Προδοσίες

Traición | Treason
Σκέφτομαι συχνά τελευταία ότι έχω ‘προδώσει’ τη θεματολογία αυτού του μπλογκ. Παρότι έκλεισε πλέον χρόνος από τότε που είπα πως θα το γυρίσω σε προσωπικό μπλογκ, είχα δηλώσει κι είχα την πρόθεση να μείνω στην αρχική του θεματολογία που περιστρεφόταν γύρω από το blogging και τα social media.

Δύο γεγονότα όμως μ’ έχουν βγάλει πολλές φορές εκτός αυτής της υπεσχημένης πορείας: Η επαγγελματική μου δραστηριοποίηση στα social media κι η οικονομική κρίση.

Θυμάμαι ένα πολύ διδακτικό ποστ του Hugh MacLeod που έχει σχέση με το θέμα επαγγελματική μου δραστηριοποίηση στα social media. Θα σας αφήσω να το διαβάσετε αναπαράγοντας εδώ μόνο τη φράση με την οποία το ξεκινάει ο Hugh:

The late billionaire, James Goldsmith once quipped, “When a man marries his mistress, he immediately creates a vacancy.”

Η  mistress εν προκειμένω ήταν η ερασιτεχνική ενασχόληση με τα social media. Και το το νέο επάγγελμα η αποκατεστημένη πλέον ερωμένη.

Πράγμα που θέτει το ερώτημα ποια είναι η νέα mistress;

Κι εδώ μπαίνει η κρίση. Γιατί από τότε που ξεκίνησε, πέρσι το Νοέμβριο – Δεκέμβριο, κάτι η συλλογική αγωνία, κάτι η προσωπική ανασφάλεια, έφεραν στη μνήμη μου τις ξεχασμένες σπουδές μου στα οικονομικά κι άρχισα να γράφω για οικονομικά θέματα, δειλά στην αρχή, κι ύστερα πιο συχνά. Κι όχι μόνο να γράφω, αλλά και να τουϊτάρω, οικονομικές κυρίως ειδήσεις, απόψεις κι αναλύσεις.

Εξ ου κι οι  θεματικές κατηγορίες που απέκτησε αυτό το μπλογκ οικονομία και πολιτική και που πριν δεν είχε.

Σ’ αυτή την προδοσία και σ’ αυτή τη νέα θεματολογία ξαναβρήκα τον ερασιτέχνη, μπορούσα να λέω τη σκέψη μου και τη γνώμη μου χωρίς να φοβάμαι μην θίξω κανένα πελάτη ή υποψήφιο πελάτη, χωρίς να μετράω τα λόγια μου και ν’ αυτολογοκρίνομαι πράγμα που αναπόφευκτα συμβαίνει πλέον όταν γράφω κάτι για social media ακόμα κι αν το γράφω εδώ, που είναι προσωπικός κι όχι επαγγελματικός χώρος.

Αυτή όμως η θεματολογική ‘προδοσία’ είναι κι η πραγματική πιστότητα, όχι στη θεματολογία, αλλά στο ίδιο το blogging. Γιατί το  blogging είναι πάνω απ’ όλα προσωπική υπόθεση. Κι έτσι θα μείνει …