Η κατάσταση της twitterοσφαιρας

Τα πρόσφατα γεγονότα αλλά κι οι διεθνείς τάσεις επέφεραν μια αύξηση των ελλήνων χρηστών στο twitter τον τελευταίο μήνα. Το ερώτημα είναι πως η όποια ελληνική κατάσταση αντιπαραβάλεται προς τα διεθνή δεδομένα.  Ένα report που ετοίμασαν οι άνθρωποι του  Hubspot, ενός μπλογκ γύρω από το μάρκετιν, έρχεται να μας φωτίσει για το ποιά είναι ακριβώς αυτά τα διεθνή δεδομένα.

Ας δούμε γρήγορα τα πιο σημαντικά:

 • Περίπου το 70% των χρηστών του twitter είναι νέοι χρήστες που γράφτηκαν μέσα στο 2008.
 • Κάθε μέρα ανοίγονται 5-10χιλιάδες νέοι λογαριασμοί
 • Το 35%  των χρηστών έχουν λιγότερους από 10 followers ενώ ένα 9% δεν κάνει follow κανέναν
 • Υπάρχει έντονη συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των followers κι αυτών που κάποιος κάνει follow.

Αύξηση χρηστών twitter το τελευταίο τρίμηνο 2008

Να δούμε ποιός θα κάτσει τώρα να αντιστοιχίσει αυτά τα δεδομένα με τα αντίστοιχα ελληνικά (για περίπου 1000 χρήστες πρέπει να μιλάμε).

Μπορείτε να διαβάσετε  όλο το report εδώ

[via]

Reblog this post [with Zemanta]

4 thoughts on “Η κατάσταση της twitterοσφαιρας

 1. Kassianos

  Σαφώς και δεν είναι 1000 οι Έλληνες χρήστες. Αυτούς ξέρουμε. Η αλήθεια είναι πως (στατιστικά) είναι τουλάχιστον οι διπλάσιοι. Είναι αδύνατον να συνδέσεις στο "δέντρο" των γνωστών και προβεβλημένων χρηστών όσους δεν ακολουθούν ή δεν τους ακολουθεί κανείς, ή εκείνους που έχουν απλά εγγραφεί και δεν έχουν κάνει καμία ανανέωση. Ουσιαστικά θα λέγαμε πως οι τελευταίοι δεν είναι "ενεργοί" χρήστες, κάτι που επίσης δεν είναι σωστό, αφού δεν έχουμε στοιχεία για την παρουσία τους ή απουσία τους στην εφαρμογή καθώς κρίνουμε από τα δεδομένα των καταχωρήσεων τους (αν και το θεωρώ εντέλει άχρηστο). "Ενεργοί" δεν είναι και οι μισοί από τους 1000 χρήστες που αναφέρεσαι. Με τη στενή έννοια πάλι, αν κάποιος δεν έχει μια ανανέωση στο τελευταίο δίμηνο-τρίμηνο, ενδέχεται να έχει απογοητευθεί απ' την εφαρμογή και να την έχει εγκαταλείψει. Παρόλα αυτά, προσωπικά δεν πιστεύω στους "ενεργούς/ανενεργούς" χρήστες και στις κατηγοριοποιήσεις τους, κατά την ίδια τακτική που δεν πιστεύω στα ενεργά/ανενεργά ιστολόγια (coplyleft @ndrandakis). Υπάρχουν κι εκείνοι που επικοινωνούν (σχεδόν) αποκλειστικά σε άλλες γλώσσες ή οι συναναστροφές τους είναι επί τω πλείστον αλλοδαποί και δεν τους λογαριάζουμε στους "Έλληνες".

 2. Kassianos

  Τώρα, σχετικά με την πρόσφατη ραγδαία αύξηση των Ελλήνων χρηστών, νομίζω πως δε συνδέεται με την αύξηση των χρηστών του twitter εν γένει. Μεμονωμένοι "εμπορικοί" χρήστες, όπως για παράδειγμα το περιοδικό @TotalXaker, ή πολιτικοί, αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων, ο @agiosbasilis και η προβολή του από τα μέσα, τα πρόσφατα γεγονότα κλπ. "έφεραν" κόσμο στο twitter, χωρίς να σημαίνει πως οι νέοι αυτοί χρήστες θα παραμείνουν σ' αυτό. Το ευχάριστο είναι πως ένα τμήμα τους ήδη έχει καταλάβει τις δυνατότητες που έχει η εφαρμογή και εγκλιματίστηκε. Το "buzz" όμως του Facebook (εκ μέρους των Ελλήνων χρηστών) δεν το είδαμε… κι ίσως να μην προλάβουμε και να το δούμε.

  Υ.Γ. Άσχετο, αλλά πίκρα το intensedebate που δεν αφήνει "σεντόνια" απαντήσεις και πρέπει να τα κόψεις σε κομμάτια.

Comments are closed.