9/11 Οχτώ χρόνια μετά.

Ένα video του National Geographic παρουσιάζει τα ευρήματα προσπάθειας εξομοίωσης σε υπολογιστή της πτώσης του πρώτου αεροσκάφους πάνω στους δίδυμους πύργους.

Δεν αποτελεί έκπληξη τα συμπεράσματα είναι σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα:  η φωτιά έφταιγε.

Μπορεί.

Πάντως για μένα, που πραγματικά μισώ τις θεωρίες συνομωσίας, παραμένει αναπάντητο το γιατί το  Ground Zero  παραμένει στην ίδια περίπου κατάσταση από το 2001 ενώ καθημερινά μπαινογβαίνουν δεκάδες εργάτες και συνεργεία.

Πήγα  στο σημείο  πέρσι και το 2005, και, παρότι είναι περιφραγμένο,  φυλάγεται και δεν είναι επισκέψιμο, οι υποτιθέμενες εργασίες που γίνονται εκεί δεν έχουν προχωρήσει καθόλου.

Σημειωτέον, ότι παραδίπλα στο μεταξυ του 2005 και του 2008 διάστημα είχαν σηκωθεί ένας ουρανοξύστης κι ένα πλέγμα κακοικιών μεγέθους ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου, πράγμα που δείχνει ότι δεν υφίστανται τεχνικοί ή χρονικοί περιορισμοί.

[via]

5 thoughts on “9/11 Οχτώ χρόνια μετά.

 1. HitMan

  Το να είχε χτιστεί ήδη κάτι στο Ground Zero δεν θα έκανε την ανάμνηση της αφορμής για τον πόλεμο στην τρομοκρατία να σβήνει λίγο λίγο;

  Για μένα είναι απ' τα καλύτερα θέματα για θεωρίες συνωμοσίας… κυρίως γιατί βγήκαν τόσα στο φως της δημοσιότητας και πολλοί συνεχίζουν να κάνουν πως δεν τα βλέπουν. [ βλ. WTC Building 7, Pentagon attack ]

  Φυσικά και μόνο τα βίντεο του CNN σε βάζουν σε σκέψεις…

  Πάντως νομίζω ότι έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες εξομοίωσης των συγκρούσεων, της πτώσης και πολλών άλλων σχετικών γεγονότων τα τελευταία 3-4 χρόνια.

 2. daremon

  Μπα δεν τρέχει κάτι. Δες εδώ για την πρόοδο αναλυτικά: http://en.wikipedia.org/wiki/1_World_Trade_Cent

  Το 2004 ξεκίνησε θεωρητικά. Το 2006 οριστικοποιήθηκε το σχέδιο. Μετά έγιναν τα “κλασσικά”: συμβόλαια, αντιρρήσεις για το σχέδιο, θέματα ασφάλειας κλπ. Αρχικό deadline ήταν 2011 και έχει πάει 2013 τώρα.

  Εδώ όσοι ξεκινάν να χτίσουν διώροφο 150m2 και κάνουν 1 χρόνο παραπάνω και 30% πάνω το κόστος…

 3. coolplatanos

  Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να έχουμε αντικειμενική άποψη όσοι δεν γνωρίζουμε από αντοχές υλικών και στοιχεία αρχιτεκτονικής που απαιτούνται για να καταλάβεις την αιτία της ολικής κατάρρευσης των δίδυμων πύργων. Αναγκαστικά δέχεσαι την επίσημη εκδοχή διότι οι άλλες θεωρίες μόνο μετά από πάρα πολλά χρόνια θα αποκαλυφθεί αν ισχύουν. Εμείς τότε μάλλον θα βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα… μαζί με τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.
  Το ότι ο χώρος παραμένει χωρίς αλλαγές ή ότι αυτές αργούν νομίζω έχει δίκιο από τη μία ο HitMan ότι έτσι δεν ξεχνιέται το γεγονός και από την άλλη ίσως είναι και ένα αναγκαστικό δείγμα ευαισθησίας σε όσους είχαν θύματα που πιθανόν να ένιωθαν ότι “κουκουλώνεται” γρήγορα ο χώρος με νέα κτίσματα για να ξεχαστεί το γεγονός.

 4. Σχολή Χορού

  Και έτσι πολεμώντας με έναν αόριστο, αόρατο εχθρό “Τρομοκρατία” και κυνηγώντας φαντάσματα σε σπηλιές, πατήσαμε στο Αφγανιστάν, πήραμε τα πετρέλαια του Ιράκ και ετοιμαζόμαστε για το Ιράν. Άντε και εις ανώτερα.

 5. adamo

  Το 1945 στο State Empire Building έπεσε ένα αεροπλάνο. Δεν έπεσε το κτίριο. Η φωτιά είχε σβήσει σε 40 λεπτά. Αλλά το SEB (για όσους δεν έχουν δει το “Building Big”) είχε χτιστεί για αντοχές αρκετά μεγαλύτερες του ύψους και του βάρους του. Occam's Razor: Έπεσε από τη φωτιά, καθώς η θερμότητα επηρέασε τη στατικότητα του μεταλλικού σκελετού.

Comments are closed.