Τα 100 πρώτα ελληνικά μπλογκ κατά Twingly


Έτσι για ν’ ανάψουν πάλι λίγο τα αίματα, όπως κάθε φορά που εμφανίζεται μια λίστα, σας παρουσιάζω τα top 100 ελληνικά μπλογκ σύμφωνα με την κατάταξη της σουηδικής καταγωγής μηχανής αναζήτησης μπλογκ twingly
Το εντυπωσιακό με το twingly και τη λίστα του είναι ότι, ενώ προσφέρει μια γενική λίστα για την παγκόσμια κατάταξη, δίνει και επιλογή για λίστες ανά γλώσσα, όπου όμως στις γλώσσες περιλαμβάνονται βασικά δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες και τα ελληνικά! Γι αυτό το twingly μπορεί και παρουσιάζει μια λίστα ξεχωριστά για τα ελληνικά μπλογκ.

Η λίστα σχηματίζεται με βάση μέτρηση links και κάποιου μεγέθους που το twingly αποκαλεί blogrank (κατά το pagerank της Google) και βέβαια ούτε την υιοθετώ, ούτε την απορρίπτω. Απλά όποιος ψάχνεται με κατατάξεις ας έχει άλλη μία υπόψιν του. Όσο περισσότερες και με διαφορετικά κριτήρια, τόσο από τους κοινούς τόπους μπορεί να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα.

Ενδιαφέρον έχει όμως το πως ξεκίνησε το twingly, και για ποιό σκοπό:

Twingly.se was first launched in February 2007 on the same day as the two largest Swedish newspapers DN.se and Svd.se began to use Twingly Blogstream to link back to blogs writing about their articles.

Το πιάσατε; Τη στιγμή που οι δικές μας εφημερίδες αρνούνταν πεισματικά ως τώρα να βάζουν συνδέσμους στα άρθρα τους, μπας και τους ξεφύγει κανένας αναγνώστης προς άγνωστη κατεύθυνση, οι Σουηδοί κατασκεύζαν εργαλείο για να ανακαλύπτουν τα mainstream έντυπά τους ποιά μπλογκ αναφέρονται σ’ αυτά και ν΄ανταποδίδουν το link!!!

Και μόνο γι αυτό θα πρότεινα να βάλετε το twingly στα ping σας.

2 thoughts on “Τα 100 πρώτα ελληνικά μπλογκ κατά Twingly

  1. Dynx

    Καλαίσθητη και γρήγφορη μηχανή αναζήτησης. Στο top 100 υποθέτω ταξινομεί τα blogs ανάλογα με πόσα trackbacks ή αναφορές υπάρχουν σε αυτό. Το λέω επειδή υπάρχουν στη λίστα κάποια ελληνικά που δεν είναι ενεργά εδώ και κάποιο καιρό, ενώ άλλα έχουν συνεχώς 0-3 σχόλια! Θα ήταν ενδιαφέρον αν υπήρχε μια λίστα που να έκανε κατάταξη σύμφωνα με τον βαθμό επισκεψιμότητας ή τον βαθμό σχολίων.

Comments are closed.