπερασματικά νομίζω ότι τα προγράμματα της Vodafone είναι πειραματικά, είναι προγράμματα εξοικοίωσης με το mobile web.
Η μικρή ομάδα των ανθρώπων που θα τα αξιοποιήσει αρχικά, καθότι γενικά αναμένεται να είναι tech savvy και geeks έχει πια στα χέρια της ένα εργαλείο που μπορεί να το αξιοποιήσει πολύ εποικοδομητικά στα πλαίσια των social media: φωτογραφήστε ή βιντεοσκοπήστε το άξιο λόγου συμβάν στο οποίο τυχαίνει να παρίστασθε και ανεβάστε το σε κάποια από τις γνωστές υπηρεσίες. Ειδοποιήστε με κάποιο microblogging για κάτι που συμβαίνει τώρα και πρέπει να διαδοθεί. Γράψτε ένα σύντομο κείμενο και δημοσιεύστε το απ’ όπου κι αν βρίσκεστε. Αυτή η δύναμη της αμεσότητας δεν πρέπει να υποτιμάται. Αντίθετα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Τελικά για να επανέλθω στα dataplans, πιστεύω ότι η εταιρεία θέλει να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις του καταναλωτικού κοινού. Με λίγες προσαρμογές εύκολα μπορεί να τα κάνει ελκυστικότερα. Όσο για τα unlimited που κάποιοι geeks ονειρεύονται, μάλλον θα πρέπει να ονειρεύονται για καιρό ακόμα…

45 thoughts on “Αλλαγή εποχής στο ελληνικό mobile web: iphone + dataplans

 1. Titanas

  ..και ουσιαστικά μιλάμε για 3G. Είναι 2008! H έλλειψη σοβαρότητας με το 1MB / μέρα στο 1GB τον μήνα δεν είναι επιχείρημα. Τα υπόλοιπα στο http://ub0.cc/4w/y

 2. Σ.Κ.

  Πολύ καλό το κείμενο, συμφωνώ.

  Τώρα γεννιέται το mobile internet και η εταιρεία πάει δοκιμαστικά. Μόλις μπει και ο ανταγωνισμός στο παιχνίδι όλα θα πάνε προς το καλύτερο. Είδατε το broadband που έχει φτάσει;

  Τα 500MB δεν είναι άσχημα για χρήση στο κινητό, άλλωστε το κινητό το θέλουμε για “μικρο-πλοήγηση” στο ίντερνετ, δεν θα αντικαταστήσουμε ούτε τα desktop, ούτε τα laptop..

 3. λ:ηρ

  Αν περιμένεις από το iPhone 3G να κατεβάσει ταινία 100 ΜΒ, ακόμη και με απεριόριστο data plan μάλλον θα περιμένεις πολύ! Έγραψα και αλλού για τα προβλήματα του iPhone 3G τα οποία εντοπίζει κανείς μετά τις πρώτες μέρες κι όταν εξαντλήσει τον παράγοντα eye candy.

  Όσον αφορά το κατέβασμα 100 ΜΒ: δεν φτάνει η μπαταρία, είτε το φόρτωμα γίνεται σε cellular είτε σε wifi περιβάλλον.

  Για κατέβασμα raw, νομίζω πως το παράδειγμα είναι ατυχές. Ναι δεν μπορείς να δεις raw στο iPhone αλλά ποιός λογικός θα θελήσει να κάνει κάτι τέτοιο;

  Ανέβασμα podcast από iPhone μου φαίνεται εξίσου απίθανο. Δηλαδή θα κάνω όλο το editing του podcast σε κάποια desktop/laptop εφαρμογή και μετά θα το ανεβάσω από το iPhone αντί να χρησιμοποιήσω τη δικτυακή σύνδεση του υπολογιστή στον οποίο έγινε η παραγωγή; Γιατί;

  Κατέβασμα podcast γίνεται στο iPhone πιο εύκολα μέσω του συγχρονισμού αρκεί το feed του podcast να είναι δηλωμένο στο iTunes. Φυσικά μπορεί να κατεβάσει κανείς ανεξάρτητα επεισόδια μεσω 3G ή WiFi αλλά με τραυματικές συνέπειες στο απόθεμα της μπαταρίας.

 4. nikan

  Ληρ, δεν νομίζω ότι με διάβασες σωστά. Καταρχήν δεν είμαι apple/iphone fan boy, έτσι για να μην νομίζεις ότι παρασύρομαι από κάποιο ενθουσιασμό.
  Ένα ένα τώρα
  1. 100ΜΒ video στο N95 ΑΝΕΤΑ δημιουργείς. Δεν μπορείς απλά να το ανεβάσεις. Κάποτε θα πρέπει να μπορούμε ανεξάρτητα αν είναι με iphone ή με κάτι άλλο, γιατί το θέμα μου δεν είναι το iphone αλλά τα dataplans.
  2. Το raw πράγματι δεν έχεις να το επεξεργαστεις αλλά μπορεί απλά να θες να το αποθηκεύσεις γιατί κάπου το είδες, είσαι ταξίδι και φοβάσαι ότι θα το ξεχάσεις μέχρι να γυρίσεις σπίτι. Η συσκευή χώρο έχει δόξα το Θεό.
  3. Ανεβάσματα podcast λόγου έχω κάνει αρκετά από το N95 κι αν υπήρχε ένα βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου θα έκανα περισσότερα. Το ίδιο αναμένω κι από το iphone ή το όποιο iphone. Η σκέτη φωνή είναι μια σοβαρή πιθανοτητα pocast: μια ηχογραφημμένη συνέντευξη πχ
  Όσο για το να κατεβάσω μέσω iTunes podcast, οκ, να το κάνω γι αυτά που παρακολουθώ. Στο δρόμο όμως πολλές φορές, λόγω βαρεμάρας, θες και κάτι άλλο. Στο Σύνταγμα, στο Wifi, έχω κατεβάσει πολλές φορές podcast γύρω στα 50Mb. Γιατί όχι μέσω 3G; Τι το θέλω αν δεν μπορώ;
  Άσε που γενικά την διαδικασία του συγχρονισμού δεν την πολυχωνεύω. Είναι απλώς για να υπηρετούνται τα εμπορικά συμφέροντα της apple. Η συσκευή είναι από μόνη της απόλυτα ικανή να φιλοξενεί podcathcers.

 5. linguafranca

  Πόσο λυπηρό είναι να πειραματιζόμαστε με καταστάσεις που στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι πια δεδομένες. Περιέγραψα σε μία φίλη από Γαλλία τα προγράμματα της Vodafone και έβαλε τα γέλια.

 6. λ:ηρ

  nikan συμφωνώ πως κάποια στιγμή θα πρέπει τα κινητά συστήματα να έχουν την ικανότητα να ανεβοκατεβάζουν ουσιαστικά a/v αρχεία. Κι αυτή η ικανότητα είναι συνάρτηση των dataplans, του εύρους ζώνης, και της μπαταρίας. Εδώ που είμαι (Σικάγο) έχω απεριόριστο dataplan αλλά δεν έχω μπαταρία. Αναγκάζομαι και κλείνω τη λειτουργία 3G για να μην έχω να φορτίζω το iPhone δυό φορές τη μέρα.

  Αυτό με το raw μου φαίνεται ακόμη κάπως τραβηγμένο. Κι από που να τα κατεβάσεις; Ρωτώ επειδή φωτογραφίζω σε raw αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιός θα ήταν ο ρόλος του iphone στο workflow.

  Τραβάω όμως αλλού τη συζήτηση και σταματώ εδώ. Συμφωνώ απολύτως με τις επιφυλάξεις σου και τους προβληματισμούς σου για την κατάσταση του κινητού διαδικτύου στην Ελλάδα.

 7. yorgos

  And why does it suck big time?

  Έχω κάποια παράπονα από το iPhone, αλλά τη μη υποστήριξη flash θα την έβαζα στα features =)

 8. nikan

  Ναι άμα σου κόβουν τα πόδια και μετά σου δίνουν καροτσάκι feature είναι το καροτσάκι 😀
  Σοβαρά, όταν πατάω ένα flash video placeholder μες τον Σαφάρι, φορτώνει την εφαρμογή και ξεκινάει υποτίθεται να κατεβάζει το βίντεο, διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ

 9. Lida

  Κατά τ’ άλλα μέχρι τώρα είχαμε τα μη σοβαρά προγράμματα των 3 ευρώ το μήνα με max ημερήσιο traffic το 1ΜΒ!

  Και όμως η επιτυχία αυτών των πρώτων πειραματικών προγραμμάτων οδήγησε στα καινούρια data plans. Πριν από αυτά κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ενδιαφέρον για το mobile internet στην Ελλάδα. Και αν πετύχουν και τα καινούρια πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα εμφανιστούν και πραγματικά unlimited plans στην αγορά

 10. Σ.Κ.

  Μην σε στεναχωρεί, δες το κι αλλιώς, πες στη φίλη σου ότι εδώ έχει 300 μέρες ήλιο, κάνει ζέστη και κάνουμε μπάνιο, πίνουμε ποτά και βγαίνουμε έξω για να επικοινωνήσουμε – σίγουρα θα σταματήσει τα γέλια και θα βάλλει τα κλάμματα…

  La Grece est la Grece με όλα τα cons & pros…

 11. nikan

  Δεν λέμε κάτι διαφορετικό, αλλά αυτό δεν κάνει τα προγράμματα σοβαρά

 12. linguafranca

  Ωραία δικαιολογία, αλλά καταντάει πλέον γραφική… Επειδή δηλαδή ζω σε μία χώρα με ήλιο και θάλασσα, πρέπει απαραίτητα να είμαι και 50 χρόνια πίσω τεχνολογικά; Δηλαδή ο ήλιος δεν μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα με τις νέες τεχνολογίες; Προς το παρόν τα κλάμματα θέλω να τα βάλω εγώ…

 13. Titanas

  ..και ουσιαστικά μιλάμε για 3G. Είναι 2008! H έλλειψη σοβαρότητας με το 1MB / μέρα στο 1GB τον μήνα δεν είναι επιχείρημα. Τα υπόλοιπα στο http://ub0.cc/4w/y

 14. Σ.Κ.

  Πολύ καλό το κείμενο, συμφωνώ.

  Τώρα γεννιέται το mobile internet και η εταιρεία πάει δοκιμαστικά. Μόλις μπει και ο ανταγωνισμός στο παιχνίδι όλα θα πάνε προς το καλύτερο. Είδατε το broadband που έχει φτάσει;

  Τα 500MB δεν είναι άσχημα για χρήση στο κινητό, άλλωστε το κινητό το θέλουμε για “μικρο-πλοήγηση” στο ίντερνετ, δεν θα αντικαταστήσουμε ούτε τα desktop, ούτε τα laptop..

 15. λ:ηρ

  Αν περιμένεις από το iPhone 3G να κατεβάσει ταινία 100 ΜΒ, ακόμη και με απεριόριστο data plan μάλλον θα περιμένεις πολύ! Έγραψα και αλλού για τα προβλήματα του iPhone 3G τα οποία εντοπίζει κανείς μετά τις πρώτες μέρες κι όταν εξαντλήσει τον παράγοντα eye candy.

  Όσον αφορά το κατέβασμα 100 ΜΒ: δεν φτάνει η μπαταρία, είτε το φόρτωμα γίνεται σε cellular είτε σε wifi περιβάλλον.

  Για κατέβασμα raw, νομίζω πως το παράδειγμα είναι ατυχές. Ναι δεν μπορείς να δεις raw στο iPhone αλλά ποιός λογικός θα θελήσει να κάνει κάτι τέτοιο;

  Ανέβασμα podcast από iPhone μου φαίνεται εξίσου απίθανο. Δηλαδή θα κάνω όλο το editing του podcast σε κάποια desktop/laptop εφαρμογή και μετά θα το ανεβάσω από το iPhone αντί να χρησιμοποιήσω τη δικτυακή σύνδεση του υπολογιστή στον οποίο έγινε η παραγωγή; Γιατί;

  Κατέβασμα podcast γίνεται στο iPhone πιο εύκολα μέσω του συγχρονισμού αρκεί το feed του podcast να είναι δηλωμένο στο iTunes. Φυσικά μπορεί να κατεβάσει κανείς ανεξάρτητα επεισόδια μεσω 3G ή WiFi αλλά με τραυματικές συνέπειες στο απόθεμα της μπαταρίας.

 16. nikan

  Ληρ, δεν νομίζω ότι με διάβασες σωστά. Καραρχήν δεν είμαι ούτε apple/iphone fan boy, έτσι για να μην νομίζεις ότι παρασύρομαι από κάποιο ενθουσιασμό.
  Ένα ένα τώρα
  1. 100ΜΒ video στο N95 ΑΝΕΤΑ δημιουργείς. Δεν μπορείς απλά να το ανεβάσεις. Κάποτε θα πρέπει να μπορούμε ανεξάρτητα αν είναι με iphone ή με κάτι άλλο, γιατί το θέμα μου δεν είναι το iphone αλλά τα dataplans.
  2. Το raw πράγματι δεν έχεις να το επεξεργαστεις αλλά μπορεί απλά να θες να το αποθηκεύσεις γιατί κάπου το είδες, είσαι ταξίδι και φοβάσαι ότι θα το ξεχάσεις μέχρι να γυρίσεις σπίτι. Η συσκευή χώρο έχει δόξα το Θεό.
  3. Ανεβάσματα podcast λόγου έχω κάνει αρκετά από το N95 κι αν υπήρχε ένα βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου θα έκανα περισσότερα. Το ίδιο αναμένω κι από το iphone ή το όποιο iphone. Η σκέτη φωνή είναι μια σοβαρή πιθανοτητα pocast: μια ηχογραφημμένη συνέντευξη πχ
  Όσο για το να κατεβάσω μέσω iTunes podcast, οκ, να το κάνω γι αυτά που παρακολουθώ. Στο δρόμο όμως πολλές φορές, λόγω βαρεμάρας, θες και κάτι άλλο. Στο Σύνταγμα, στο Wifi, έχω κατεβάσει πολλές φορές podcast γύρω στα 50Mb. Γιατί όχι μέσω 3G; Τι το θέλω αν δεν μπορώ;
  Άσε που γενικά την διαδικασία του συγχρονισμού δεν την πολυχωνεύω. Είναι απλώς για να υπηρετούνται τα εμπορικά συμφέροντα της apple. Η συσκευή είναι από μόνη της απόλυτα ικανή να φιλοξενεί podcathcers.

 17. linguafranca

  Πόσο λυπηρό είναι να πειραματιζόμαστε με καταστάσεις που στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι πια δεδομένες. Περιέγραψα σε μία φίλη από Γαλλία τα προγράμματα της Vodafone και έβαλε τα γέλια.

 18. λ:ηρ

  nikan συμφωνώ πως κάποια στιγμή θα πρέπει τα κινητά συστήματα να έχουν την ικανότητα να ανεβοκατεβάζουν ουσιαστικά a/v αρχεία. Κι αυτή η ικανότητα είναι συνάρτηση των dataplans, του εύρους ζώνης, και της μπαταρίας. Εδώ που είμαι (Σικάγο) έχω απεριόριστο dataplan αλλά δεν έχω μπαταρία. Αναγκάζομαι και κλείνω τη λειτουργία 3G για να μην έχω να φορτίζω το iPhone δυό φορές τη μέρα.

  Αυτό με το raw μου φαίνεται ακόμη κάπως τραβηγμένο. Κι από που να τα κατεβάσεις; Ρωτώ επειδή φωτογραφίζω σε raw αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιός θα ήταν ο ρόλος του iphone στο workflow.

  Τραβάω όμως αλλού τη συζήτηση και σταματώ εδώ. Συμφωνώ απολύτως με τις επιφυλάξεις σου και τους προβληματισμούς σου για την κατάσταση του κινητού διαδικτύου στην Ελλάδα.

 19. yorgos

  And why does it suck big time?

  Έχω κάποια παράπονα από το iPhone, αλλά τη μη υποστήριξη flash θα την έβαζα στα features =)

 20. nikan

  Ναι άμα σου κόβουν τα πόδια και μετά σου δίνουν καροτσάκι feature είναι το καροτσάκι 😀
  Σοβαρά, όταν πατάω ένα flash video placeholder μες τον Σαφάρι, φορτώνει την εφαρμογή και ξεκινάει υποτίθεται να κατεβάζει το βίντεο, διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ

 21. nikan

  Υπερβάλλεις άνευ λόγου. Πως είναι σοβαρό ένα πρόγραμμα που ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο flickr εξαντλείται το ημερήσιο όριο μου;

 22. Lida

  Κατά τ’ άλλα μέχρι τώρα είχαμε τα μη σοβαρά προγράμματα των 3 ευρώ το μήνα με max ημερήσιο traffic το 1ΜΒ!

  Και όμως η επιτυχία αυτών των πρώτων πειραματικών προγραμμάτων οδήγησε στα καινούρια data plans. Πριν από αυτά κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ενδιαφέρον για το mobile internet στην Ελλάδα. Και αν πετύχουν και τα καινούρια πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα εμφανιστούν και πραγματικά unlimited plans στην αγορά

 23. Σ.Κ.

  Μην σε στεναχωρεί, δες το κι αλλιώς, πες στη φίλη σου ότι εδώ έχει 300 μέρες ήλιο, κάνει ζέστη και κάνουμε μπάνιο, πίνουμε ποτά και βγαίνουμε έξω για να επικοινωνήσουμε – σίγουρα θα σταματήσει τα γέλια και θα βάλλει τα κλάμματα…

  La Grece est la Grece με όλα τα cons & pros…

 24. nikan

  Δεν λέμε κάτι διαφορετικό, αλλά αυτό δεν κάνει τα προγράμματα σοβαρά

 25. linguafranca

  Ωραία δικαιολογία, αλλά καταντάει πλέον γραφική… Επειδή δηλαδή ζω σε μία χώρα με ήλιο και θάλασσα, πρέπει απαραίτητα να είμαι και 50 χρόνια πίσω τεχνολογικά; Δηλαδή ο ήλιος δεν μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα με τις νέες τεχνολογίες; Προς το παρόν τα κλάμματα θέλω να τα βάλω εγώ…

 26. Lida

  Τα πρώτα προγράμματα που βγήκαν δεν ήταν “σοβαρά” και ούτε είχαν σκοπό να είναι Ήταν ένα πείραμα που απέδειξε ότι υπάρχει εκεί έξω ένα αρκετά σεβαστό ποσοστό ανθρώπων για τους οποίους το mobile internet και τα data γενικότερα είναι εξίσου σημαντικά με το voice και τα SMS/MMS. Η επιτυχία τους ήταν ο μόνος τρόπος να πειστούν οι υπεύθυνοι ότι έπρεπε να δώσουν την προσοχή τους σε κάτι που θεωρούσαν μέχρι πριν 1 χρόνο αξεσουάρ για executives και στελέχη. Σε αυτά τα “αστεία” προγράμματα και στους χιλιάδες που τα προτίμησαν οφείλονται τα καινούρια πακέτα ( που είναι σοβαρά για τα ελληνικά δεδομένα) και τα unlimited data plans που θα ακολουθήσουν αν αυτά έχουν επιτυχία.

 27. dealsend

  Nikan τοποθετήσε πολύ σωστά.

  Το mobile internet γεννιέται στην Ελλάδα τώρα, σε πολύ λίγο καιρό θα δείτε οτι όλες οι εταιρίες θα αντιδράσουν και θα προσφέρουν καλύτερα προγράμματα.

  Η εμπορική επιτυχία ή όχι της υπηρεσίας θα είναι αυτή που θα δείξει τον δρόμο, και για να το δούμε και λίγο επιχειρηματικά, ας μην έχουμε απαίτηση απο μια εταιρία να επενδύσει σε πακέτα όταν (λογικά έχουν στατιστικά) βλέπουν οτι η πλειοψηφία της αγοράς ζητάει απλά χρόνο ομιλίας.

  Εμενα παντως η συγκυρία μου θυμίζει έναρξη ADSL στην Ελλάδα, κι όμως τώρα το ADSL έχει γίνει κάτι σαν το σταθερό τηλέφωνο για πολύ μεγάλο μέρος νοικοκυριών.

 28. nikan

  Υπερβάλλεις άνευ λόγου. Πως είναι σοβαρό ένα πρόγραμμα που ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο flickr εξαντλείται το ημερήσιο όριο μου;

 29. Lida

  Τα πρώτα προγράμματα που βγήκαν δεν ήταν “σοβαρά” και ούτε είχαν σκοπό να είναι Ήταν ένα πείραμα που απέδειξε ότι υπάρχει εκεί έξω ένα αρκετά σεβαστό ποσοστό ανθρώπων για τους οποίους το mobile internet και τα data γενικότερα είναι εξίσου σημαντικά με το voice και τα SMS/MMS. Η επιτυχία τους ήταν ο μόνος τρόπος να πειστούν οι υπεύθυνοι ότι έπρεπε να δώσουν την προσοχή τους σε κάτι που θεωρούσαν μέχρι πριν 1 χρόνο αξεσουάρ για executives και στελέχη. Σε αυτά τα “αστεία” προγράμματα και στους χιλιάδες που τα προτίμησαν οφείλονται τα καινούρια πακέτα ( που είναι σοβαρά για τα ελληνικά δεδομένα) και τα unlimited data plans που θα ακολουθήσουν αν αυτά έχουν επιτυχία.

 30. spyros

  απο μια έρευνα που έκανα στην ελληνική blogοσφαιρα κανεις δεν αγοράζει το iphone με τα παραπάνω προγράμματα. οι περισσότεροι ειναι απο άλλες εταιρείες και αγοράζουν μόνο τη συσκευή. πράγμα που θα κάνω και εγώ

 31. dealsend

  Nikan τοποθετήσε πολύ σωστά.

  Το mobile internet γεννιέται στην Ελλάδα τώρα, σε πολύ λίγο καιρό θα δείτε οτι όλες οι εταιρίες θα αντιδράσουν και θα προσφέρουν καλύτερα προγράμματα.

  Η εμπορική επιτυχία ή όχι της υπηρεσίας θα είναι αυτή που θα δείξει τον δρόμο, και για να το δούμε και λίγο επιχειρηματικά, ας μην έχουμε απαίτηση απο μια εταιρία να επενδύσει σε πακέτα όταν (λογικά έχουν στατιστικά) βλέπουν οτι η πλειοψηφία της αγοράς ζητάει απλά χρόνο ομιλίας.

  Εμενα παντως η συγκυρία μου θυμίζει έναρξη ADSL στην Ελλάδα, κι όμως τώρα το ADSL έχει γίνει κάτι σαν το σταθερό τηλέφωνο για πολύ μεγάλο μέρος νοικοκυριών.

 32. spyros

  απο μια έρευνα που έκανα στην ελληνική blogοσφαιρα κανεις δεν αγοράζει το iphone με τα παραπάνω προγράμματα. οι περισσότεροι ειναι απο άλλες εταιρείες και αγοράζουν μόνο τη συσκευή. πράγμα που θα κάνω και εγώ

 33. john

  We are legitimate and reputable company from Uk,London we have all brands of Mobile Phones,Ipods,xbox 360, Sidekicks,Nextels phone,Laptops for sell at cheap and affordable prices.

  ORDER INFORMATION :

  Minimum Order : 1-5 units

  Shipping Method : FedEx and UPS.

  Delivery Time : 48 Hours Delivery To Your Door Step.

  melvinselectronics@hotmail.com

  melvinselectronics@yahoo.com

  mobilephoneltd11@hotmail.com

  mobilephoneltd1@aol.com

  msn chat only……….melvinselectronics@hotmail.com

  LAPTOPS PRICE LIST:
  SONY VAIO A217S– 100GB– 512MB RAM– XP HOME————-$570
  SONY VAIO B1VP– 40GB HD– 512MB RAM– XP PRO————–$630
  SONY VAIO T370P/L– 60GB HD– 512MB RAM– XP—————-$500
  Dell Inspiron 700m ===$1020
  Dell Inspiron 700M for Home (Pentium M 1.70GHz, 512MB, 40GB)== $550
  Dell Inspiron 2200 for Home (Celeron 1.50GHz, 256MB, 40GB)== $450
  Alienware Area-51 5300 – P4 530J 3 GHz ===$690
  Alienware DHS 5 (Athlon 64 1.8 GHz) ===$590
  Alienware Aurora ALX SLI ==== $400

  DIGITAL CAMERA PRICE LIST
  Acer cs-5530 digital camera=$250USD
  Canon ixus 700 digital camera= $350
  Canon ixus 750digital camera =$300
  Canon ixus i zoom digital camera (jet black)=$700
  Canon ixus i zoom digital camera (Sahara)=$460
  Canon power shot s80 digital camera = $200
  Casio exilim ex-s500 digital camera (orange, )= $200
  Digital blue qx5 digital microscope= $330
  Fuji film finepix f10 digital camera =$450
  Nikon d2x digital camera (body only)=$310
  Olympus fe-100 digital camera =$400

  QTEK PHONES
  Qtek phones
  Qtek s200 ……………$100
  Qtek 9000 ……………$130
  Qtek 8310 ……………$100
  Qtek 8300 ……………$100
  Qtek 9100 ……………$150
  Qtek 8100 ……………$140
  Qtek s110 ……………$140
  Qtek s100 ……………$100
  Qtek 9090 ……………$130
  Qtek 8020 ……………$140
  Qtek 8010 ……………$160

  IMATE JASJAR PHONES
  I-MATE Smartflip ……. $140
  I-MATE JAMin ……… $240
  I-MATE JASJAR …….. $280
  I-MATE K-JAM ……… $180
  I-MATE SP5 ……… $150
  I-MATE SP5m ……… $155
  I-MATE SP4m ……… $120
  I-MATE JAM Black …….. $150
  I-MATE JAM ……… $160
  I-MATE PDA2 ……… $190
  I-MATE PDA2k ……… $168
  I-MATE SP3i ……… $130
  I-MATE SP3 ……… $135
  I-MATE Pocket PC ……… $140
  I-MATE Smartphone2 …….. $110
  I-MATE Smartphone …….. $115

  IPOD PRICE LIST:
  Apple MA099LL/a 2GB iPod Nano – Black $100
  Apple Computer iPod Nano 2GB White $110
  Apple Computer iPod Video 30GB White $125
  Apple iPod 20GB (Color Screen) $162
  iPod Nano 2GB (Black) $120
  Apple 60 GB iPod Video.150 USD

  PLASMA TC PRICES
  Samsung HP-R5052 50 Plasma TV AT JUST $900
  Gateway 42″ Plasma TV 16 : 9 AT JUST $750
  Panasonic TH-37PWD8UK Plasma AT JUST $920
  Dell W5001C 50-inch High AT JUST $700
  Samsung SPN4235 Widescreen AT JUST $850
  Pioneer Plasma 61″ HDTV AT JUST $900
  Pioneer PDP-5060HD Plasma tv AT JUST $650
  Samsung SPN4235 Widescreen tv AT JUST $1000
  Sony FWD-50PX1 50″ Plasma AT JUST $1,200
  Sony KDE-61XBR950 Plasma TV AT JUST $1,400

  XBOX PRICE LIST:
  x_box 360………$200
  Xbox Video Game System Console $150
  Xbox 360 Core System $100
  Xbox Zenith 5' TFT LCD Screen $150
  Xbox 360 Platinum System $120
  Xbox 360 “Premium Gold Pack” Video Game System $130
  Xbox 360 “Core Sports Bundle” Video Game System $195

  NOKIA PRICE LIST:
  NOKIA 8800 AT JUST $140usd
  NOKIA E60 AT JUST $160USD
  NOKIA E61 AT JUST $180USD
  NOKIA E70 AT JUST $200 Usd
  Nokia N70 At JUST $140usd
  NOKIA N80 AT JUST $180usd
  NOKIA N90 AT JUST $200usd
  NOKIA N92 AT JUST $220 Usd
  NOKIA N93i AT JUST $310 USD
  NOKIA N91 AT JUST $220usd
  NOKIA N92 AT JUST $245usd
  NOKIA N93 AT JUST $300usd
  NOKIA 8800 SIROCCO AT JUST $250usd
  NOKIA 8800 GOLD EDITION AT JUST $290 usd
  NOKIA 7500 Prism AT JUST…….$200 Usd
  NOKIA 8600 Luna AT JUST…….$250 usd
  NOKIA E61i AT JUST …………….$220 Usd
  NOKIA E65 AT JUST…………….$300 Usd
  NOKIA N76 AT JUST …………..$250 Usd
  NOKIA E50 AT JUST ………….$190 Usd
  NOKIA N77 AT JUST…………$200 Usd
  NOKIA N95 AT JUST $350usd
  NOKIA N95 8gb AT JUST $400usd
  NOKIA N96 AT JUST $450 USD

  IPHONE 8GB 1.1.2 VERSION AT JUST .$250 USD
  IPHONE 8GB 1.1.1 VERSION AT JUST $220 USD
  IPHONE 4 GB AT JUST $150 USD
  IPHONE 16 GB VERSION AT JUST $300 USD
  IPHONE 3G…………………………….$150USD
  IPHONE 3G 8GB……………………$250USD
  IPHONE 3G 16GB…………………$300USD

  LG KU990 5MB pixel Iphone Killer ………………..$200 Usd

  SAMSUNG PRICE LIST:
  SAMSUNG SGH-S307 850/1900–US$110
  SAMSUNG SGH-T500 Champagne– US$100
  SAMSUNG D500 AT JUST $160usd
  SAMSUNG D600 AT JUST $180usd

  MOTOROLA PRICE LIST:
  MOTOROLA MPX 220 AT JUST $120usd
  MOTOROLA MPX 300 AT JUST $160usd
  MOTOROLA V661 AT JUST $145USD
  MOTOROLA V3 RAZ JUST $200USD
  MOTOROLA RAZOR V3X AT JUST $145
  MOTOROLA V3i AT JUST $140
  MOTOROLA A1010 AT JUST $110
  MOTOROLA A1000 AT JUST $100
  MOTOROLA A1200 AT JUST $130
  MOTOROLA Rock1 AT JUST $120
  MOTOROLA W220 AT JUST $160
  MOTOROLA Q Verizon AT JUST $200
  MOTOROLA Mpx 220 AT JUST $122
  MOTOROLA Mpx 300 AT JUST $130

  SONY ERICSSON PRICE LIST
  NEW SONY ERICSSON PLi…$250 Usd
  SONY ERICSSON K850…$200 Usd
  SONY ERICSSON W960…$210 usd
  SONY ERICSSON W910…$230 Usd
  SONY ERICSSON K530…$159 usd
  SONY ERICSSON Z320…$150 usd
  SONY ERICSSON Z250…$170 Usd
  SONY ERICSSON T650…$190 usd
  SONY ERICSSON S500…$100 Usd
  SONY ERICSSON T250…$100 usd
  SONY ERICSSON Z750…$110 Usd
  SONY ERICSSON W580…$130 usd
  SONY ERICSSON W660…$210 usd
  SONY ERICSSON W880…$170 Usd
  SONY ERICSSON K810…$190 Usd
  SONY ERICSSON W610…$160 Usd
  SONY ERICSSON W710…$190 Usd
  SONY ERICSSON Z710…$120 usd
  SONY ERICSSON P990…$210 Usd
  SONY ERICSSON W900…$190 Usd
  SONY ERICSSON Z500a..$180 Usd
  SONY ERICSSON Z520…$190 Usd
  SONY ERICSSON P910…$140 Usd
  SONY ERICSSON P800…$130 Usd
  SONY ERICSSON K750i..$110 Usd
  SONY ERICSSON W800i..$140 Usd
  SONY ERICSSON W900i..$220 usd
  SONY ERICSSON S700i..$125 usd
  SONY ERICSSON Z550…$150 Usd
  SONY ERICSSON W700…$190 Usd
  SONY ERICSSON Z525…$140 usd
  SONY ERICSSON K800…$200 Usd
  SONY ERICSSON K790…$155 Usd
  SONY ERICSSON V630…$134 usd
  SONY ERICSSON W300…$100 Usd
  SONY ERICSSON Z530…$90 Usd
  SONY ERICSSON P990…$120 Usd
  SONY ERICSSON K510…$180 Usd
  SONY ERICSSON K310…$70 Usd
  SONY ERICSSON W950…$100 Usd
  SONY ERICSSON M600…$110 Usd
  SONY ERICSSON M608…$120 Usd
  SONY ERICSSON K610…$130 usd

  NEXTEL 3 JUST FOR …$154usd
  NEXTEL 1930 JUST FOR…$120USD
  NEXTEL i870at JUST FOR ..$140usd
  NEXTEL i450 JUST FOR .100usd
  NEXTEL i860 JUST FOR ..$110USD
  NEXTEL i830 JUST FOR ..$100USD

  SIDEKICK I AT JUST $110usd
  SIDEKICK 2 JUST FOR ..$130USD
  SIDEKICK 3 AT JUST $150USD
  PAMTERO 600 AT JUST $120USD
  PAMTERO 650 AT JUST $150USD

  LG KE820……$240USD.
  LG KU800……$220USD.

  ETEM GLOFISH M700 AT 230USD.
  ETEM GLOFISH M600 AT JUST 210USD
  ETEM GLOFISH M500 AT JUST 200USD

  (OTHER AVALABLE)
  Vertu Signature Standard Platinum=$600usd
  Vertu Signature Duo Stainless Steel=$550usd
  Vertu Signature Standard White Gold=$650usd
  Vertu Signature Standard Yellow Gold=$700usd

  AUTO CHARTS
  Pioneer AVIC-S1:::$350usd
  Pioneer AVIC-Z1 Navigation AVICZ::::$600usd
  Pioneer AVIC-N3 Multimedia Navigation Receiver $500
  Pioneer Avic-z1 Dvd Player Navigation System $400usd
  Pioneer AVIC-D1 / AVICD1 ::::::$350usd
  Pioneer AVIC-D2 DVD Navigation System $350USD

  HTC P5500 (HTC Nike)—–550usd
  HTC P6500 (HTC Sirius)—540usd
  HTC S730 (HTC Wings)—–530usd
  HTC P4550 (HTC Kaiser)—520usd
  HTC P3450 (HTC Elf)——510usd
  HTC Advantage X7501——500usd
  HTC S420 (HTC Erato)—–480usd
  HTC P6300 (HTC Panda)—-460usd
  HTC S630 (HTC Cavalier 100)–450usd
  HTC P3400 (HTC Gene)—–440usd
  HTC P3350 (HTC Love)—–430usd
  HTC Advantage X7500 (HTC Athena) — 500usd
  HTC S320 (HTC Monet) ——————- 350usd
  HTC P4350 (HTC Herald 100) ————- 400usd
  HTC P3300 (HTC Artemis 160) ———– 320usd
  HTC S620 (HTC Excalibur 100) ———– 520usd
  HTC P3600 (HTC Trinity 100) ————– 420usd
  HTC S310 (HTC Oxygen) ——————– 300usd
  HTC MTeoR (HTC Breeze 160) ———— 380usd
  HTC TyTN P4500 (HTC Hermes 200) — 420usd

  TomTom Mobile AT JUST AT JUST $290
  TomTom GO Navigation System AT JUST $280
  TomTom Bluetooth GPS AT JUST $270
  TomTom Mobile Smartphones AT JUST $260

  PLAY STATION 1 AT JUST $120USD
  PLAY STATION 2 AT JUST $140USD
  PLAY STATION 3 AT JUST $350USd

  melvinselectronics@hotmail.com

  melvinselectronics@yahoo.com

  mobilephoneltd11@hotmail.com

  mobilephoneltd1@aol.com

  msn chat only……….melvinselectronics@hotmail.com

  IF YOU HAVE ANY QUESTION PLEASE CONTACT US:
  IMPORTANT NOT FORGET TO INCLUDE MODELS AND PRODUCT,NUMBER OF UNIT YOU WISH TO BUY AND YOUR EMAIL ADDRESS:

 34. john

  We are legitimate and reputable company from Uk,London we have all brands of Mobile Phones,Ipods,xbox 360, Sidekicks,Nextels phone,Laptops for sell at cheap and affordable prices.

  ORDER INFORMATION :

  Minimum Order : 1-5 units

  Shipping Method : FedEx and UPS.

  Delivery Time : 48 Hours Delivery To Your Door Step.

  melvinselectronics@hotmail.com

  melvinselectronics@yahoo.com

  mobilephoneltd11@hotmail.com

  mobilephoneltd1@aol.com

  msn chat only……….melvinselectronics@hotmail.com

  LAPTOPS PRICE LIST:
  SONY VAIO A217S– 100GB– 512MB RAM– XP HOME————-$570
  SONY VAIO B1VP– 40GB HD– 512MB RAM– XP PRO————–$630
  SONY VAIO T370P/L– 60GB HD– 512MB RAM– XP—————-$500
  Dell Inspiron 700m ===$1020
  Dell Inspiron 700M for Home (Pentium M 1.70GHz, 512MB, 40GB)== $550
  Dell Inspiron 2200 for Home (Celeron 1.50GHz, 256MB, 40GB)== $450
  Alienware Area-51 5300 – P4 530J 3 GHz ===$690
  Alienware DHS 5 (Athlon 64 1.8 GHz) ===$590
  Alienware Aurora ALX SLI ==== $400

  DIGITAL CAMERA PRICE LIST
  Acer cs-5530 digital camera=$250USD
  Canon ixus 700 digital camera= $350
  Canon ixus 750digital camera =$300
  Canon ixus i zoom digital camera (jet black)=$700
  Canon ixus i zoom digital camera (Sahara)=$460
  Canon power shot s80 digital camera = $200
  Casio exilim ex-s500 digital camera (orange, )= $200
  Digital blue qx5 digital microscope= $330
  Fuji film finepix f10 digital camera =$450
  Nikon d2x digital camera (body only)=$310
  Olympus fe-100 digital camera =$400

  QTEK PHONES
  Qtek phones
  Qtek s200 ……………$100
  Qtek 9000 ……………$130
  Qtek 8310 ……………$100
  Qtek 8300 ……………$100
  Qtek 9100 ……………$150
  Qtek 8100 ……………$140
  Qtek s110 ……………$140
  Qtek s100 ……………$100
  Qtek 9090 ……………$130
  Qtek 8020 ……………$140
  Qtek 8010 ……………$160

  IMATE JASJAR PHONES
  I-MATE Smartflip ……. $140
  I-MATE JAMin ……… $240
  I-MATE JASJAR …….. $280
  I-MATE K-JAM ……… $180
  I-MATE SP5 ……… $150
  I-MATE SP5m ……… $155
  I-MATE SP4m ……… $120
  I-MATE JAM Black …….. $150
  I-MATE JAM ……… $160
  I-MATE PDA2 ……… $190
  I-MATE PDA2k ……… $168
  I-MATE SP3i ……… $130
  I-MATE SP3 ……… $135
  I-MATE Pocket PC ……… $140
  I-MATE Smartphone2 …….. $110
  I-MATE Smartphone …….. $115

  IPOD PRICE LIST:
  Apple MA099LL/a 2GB iPod Nano – Black $100
  Apple Computer iPod Nano 2GB White $110
  Apple Computer iPod Video 30GB White $125
  Apple iPod 20GB (Color Screen) $162
  iPod Nano 2GB (Black) $120
  Apple 60 GB iPod Video.150 USD

  PLASMA TC PRICES
  Samsung HP-R5052 50 Plasma TV AT JUST $900
  Gateway 42″ Plasma TV 16 : 9 AT JUST $750
  Panasonic TH-37PWD8UK Plasma AT JUST $920
  Dell W5001C 50-inch High AT JUST $700
  Samsung SPN4235 Widescreen AT JUST $850
  Pioneer Plasma 61″ HDTV AT JUST $900
  Pioneer PDP-5060HD Plasma tv AT JUST $650
  Samsung SPN4235 Widescreen tv AT JUST $1000
  Sony FWD-50PX1 50″ Plasma AT JUST $1,200
  Sony KDE-61XBR950 Plasma TV AT JUST $1,400

  XBOX PRICE LIST:
  x_box 360………$200
  Xbox Video Game System Console $150
  Xbox 360 Core System $100
  Xbox Zenith 5' TFT LCD Screen $150
  Xbox 360 Platinum System $120
  Xbox 360 “Premium Gold Pack” Video Game System $130
  Xbox 360 “Core Sports Bundle” Video Game System $195

  NOKIA PRICE LIST:
  NOKIA 8800 AT JUST $140usd
  NOKIA E60 AT JUST $160USD
  NOKIA E61 AT JUST $180USD
  NOKIA E70 AT JUST $200 Usd
  Nokia N70 At JUST $140usd
  NOKIA N80 AT JUST $180usd
  NOKIA N90 AT JUST $200usd
  NOKIA N92 AT JUST $220 Usd
  NOKIA N93i AT JUST $310 USD
  NOKIA N91 AT JUST $220usd
  NOKIA N92 AT JUST $245usd
  NOKIA N93 AT JUST $300usd
  NOKIA 8800 SIROCCO AT JUST $250usd
  NOKIA 8800 GOLD EDITION AT JUST $290 usd
  NOKIA 7500 Prism AT JUST…….$200 Usd
  NOKIA 8600 Luna AT JUST…….$250 usd
  NOKIA E61i AT JUST …………….$220 Usd
  NOKIA E65 AT JUST…………….$300 Usd
  NOKIA N76 AT JUST …………..$250 Usd
  NOKIA E50 AT JUST ………….$190 Usd
  NOKIA N77 AT JUST…………$200 Usd
  NOKIA N95 AT JUST $350usd
  NOKIA N95 8gb AT JUST $400usd
  NOKIA N96 AT JUST $450 USD

  IPHONE 8GB 1.1.2 VERSION AT JUST .$250 USD
  IPHONE 8GB 1.1.1 VERSION AT JUST $220 USD
  IPHONE 4 GB AT JUST $150 USD
  IPHONE 16 GB VERSION AT JUST $300 USD
  IPHONE 3G…………………………….$150USD
  IPHONE 3G 8GB……………………$250USD
  IPHONE 3G 16GB…………………$300USD

  LG KU990 5MB pixel Iphone Killer ………………..$200 Usd

  SAMSUNG PRICE LIST:
  SAMSUNG SGH-S307 850/1900–US$110
  SAMSUNG SGH-T500 Champagne– US$100
  SAMSUNG D500 AT JUST $160usd
  SAMSUNG D600 AT JUST $180usd

  MOTOROLA PRICE LIST:
  MOTOROLA MPX 220 AT JUST $120usd
  MOTOROLA MPX 300 AT JUST $160usd
  MOTOROLA V661 AT JUST $145USD
  MOTOROLA V3 RAZ JUST $200USD
  MOTOROLA RAZOR V3X AT JUST $145
  MOTOROLA V3i AT JUST $140
  MOTOROLA A1010 AT JUST $110
  MOTOROLA A1000 AT JUST $100
  MOTOROLA A1200 AT JUST $130
  MOTOROLA Rock1 AT JUST $120
  MOTOROLA W220 AT JUST $160
  MOTOROLA Q Verizon AT JUST $200
  MOTOROLA Mpx 220 AT JUST $122
  MOTOROLA Mpx 300 AT JUST $130

  SONY ERICSSON PRICE LIST
  NEW SONY ERICSSON PLi…$250 Usd
  SONY ERICSSON K850…$200 Usd
  SONY ERICSSON W960…$210 usd
  SONY ERICSSON W910…$230 Usd
  SONY ERICSSON K530…$159 usd
  SONY ERICSSON Z320…$150 usd
  SONY ERICSSON Z250…$170 Usd
  SONY ERICSSON T650…$190 usd
  SONY ERICSSON S500…$100 Usd
  SONY ERICSSON T250…$100 usd
  SONY ERICSSON Z750…$110 Usd
  SONY ERICSSON W580…$130 usd
  SONY ERICSSON W660…$210 usd
  SONY ERICSSON W880…$170 Usd
  SONY ERICSSON K810…$190 Usd
  SONY ERICSSON W610…$160 Usd
  SONY ERICSSON W710…$190 Usd
  SONY ERICSSON Z710…$120 usd
  SONY ERICSSON P990…$210 Usd
  SONY ERICSSON W900…$190 Usd
  SONY ERICSSON Z500a..$180 Usd
  SONY ERICSSON Z520…$190 Usd
  SONY ERICSSON P910…$140 Usd
  SONY ERICSSON P800…$130 Usd
  SONY ERICSSON K750i..$110 Usd
  SONY ERICSSON W800i..$140 Usd
  SONY ERICSSON W900i..$220 usd
  SONY ERICSSON S700i..$125 usd
  SONY ERICSSON Z550…$150 Usd
  SONY ERICSSON W700…$190 Usd
  SONY ERICSSON Z525…$140 usd
  SONY ERICSSON K800…$200 Usd
  SONY ERICSSON K790…$155 Usd
  SONY ERICSSON V630…$134 usd
  SONY ERICSSON W300…$100 Usd
  SONY ERICSSON Z530…$90 Usd
  SONY ERICSSON P990…$120 Usd
  SONY ERICSSON K510…$180 Usd
  SONY ERICSSON K310…$70 Usd
  SONY ERICSSON W950…$100 Usd
  SONY ERICSSON M600…$110 Usd
  SONY ERICSSON M608…$120 Usd
  SONY ERICSSON K610…$130 usd

  NEXTEL 3 JUST FOR …$154usd
  NEXTEL 1930 JUST FOR…$120USD
  NEXTEL i870at JUST FOR ..$140usd
  NEXTEL i450 JUST FOR .100usd
  NEXTEL i860 JUST FOR ..$110USD
  NEXTEL i830 JUST FOR ..$100USD

  SIDEKICK I AT JUST $110usd
  SIDEKICK 2 JUST FOR ..$130USD
  SIDEKICK 3 AT JUST $150USD
  PAMTERO 600 AT JUST $120USD
  PAMTERO 650 AT JUST $150USD

  LG KE820……$240USD.
  LG KU800……$220USD.

  ETEM GLOFISH M700 AT 230USD.
  ETEM GLOFISH M600 AT JUST 210USD
  ETEM GLOFISH M500 AT JUST 200USD

  (OTHER AVALABLE)
  Vertu Signature Standard Platinum=$600usd
  Vertu Signature Duo Stainless Steel=$550usd
  Vertu Signature Standard White Gold=$650usd
  Vertu Signature Standard Yellow Gold=$700usd
  AUTO CHARTS
  Pioneer AVIC-S1:::$350usd
  Pioneer AVIC-Z1 Navigation AVICZ::::$600usd
  Pioneer AVIC-N3 Multimedia Navigation Receiver $500
  Pioneer Avic-z1 Dvd Player Navigation System $400usd
  Pioneer AVIC-D1 / AVICD1 ::::::$350usd
  Pioneer AVIC-D2 DVD Navigation System $350USD

  HTC P5500 (HTC Nike)—–550usd
  HTC P6500 (HTC Sirius)—540usd
  HTC S730 (HTC Wings)—–530usd
  HTC P4550 (HTC Kaiser)—520usd
  HTC P3450 (HTC Elf)——510usd
  HTC Advantage X7501——500usd
  HTC S420 (HTC Erato)—–480usd
  HTC P6300 (HTC Panda)—-460usd
  HTC S630 (HTC Cavalier 100)–450usd
  HTC P3400 (HTC Gene)—–440usd
  HTC P3350 (HTC Love)—–430usd
  HTC Advantage X7500 (HTC Athena) — 500usd
  HTC S320 (HTC Monet) ——————- 350usd
  HTC P4350 (HTC Herald 100) ————- 400usd
  HTC P3300 (HTC Artemis 160) ———– 320usd
  HTC S620 (HTC Excalibur 100) ———– 520usd
  HTC P3600 (HTC Trinity 100) ————– 420usd
  HTC S310 (HTC Oxygen) ——————– 300usd
  HTC MTeoR (HTC Breeze 160) ———— 380usd
  HTC TyTN P4500 (HTC Hermes 200) — 420usd

  TomTom Mobile AT JUST AT JUST $290
  TomTom GO Navigation System AT JUST $280
  TomTom Bluetooth GPS AT JUST $270
  TomTom Mobile Smartphones AT JUST $260

  PLAY STATION 1 AT JUST $120USD
  PLAY STATION 2 AT JUST $140USD
  PLAY STATION 3 AT JUST $350USd

  melvinselectronics@hotmail.com

  melvinselectronics@yahoo.com

  mobilephoneltd11@hotmail.com

  mobilephoneltd1@aol.com

  msn chat only……….melvinselectronics@hotmail.com

  IF YOU HAVE ANY QUESTION PLEASE CONTACT US:
  IMPORTANT NOT FORGET TO INCLUDE MODELS AND PRODUCT,NUMBER OF UNIT YOU WISH TO BUY AND YOUR EMAIL ADDRESS:

 35. john

  We are legitimate and reputable company from Uk,London we have all brands of Mobile Phones,Ipods,xbox 360, Sidekicks,Nextels phone,Laptops for sell at cheap and affordable prices.

  ORDER INFORMATION :

  Minimum Order : 1-5 units

  Shipping Method : FedEx and UPS.

  Delivery Time : 48 Hours Delivery To Your Door Step.

  melvinselectronics@hotmail.com

  melvinselectronics@yahoo.com

  mobilephoneltd11@hotmail.com

  mobilephoneltd1@aol.com

  msn chat only……….melvinselectronics@hotmail.com

  LAPTOPS PRICE LIST:
  SONY VAIO A217S– 100GB– 512MB RAM– XP HOME————-$570
  SONY VAIO B1VP– 40GB HD– 512MB RAM– XP PRO————–$630
  SONY VAIO T370P/L– 60GB HD– 512MB RAM– XP—————-$500
  Dell Inspiron 700m ===$1020
  Dell Inspiron 700M for Home (Pentium M 1.70GHz, 512MB, 40GB)== $550
  Dell Inspiron 2200 for Home (Celeron 1.50GHz, 256MB, 40GB)== $450
  Alienware Area-51 5300 – P4 530J 3 GHz ===$690
  Alienware DHS 5 (Athlon 64 1.8 GHz) ===$590
  Alienware Aurora ALX SLI ==== $400

  DIGITAL CAMERA PRICE LIST
  Acer cs-5530 digital camera=$250USD
  Canon ixus 700 digital camera= $350
  Canon ixus 750digital camera =$300
  Canon ixus i zoom digital camera (jet black)=$700
  Canon ixus i zoom digital camera (Sahara)=$460
  Canon power shot s80 digital camera = $200
  Casio exilim ex-s500 digital camera (orange, )= $200
  Digital blue qx5 digital microscope= $330
  Fuji film finepix f10 digital camera =$450
  Nikon d2x digital camera (body only)=$310
  Olympus fe-100 digital camera =$400

  QTEK PHONES
  Qtek phones
  Qtek s200 ……………$100
  Qtek 9000 ……………$130
  Qtek 8310 ……………$100
  Qtek 8300 ……………$100
  Qtek 9100 ……………$150
  Qtek 8100 ……………$140
  Qtek s110 ……………$140
  Qtek s100 ……………$100
  Qtek 9090 ……………$130
  Qtek 8020 ……………$140
  Qtek 8010 ……………$160

  IMATE JASJAR PHONES
  I-MATE Smartflip ……. $140
  I-MATE JAMin ……… $240
  I-MATE JASJAR …….. $280
  I-MATE K-JAM ……… $180
  I-MATE SP5 ……… $150
  I-MATE SP5m ……… $155
  I-MATE SP4m ……… $120
  I-MATE JAM Black …….. $150
  I-MATE JAM ……… $160
  I-MATE PDA2 ……… $190
  I-MATE PDA2k ……… $168
  I-MATE SP3i ……… $130
  I-MATE SP3 ……… $135
  I-MATE Pocket PC ……… $140
  I-MATE Smartphone2 …….. $110
  I-MATE Smartphone …….. $115

  IPOD PRICE LIST:
  Apple MA099LL/a 2GB iPod Nano – Black $100
  Apple Computer iPod Nano 2GB White $110
  Apple Computer iPod Video 30GB White $125
  Apple iPod 20GB (Color Screen) $162
  iPod Nano 2GB (Black) $120
  Apple 60 GB iPod Video.150 USD

  PLASMA TC PRICES
  Samsung HP-R5052 50 Plasma TV AT JUST $900
  Gateway 42″ Plasma TV 16 : 9 AT JUST $750
  Panasonic TH-37PWD8UK Plasma AT JUST $920
  Dell W5001C 50-inch High AT JUST $700
  Samsung SPN4235 Widescreen AT JUST $850
  Pioneer Plasma 61″ HDTV AT JUST $900
  Pioneer PDP-5060HD Plasma tv AT JUST $650
  Samsung SPN4235 Widescreen tv AT JUST $1000
  Sony FWD-50PX1 50″ Plasma AT JUST $1,200
  Sony KDE-61XBR950 Plasma TV AT JUST $1,400

  XBOX PRICE LIST:
  x_box 360………$200
  Xbox Video Game System Console $150
  Xbox 360 Core System $100
  Xbox Zenith 5' TFT LCD Screen $150
  Xbox 360 Platinum System $120
  Xbox 360 “Premium Gold Pack” Video Game System $130
  Xbox 360 “Core Sports Bundle” Video Game System $195

  NOKIA PRICE LIST:
  NOKIA 8800 AT JUST $140usd
  NOKIA E60 AT JUST $160USD
  NOKIA E61 AT JUST $180USD
  NOKIA E70 AT JUST $200 Usd
  Nokia N70 At JUST $140usd
  NOKIA N80 AT JUST $180usd
  NOKIA N90 AT JUST $200usd
  NOKIA N92 AT JUST $220 Usd
  NOKIA N93i AT JUST $310 USD
  NOKIA N91 AT JUST $220usd
  NOKIA N92 AT JUST $245usd
  NOKIA N93 AT JUST $300usd
  NOKIA 8800 SIROCCO AT JUST $250usd
  NOKIA 8800 GOLD EDITION AT JUST $290 usd
  NOKIA 7500 Prism AT JUST…….$200 Usd
  NOKIA 8600 Luna AT JUST…….$250 usd
  NOKIA E61i AT JUST …………….$220 Usd
  NOKIA E65 AT JUST…………….$300 Usd
  NOKIA N76 AT JUST …………..$250 Usd
  NOKIA E50 AT JUST ………….$190 Usd
  NOKIA N77 AT JUST…………$200 Usd
  NOKIA N95 AT JUST $350usd
  NOKIA N95 8gb AT JUST $400usd
  NOKIA N96 AT JUST $450 USD

  IPHONE 8GB 1.1.2 VERSION AT JUST .$250 USD
  IPHONE 8GB 1.1.1 VERSION AT JUST $220 USD
  IPHONE 4 GB AT JUST $150 USD
  IPHONE 16 GB VERSION AT JUST $300 USD
  IPHONE 3G…………………………….$150USD
  IPHONE 3G 8GB……………………$250USD
  IPHONE 3G 16GB…………………$300USD

  LG KU990 5MB pixel Iphone Killer ………………..$200 Usd

  SAMSUNG PRICE LIST:
  SAMSUNG SGH-S307 850/1900–US$110
  SAMSUNG SGH-T500 Champagne– US$100
  SAMSUNG D500 AT JUST $160usd
  SAMSUNG D600 AT JUST $180usd

  MOTOROLA PRICE LIST:
  MOTOROLA MPX 220 AT JUST $120usd
  MOTOROLA MPX 300 AT JUST $160usd
  MOTOROLA V661 AT JUST $145USD
  MOTOROLA V3 RAZ JUST $200USD
  MOTOROLA RAZOR V3X AT JUST $145
  MOTOROLA V3i AT JUST $140
  MOTOROLA A1010 AT JUST $110
  MOTOROLA A1000 AT JUST $100
  MOTOROLA A1200 AT JUST $130
  MOTOROLA Rock1 AT JUST $120
  MOTOROLA W220 AT JUST $160
  MOTOROLA Q Verizon AT JUST $200
  MOTOROLA Mpx 220 AT JUST $122
  MOTOROLA Mpx 300 AT JUST $130

  SONY ERICSSON PRICE LIST
  NEW SONY ERICSSON PLi…$250 Usd
  SONY ERICSSON K850…$200 Usd
  SONY ERICSSON W960…$210 usd
  SONY ERICSSON W910…$230 Usd
  SONY ERICSSON K530…$159 usd
  SONY ERICSSON Z320…$150 usd
  SONY ERICSSON Z250…$170 Usd
  SONY ERICSSON T650…$190 usd
  SONY ERICSSON S500…$100 Usd
  SONY ERICSSON T250…$100 usd
  SONY ERICSSON Z750…$110 Usd
  SONY ERICSSON W580…$130 usd
  SONY ERICSSON W660…$210 usd
  SONY ERICSSON W880…$170 Usd
  SONY ERICSSON K810…$190 Usd
  SONY ERICSSON W610…$160 Usd
  SONY ERICSSON W710…$190 Usd
  SONY ERICSSON Z710…$120 usd
  SONY ERICSSON P990…$210 Usd
  SONY ERICSSON W900…$190 Usd
  SONY ERICSSON Z500a..$180 Usd
  SONY ERICSSON Z520…$190 Usd
  SONY ERICSSON P910…$140 Usd
  SONY ERICSSON P800…$130 Usd
  SONY ERICSSON K750i..$110 Usd
  SONY ERICSSON W800i..$140 Usd
  SONY ERICSSON W900i..$220 usd
  SONY ERICSSON S700i..$125 usd
  SONY ERICSSON Z550…$150 Usd
  SONY ERICSSON W700…$190 Usd
  SONY ERICSSON Z525…$140 usd
  SONY ERICSSON K800…$200 Usd
  SONY ERICSSON K790…$155 Usd
  SONY ERICSSON V630…$134 usd
  SONY ERICSSON W300…$100 Usd
  SONY ERICSSON Z530…$90 Usd
  SONY ERICSSON P990…$120 Usd
  SONY ERICSSON K510…$180 Usd
  SONY ERICSSON K310…$70 Usd
  SONY ERICSSON W950…$100 Usd
  SONY ERICSSON M600…$110 Usd
  SONY ERICSSON M608…$120 Usd
  SONY ERICSSON K610…$130 usd

  NEXTEL 3 JUST FOR …$154usd
  NEXTEL 1930 JUST FOR…$120USD
  NEXTEL i870at JUST FOR ..$140usd
  NEXTEL i450 JUST FOR .100usd
  NEXTEL i860 JUST FOR ..$110USD
  NEXTEL i830 JUST FOR ..$100USD

  SIDEKICK I AT JUST $110usd
  SIDEKICK 2 JUST FOR ..$130USD
  SIDEKICK 3 AT JUST $150USD
  PAMTERO 600 AT JUST $120USD
  PAMTERO 650 AT JUST $150USD

  LG KE820……$240USD.
  LG KU800……$220USD.

  ETEM GLOFISH M700 AT 230USD.
  ETEM GLOFISH M600 AT JUST 210USD
  ETEM GLOFISH M500 AT JUST 200USD

  (OTHER AVALABLE)
  Vertu Signature Standard Platinum=$600usd
  Vertu Signature Duo Stainless Steel=$550usd
  Vertu Signature Standard White Gold=$650usd
  Vertu Signature Standard Yellow Gold=$700usd

  AUTO CHARTS
  Pioneer AVIC-S1:::$350usd
  Pioneer AVIC-Z1 Navigation AVICZ::::$600usd
  Pioneer AVIC-N3 Multimedia Navigation Receiver $500
  Pioneer Avic-z1 Dvd Player Navigation System $400usd
  Pioneer AVIC-D1 / AVICD1 ::::::$350usd
  Pioneer AVIC-D2 DVD Navigation System $350USD

  HTC P5500 (HTC Nike)—–550usd
  HTC P6500 (HTC Sirius)—540usd
  HTC S730 (HTC Wings)—–530usd
  HTC P4550 (HTC Kaiser)—520usd
  HTC P3450 (HTC Elf)——510usd
  HTC Advantage X7501——500usd
  HTC S420 (HTC Erato)—–480usd
  HTC P6300 (HTC Panda)—-460usd
  HTC S630 (HTC Cavalier 100)–450usd
  HTC P3400 (HTC Gene)—–440usd
  HTC P3350 (HTC Love)—–430usd
  HTC Advantage X7500 (HTC Athena) — 500usd
  HTC S320 (HTC Monet) ——————- 350usd
  HTC P4350 (HTC Herald 100) ————- 400usd
  HTC P3300 (HTC Artemis 160) ———– 320usd
  HTC S620 (HTC Excalibur 100) ———– 520usd
  HTC P3600 (HTC Trinity 100) ————– 420usd
  HTC S310 (HTC Oxygen) ——————– 300usd
  HTC MTeoR (HTC Breeze 160) ———— 380usd
  HTC TyTN P4500 (HTC Hermes 200) — 420usd

  TomTom Mobile AT JUST AT JUST $290
  TomTom GO Navigation System AT JUST $280
  TomTom Bluetooth GPS AT JUST $270
  TomTom Mobile Smartphones AT JUST $260

  PLAY STATION 1 AT JUST $120USD
  PLAY STATION 2 AT JUST $140USD
  PLAY STATION 3 AT JUST $350USd

  melvinselectronics@hotmail.com

  melvinselectronics@yahoo.com

  mobilephoneltd11@hotmail.com

  mobilephoneltd1@aol.com

  msn chat only……….melvinselectronics@hotmail.com

  IF YOU HAVE ANY QUESTION PLEASE CONTACT US:
  IMPORTANT NOT FORGET TO INCLUDE MODELS AND PRODUCT,NUMBER OF UNIT YOU WISH TO BUY AND YOUR EMAIL ADDRESS:

Comments are closed.