Ο μοντέρνος Έλληνας ήρωας

Έτσι χαρακτηρίζεται (τώρα) κάποιος , που για 9 χρόνια προσπαθούσε να ειδοποιήσει τις αρχές για την πραγματική δραστηριότητα της  επενδυτικής εταιρείας του Μπέρνι Μάντοφ, που αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πυραμιδικό σχήμα όλων των εποχών (απάτη ύψους 50δις δολλαρίων).

Έπεσα τυχαία πάνω σ’ αυτή την εκπομπή του 60 minutes, αφιερωμένη στον Χάρυ Μαρκόπουλο, ομογενή εξ Αμερικής, οικονομικό αναλυτή από τη Βοστώνη και άνθρωπο που κατάλαβε από το 2000 ήδη τι κρυβόταν πίσω από την εταιρεία του Μάντοφ.

Ο χαρακτηρισμός  ‘our modern greek hero’ από τον οποίο πήρα τον τίτλο ακούγεται περίπου στο 1 λεπτό του βίντεο (μετά τη διαφήμιση).


Watch CBS Videos Online

Ένας επιπλέον λόγος που ανεβάζω αυτό το ποστ, είναι για να δούμε πως αντιμετωπίζεται ο κόσμος των νέων μέσων από ένα παραδοσιακό μεγάλο κανάλι: η εκπομπή όλη διαθέσιμη για embedding. Μια διαφήμιση στην αρχή είναι ο ‘φόρος’ που πρέπει να πληρώσεις για να την δεις. Και, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο.

Τέλος, τι ειρωνία: ένας Έλληνας του εξωτερικού να επιμένει χρόνια να ξεσκεπάσει μια μεγάλη απάτη και να μην τον ακούει κανείς και στην Ελλάδα να μιλάμε για σκάνδαλα όλοι κι όλα αυτά τα χρόνια αλλά να μην ξεσκεπάζουμε κανένα.

5 thoughts on “Ο μοντέρνος Έλληνας ήρωας

  1. Pingback: Ο Έλληνας που ξεσκέπασε τον Madoff | epipantos

Comments are closed.