Μια ιστορία με prosfor.es

Χτες το βράδυ κατά τις 10.30 τελείωσε και το 2ο Athens Startup Weekend στο Microsoft Innovation Center, με την παρουσία και πάλι του Andrew Hyde  και την οργανωτική επιστασία της  Microsoft.

Πήρα κι αυτή τη φορά μέρος, όπως και πέρσι, περισσότερο γιατί μ’ αρέσει σαν εμπειρία κι όχι γιατί προσδοκούσα ή προσδοκώ κάποιο βραβείο ή κάποια χρηματοδότηση.  Και νομίζω ότι αυτό είναι και το σωστό πνεύμα. To startup weekend δεν είναι διαγωνισμός. Είναι μια πρόκληση για συνεργασία κι εργασία για παραγωγή αποτελέσματος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Καθώς όμως υπήρχε μια κριτική επιτροπή κι ένα ‘έπαθλο’ (: η συμπερίληψη του νικητή στην τελική φάση των προς χρηματοδότηση  startups του openfund), το διαγωνιστικό μέρος ήταν αναπόφευκτο. Κι εκεί η μικρή μας ομάδα (που απαρτιζόταν από μένα και τον Θοδωρή Κάργα, κι έλαβε βοήθεια από τους Δημήτρη Παπαδημητρίου -της περσινής ομάδας- και  Τεό Σαπουντζή -επίσης περσινό συμμετέχοντα του startup weekend-  τερμάτισε δεύτερη με το project  prosfor.es ισοψηφόντας με την ομάδα του  Tagme.

Την πρώτη θέση πήρε η φίλη Βίκυ Κολοβού με την ομάδα της (: Αμαλία Αγάθου και τον Φ. Αλεξάνδρου) για το project IHeartShops.

Οι prosfor.es είναι μια ιδέα που την χρωστάω στον dealsend. Γιατί; Κάποια στιγμή συζητούσαμε online για το κατά πόσο θα έπρεπε να δέχομαι στο geeklistings διαφημιστικές προσφορές κι όχι αγγελίες. Η δική μου στάση έκλινε προς το όχι, εκείνος όμως είπε πως θα τον ενδιέφερε να βλέπει προσφορές. Κι αυτό ήταν το κλικ. Γιατί συνδίασα στο μυαλό μου τη λειτουργία του geeklistings με μια υπηρεσία που θα παρουσίαζε προσφορές. Το έψαξα λίγο, είδα ότι δεν υπήρχε κάτι σαν κι αυτό που φανταζόμουν, έκλεισα το πιασιάρικο όνομα prosfor.es και μη έχοντας καθόλου χρόνο να το δουλέψω το άφησα συνειδητά για το  startup weekend που ήξερα ότι θα ερχόταν το Νοέμβρη.

Όταν έφτασε είχα ήδη πει την ιδέα μου στο Θοδωρή κι είχε συμφωνήσει να έρθει να το δουλέψουμε μαζί.

Δημιουργήσαμε ένα λογαριασμό hosting  στο tophosts.gr κι αρχίσαμε να δουλεύουμε την υπηρεσία εξ αρχής οnline. Ήταν μια διαδικασία που πήρε όλο το Σάββατο και τη μισή Κυριακή.  Συγχρόνως κάναμε τ’ ανοίγματα των λογαριασμών σε  twitter και facebook και δημιουργήσαμε τις βασικές διασυνδέσεις. Λίγη ώρα πριν αρχίσουν οι παρουσιάσεις με βάση τις οποίες θα έκρινε η επιτροπή είχα ήδη στείλει μήνυμα στο twitter για την ύπαρξη του  site κι άρχισα να μαζεύω σχόλια.

Προφανώς το site δεν είναι ολοκληρωμένο αλλά είναι λειτουργικό κι ως έχει αυτή τη στιγμή. Και βέβαια είμαστε ανοιχτοί για σχόλια και προτάσεις, είτε εδώ, είτε στο blog του prosfor.es.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στο  startup weekend είναι αρκετά νέοι. Εγώ συμμετέχω γιατί με κάνει να νοιώθω νέος. Και γι αυτό και μόνο αξίζει τον κόπο. Ραντεβού στο 3ο λοιπόν, του χρόνου!

4 thoughts on “Μια ιστορία με prosfor.es

 1. George Chatzimanolis

  Φέτος ήθελα και εγώ να έρθω στο Startup Weekend και γιατί όχι να ήμουν στην ομάδα σας (μιας και είμαι Drupal Addicted) όμως δυστηχώς δύο ημέρες πριν ξεκινήσει χτύπησα στον ώμο (μερική ρίξη ενός τένοντα) με αποτέλεσμα να είμαι εκτός μάχης 🙁

  Ελπίζω τουλάχιστον του χρόνου να πάνε όλα καλά και να είμαι και εγώ εκεί μιας και το θεωρώ πολύ καλή εμπειρία.

  Όσον αφορά το prosfor.es είναι καλό αν και όπως είπες και εσύ στο Twitter θα ήθελε ακόμα λίγη δουλίτσα στο Design 🙂

 2. nikan

  Κρίμα! Περαστικά. Όσο για το prosfor.es αυτό είναι ακόμα η αρχή 😉

 3. Vicki Kolovou

  Νέοι είμαστε και εμείς φίλε μου! Υπέροχη εμπειρία που σίγουρα σε ανανεώνει. Συγχαρητήρια σε όλους 🙂

Comments are closed.