Τα 10 πρώτα website brands στους νέους

Από δελτίο τύπου του Ζοο έμαθα για “την έρευνα της Synovate για το Youth Marketing και τα Best Brands των νέων στην Ελλάδα σε όλες τις θεματικές κατηγορίες”. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό adbusiness No 633.

Η πρώτη δεκάδα για  websites brands στους Έλληνες νέους είναι τα εξής:
1. Google
2. Facebook
3. Yahoo
4. In.gr
5. YouTube
6. Zoo.gr
7. Hi5
8. Contra.gr
9. MySpace
10. Ebay

Δύο παρατηρήσεις:

 • υπάρχουν τρία ελληνικά site στη δεκάδα (in, zoo και contra), αρκετά παρήγορο για το ελληνικό internet.
 • μου κάνει εντύπωση που βρίσκεται το ebay στη 10η θέση. Δεν είναι ούτε νέο site, ούτε νεανικό, ούτε έχει κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα που να είναι θελκτική στις νεαρές ηλικίες. Ή μήπως έχει;

10 thoughts on “Τα 10 πρώτα website brands στους νέους

 1. Daphne Koutra

  Για περισσότερα statistics όσον αφορά στα δημοφιλέστερα sites στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την διεύθυνση http://www.alexa.com/topsites/countries/GR.

  Παρατήρηση #1: λίγο-πολύ, μικροί-μεγάλοι, τα ίδια πράγματα κάνουνε…

  Απορία #1: πόσο μεγάλο ήταν το δείγμα (sample size);
  Απορία #2: αλήθεια, με βάση αυτήν την έρευνα, ποιά sites αποτελούν την δεύτερη δεκάδα;

 2. Alexandros Melidis

  Είναι κάπως περίεργη η θέση του in.gr όταν στη γενική κατάταξη του Alexa είναι μετά βίας στις τελευταίες θέσεις της δεκάδας. Επομένως σε μία έρευνα σε νεανικό κοινό λογικά δεν θα περίμενε κανείς να συγκαταλέγεται κάν. ΄Ίσως να οφείλεται στην διατύπωση της ερώτησης.

  Μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνει η απουσία τορεντάδικων στον παραπάνω πίνακα..

 3. nikan

  @klou λες;

  @Roadblogger, @Alexandros Melidis Να σας πω, κι εμένα μου έκανε εντύπωση αλλά το θεωρώ κεκτημένη ταχύτητα. Από κάπου πρέπει να διαβάζει ειδήσεις κανείς. Έπειτα, είναι και το θέμα τι σημαίνει νέος; 12-20 ή 20-30;

  @Daphne Koutra Δάφνη, η έρευνα δεν αφορά τα top sites, αλλά τα τοπ brands στους νέους. Έχει μεγάλη διαφορά. Όσον αφορά την μεθοδολογία της έρευνας, δεν μπορώ να την ξέρω αφού ένα δελτίο τύπου διάβασα όλο κι όλο. Ούτε καν το περιοδικό στο οποίο δημοσιεύτηκε άρθρο γι αυτή, πόσο δε περισσότερο την ίδια την έρευνα

 4. Daphne Koutra

  Συμφωνώ απολύτως (η coca cola μπορεί να είναι top brand και να το αναγνωρίζω, αλλά εγώ να πίνω μόνο φυσικούς χυμούς…). Το ότι αναγνωρίζω ένα brand δεν συνεπάγεται ότι το χρησιμοποιώ.

  Ο λόγος που έκανα αυτό το post ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή βρήκα πολλές ομοιότητες!

 5. fuentedance

  Το in.gr ήταν πολύ δημοφιλές για το chat του και το free in mail παλαιότερα όταν δεν υπήρχε καν το Gmail και ίσως για αυτό να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

 6. tpsaras

  Αναφορικά με το ebay, οι νέοι, όταν το online shopping ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα, ήταν το site για το οποίο τους μιλούσαν όλοι οι φίλοι τους από το εξωτερικό, φοιτητές και μη. Εκεί βρίσκουν ευκαιρίες σε πολύ χαμηλή τιμή άρα και το προτιμούν. Γνωρίζω ότι υπάρχουν και τα ελληνικά αντίστοιχα site αλλά δεν έχουν την ίδια απήχηση. Φθηνά brand name ρούχα και gadgets είναι τα πρώτα πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό από προσωπική εμπειρία λόγω γνωστών μου.
  Ξέρω πολλά παιδιά που εμπορεύονται αντικείμενα από το ebay και τα μεταπωλούν σε 'φίλους' τους στην Ελλάδα. Άλλοι απλά το χρησιμοποιούν σαν πλατφόρμα μέσα από την οποία θα πουλήσουν τα προϊόντα που απλά διαθέτουν στην επιχείρηση τους.

  😉

 7. Christos Papadimitriou

  Η απάντηση για το Ebay είναι αυτές οι απλές λέξεις : Κολώνιες, ρολόγια, teeshirts, jeans και κινητά.
  Αγοράζει σημαντικά πολύς κόσμος.

 8. Christos Papadimitriou

  Η απάντηση για το Ebay είναι αυτές οι απλές λέξεις : Κολώνιες, ρολόγια, teeshirts, jeans και κινητά.
  Αγοράζει σημαντικά πολύς κόσμος.

Comments are closed.