Ρώτα πριν χρησιμοποιήσεις…

Ένα νέο ελληνικό site-βοηθός για τα blogs έκανε την εμφάνιση του το μήνα που μας πέρασε. Αυτό δεν είναι άλλο από το Ask2Use, το οποίο είναι κάτι σαν το Creative Commons. Το site αυτό ξεκίνησε, από ότι φαίνεται δηλαδή, μετά από τις (υπερβολικές κατά κάποιους) αντιδράσεις ορισμένων bloggers όταν τα κείμενά τους δημοσιεύτηκαν στα έντυπα ΜΜΕ.

Τι κάνει; Πολύ απλά σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα “προσωπικό” banner το οποίο θα βάλεις στο blog σου για να ενημερώνεις τους επισκέπτες σου σχετικά με το πως θα ήθελες (αν ήθελες) να διανεμηθεί το περιεχόμενό του. Μπορείς να κάνεις αρκετές διευκρινίσεις, όπως το αν θες κερδοσκοπική χρήση, αν θες να εμφανίζεται το όνομά σου ως αρθρογράφος και αν ζητάς πληρωμή ή άδεια για την δημοσίευση του περιεχομένου.

Πολύ καλή και πρωτότυπη κίνηση για την ελληνική μπλογκόσφαιρα, αλλά να τονίσουμε κάτι που αναφέρει και το ίδιο το Ask2Use: το site αυτό δεν προσφέρει νομική κάλυψη από την λογοκλοπή. Tο μόνο που κάνει είναι να σας βοηθήσει να δείξετε στους επισκέπτες σας την διάθεσή σας.

——–
ΣΗΜ. ο τίτλος λινκάρει σε oλόκληρο το κείμενο του BloGR e-magazine, όπου και διάφορα banners

4 thoughts on “Ρώτα πριν χρησιμοποιήσεις…

 1. Μετα-Χαρτοπόντικας

  Πολύ ενδιαφέρον Ροδιά. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να δημιουργούμε μια λίστα με τέτοια links.

 2. jim.hellas

  Πολύ ενδιαφέρον στο meta-blog σας! Πως και δεν το πήρε το μάτι μου τόσο καιρό;

  Καλή συνέχεια 😉

 3. Μετα-Χαρτοπόντικας

  @jim.hellas Ευχαριστούμε Τζιμ. Δεν το ‘χε πάρει το μάτι σου τόσο καιρό γιατί δεν υπήρχε 😀
  Καμιά δεκαπενταριά μερούλες είναι στον αέρα.

 4. Pingback: Εφαρμογή των Creative Commons στην Ελλάδα

Comments are closed.