Δημοσιογραφικές πηγές λένε…

Ένα συνηθισμένο επιχείρημα που ακούγεται για την δημοσιογραφία είναι ότι σε σχέση με το blogging είναι αξιόπιστη, ότι υπάρχει κάποιος πάντα που αναλαμβάνει την ευθύνη της είδησης κτλ.
Για να δούμε στην παρακάτω περίπτωση (την οποία μου υπέδειξε ο ένας από τους συνεταίρους μου) πως λειτουργεί αυτό:

α. Ο χρήστης του phorum.gr με το ψευδώνυμο Sorentino, θέτει τον Μάρτιο του 2008 ένα ερώτημα στο forum για κάποια ταινία που προσπαθεί να θυμηθεί με τον Σταύρο Ξενίδη και τη Ρένα Βλαχοπούλου και δεν παίρνει απάντηση.
Σημείο προσοχής: ο Sorentino βάζει κάτω από κάθε καταχώρησή του στο phorum τη φράση ” φρόνιμα, είδες ο Κριστίνο ;”
β.Τον Μάιο του 2008 ο Σ. Ξενίδης, άπορος και με πολλά εγκεφαλικά, μπαίνει στο γηροκομείο Αθηνών όπου και παραμένει μέχρι τέλους.
γ. Στις αρχές Οκτωβρίο η Espresso του κάνει ένα αφιέρωμα μιλώντας για το δράμα του. Στο αφιέρωμα μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Εχει υποδυθεί από τον συνταγματάρχη Κοντέλη στη «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη, όπου έπαιξε μαζί με τη γυναίκα του (η κ. Μαργαρίτα υποδύθηκε την κ. Λάμπρου), μέχρι τον σύμβουλο στοιχημάτων που είπε στη Ρένα Βλαχοπούλου το αμίμητο «Φρόνιμα, είδες ο Κριστίνο;»

Τι έχει γίνει; Μας το εξηγεί ο ίδιος ο Sorentino σε νεώτερη καταχώρησή του στο phorum.

Το έχει πιάσει το google (ΣΣ: την προηγούμενη καταχώρηση) ως εξής:

Phorum.gr • Προβολή θέματος – Σταύρος Ξενίδης (Ελληνικές κωμωδίες)4 δημοσιεύσεις
Ο Ξενίδης με τη Βλαχοπούλου -νομίζω- υποδύεται τον σύμβουλο στοιχημάτων και λέει διάφορες οδηγίες. φρόνιμα, είδες ο Κριστίνο ;. Άβαταρ μέλους …
www.phorum.gr/viewtopic.php?f=11&t=116012 – 19k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

Στην πραγματικότητα δεν είναι με τη Βλαχοπούλου, ούτε έχουμε βρει ακόμα την ταινία που βρίσκεται.

Όλα λοιπον τα obituary των εφημερίδων για τον Σταύρο Ξενίδη γράφουν -με βάση αυτό το λήμμα- γι αυτήν την ταινία και μάλιστα προσέθεσαν και το “φρόνιμα είδες ο Κριστίνο” σαν ατάκα του Ξενίδη στο έργο ενώ δεν ήταν (είναι η υπογραφή του μέλους στο λήμμα) !!
Ο Ξενίδης με τη Βλαχοπούλου έχουν συνεργαστεί μόνο στη “Βουλευτίνα”.

Περαστικά μας.

9 thoughts on “Δημοσιογραφικές πηγές λένε…

 1. coolplatanos

  Πού στο καλό το ανακάλυψες αυτό; Καταπληκτικό! Αντίθετα ένας blogger παθιασμένος με τη Ρένα Βλαχοπούλου έχει μάλλον πολύ πιο αξιόπιστες πληροφορίες. Τον ανακάλυψα εδώ ψάχνοντας τα στοιχεία που έδινες. Ελπίζω να έβαλα σωστά το σύνδεσμο

 2. dimitris @ insideabox

  Καταπληκτικό! και μετά σου λένε δημοσιογραφικές πηγές… πολύ καλή “δημοσιογραφική” αντιπαραβολή!;)

 3. alepou

  Για του λόγου το αληθές, ο Ξενίδης πράγματι υποδύθηκε τον συνταγματάρχη Κοντέλη στη “Λούφα και παραλλαγή” το 1984. Και θα ήταν εύκολο για την εφημερίδα να αναζητήσει και την ταινία στην οποία έπαιξε με τη Βλαχοπούλου. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα φαίνεται ειδικότερα μάλιστα όταν νομίζουν ότι έχουν και λαυράκι(στην προκειμένη περίπτωση ατάκα υποτίθεται απ’ την ταινία)…

  Ο Blogger που αναφέρει πιο πάνω ο cool platanos είναι όντως πολύ καταρτισμένος όχι μόνο σε ό, τι αφορά στη Βλαχοπούλου αλλά και στο μουσικό θέατρο γενικότερα.

 4. Pingback: Δημοσιογραφικές πηγές λένε… — ροη σταχυολόγων

 5. Pingback: Newsfilter » Το Top 5 της εβδομάδας (16 Νοεμβρίου - 22 Νοεμβρίου 2008)

 6. sorentino

  Εγώ είμαι ο/η χρήστης του phorum.gr !
  Πέραν του δημοσιογραφικού αλαλούμ, τελικά αυτό το εργάκι με τον “ιπποδρομιακό-στοιχηματικό σύμβουλο” δεν μπορεί να το θυμηθεί κανένας πως λεγόταν ;
  Είχε πολύ πλάκα, 10 χρόνια περίπου πριν “αποκτήσουμε” στοίχημα στην Ελλάδα !

Comments are closed.