Bloggers στις Βρυξέλες: Ατζέντα κι ανακοίνωση τύπου

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη στις Βρυξέλες ομάδας μπλογκερ προσκεκλημένων από την Σοσιαλιστική ομάδα, στην οποία θα συμμετέχω κι εγώ,  κι επειδή έχω διαβάσει διάφορα σχόλια εδώ κι εκεί με ερωτήσεις για το τι πάμε να κάνουμε κτλ, δημοσιεύω την ατζέντα και το δελτίο τύπου που μόλις μου ήρθαν με email, για επίλυση κάποιων αποριών.

Πρόγραμμα Επίσκεψης

 

Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2008

 

 • 07.30 Συνάντηση στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” – παραλαβή εισιτηρίων από την κα Μαρία Παπαδά, τηλ: ….
 • 09.10 Αναχώρηση για Βρυξέλλες με την πτήση ΟΑ 145
 • 11.40 Άφιξη στο αεροδρόμιο Βρυξελλών
 • 14.30 Mεταφορά στο ξενοδοχείο

 

NH Hotel City Center****

Chaussee de Charleroi 17,

tel +32.2.539.01.60 fax +32.2.537.90.11

 

 • Aπόγευμα ελεύθερο
 • 20.30 Δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων από τον κ. Σταύρο Λαμπρινίδη και την κα Mαίρη Mατσούκα στο εστιατόριο:

 

“Les Salons de l’Atalaïde”

89, chaussée de Charleroi

1060 Bruxelles τηλ: 02/5346456

Δευτέρα 08 Σεπτεμβρίου 2008

 

 • 11.00 Αναχώρηση με λεωφορείο από το ξενοδοχείο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, rue Wiertz 60
 • 11.30-13.00 Ενημέρωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην αίθουσα 0C11( Απαραίτητη η ταυτότητα ή το διαβατήριο για την είσοδο στο Ε.Κ.)
 • 13.00-14.00 Διάλειμμα (καφέ-σάντουιτς)
 • 14.00-17.30 Συνάντηση με θέμα “Προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δικαιωμάτων του καταναλωτή στην Ε.Ε. στην εποχή του Ίντερνετ ” Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αίθουσα 7C50
 • 17.45-18.30 Παρακολούθηση της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελευθεριών Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αίθουσα 3C50 σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την προστασία των καταναλωτών
 • 18.45 Αναχώρηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ξενοδοχείο

 

Τρίτη 09 Σεπτεμβρίου 2008

 

 • 09.30 Αναχώρηση με λεωφορείο για την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-κτίριο Berlaymont
 • 10.00-12.00 Συνάντηση με εκπροσώπους των γραφείων των Επιτρόπων κ.Σταύρο Δήμα (Περιβάλλον), κ.J.Barrot (Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις) και κ. McGreevy (Εσωτερική Aγορά)
 • 12.15 Μετάβαση στο ξενοδοχείο
 • 16.30 Αναχώρηση με λεωφορείο από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο19.45 Αναχώρηση με την πτήση της ΟΑ 148 για Αθήνα
 • 23.55 Άφιξη στην Αθήνα

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Γραφείο Σταύρου Λαμπρινίδη

Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Bρυξέλλες, 3 Σεπτεμβρίου 2008

 

ΣΤ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

“Ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλοι — κυβερνήσεις, ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και εγκληματίες — επιδιώκουν και όλο και περισσότερο μπορούν, να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή και ανεξέλεγκτη πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δεδομένα μας. Επομένως, εξυπακούεται ότι τα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών πρόσβασης στο διαδίκτυο δεν μπορεί να υπαγορεύουν το επίπεδο προστασίας των δεδομένων μας και τους νόμους που υιοθετεί η Ευρώπη για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της”.

 

Το παραπάνω τόνισε κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση της Οδηγίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο (E-Privacy Directive) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, που είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Ομάδας για το παραπάνω ζήτημα.

 

Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Λαμπρινίδη:

 

“Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλοι — κυβερνήσεις, ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και εγκληματίες — επιδιώκουν και όλο και περισσότερο μπορούν να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή και ανεξέλεγκτη πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δεδομένα μας. Γι’ αυτό το λόγο, οι όποιες αλλαγές στην E-privacy Directive θα πρέπει να έχουν ως μόνο στόχο αυτόν που υποδηλώνει ο τίτλος της: Τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων και της ιδιωτικής μας ζωής.

“Για τον παραπάνω λόγο, είμαι αντίθετος με κάθε προσπάθεια να αποδυναμωθεί ο ορισμός του τι αποτελεί “προσωπικό” — και άρα υπό την προστασία του νόμου — “δεδομένο” των ευρωπαίων πολιτών. “Οι επιδιωκόμενες εξαιρέσεις, ειδικά για τις διευθύνσεις ΙΡ, καταστρατηγούν ‘από την πίσω πόρτα’ την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία για το τι αποτελεί ‘προσωπικό δεδομένο’. Επίσης, δεν θεωρώ ότι σημαντικά θέματα, όπως τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο, είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, μέσω ‘ξεκάρφωτων’ τροπολογιών στην Οδηγία για το E-Privacy. Και δεν θεωρώ, τέλος, ότι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου επιτρέπεται να κρίνουν οι ίδιοι ποιες παραβιάσεις της ασφάλειας των δικτύων τους “βλάπτουν τους χρήστες τους” και ποιες όχι, κι επομένως να αποφασίζουν οι ίδιοι για το ποιες, ακόμα και κατάφορες, παραλείψεις τους υποχρεούνται να ενημερώνουν τους συνδρομητές τους και τις ανεξάρτητες εποπτικές αρχές.

“Σέβομαι το ρόλο και την προσφορά των ιδιωτικών εταιριών πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Αλλά τα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών δεν μπορεί να υπαγορεύουν τους νόμους που υιοθετεί η Ευρώπη για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της.”