το Buzz και πώς να το αποκτήσετε + άλλα θέματα

Τι είναι το Buzz..? Μια ακόμα προσπάθεια διάδρασης μεταξύ τύπου και blogs με αιχμή δόρατος ένα μπαννεράκι: το…

μελισσόκουμπο..?QUIZ: Πώς βλέπετε παρόμοιες προσπάθειες;

1. Σαν ένα είδος διαδικτυακού “συνεταιρισμού”
2. Με… συνομωσιολογικό μάτι
3. Με πολύ ενθουσιασμό
4. Με επιφύλαξη
5. Κάτι άλλο

——-
Συζητώντας με ένα φίλο, έλαβα την απάντηση «εγώ βρίσκομαι στο ιντερνέτ για δική μου ευχαρίστηση, χαλαρά, και όχι για να κάνω πλάτες να πλουτίζουν άλλοι μαζεύοντας διαφημίσεις»
Πώς θα σχολιάζατε την άποψή του;

Του πρότεινα «μάζευε κι εσύ διαφημίσεις» κι εκείνος δεν απάντησε…

Τελικά, η διαφήμιση τα σκεπάζει όλα; Ζούμε κάτω από μια διαφημιστική ομπρέλα; Η διαφήμιση ενημερώνει ή εξαπατά;

8 thoughts on “το Buzz και πώς να το αποκτήσετε + άλλα θέματα

 1. Μετα-Χαρτοπόντικας

  Από μια πρόχειρη ματιά που έρριξα, το buzz είναι αντιγραφή του digg.com, ειδήσεις που ψηφίζει ο κόσμος ποιες θεωρεί σημαντικές. Εδώ δεν περιορίζεται η θεματολογία στις ειδήσεις αλλά είναι ανοιχτή.
  Μ’ ενοχλεί λίγο η αντιγραφή αλλά επειδή από την άλλη δεν υπήρχε περίπτωση στο digg να βγουν ψηλά ελληνικά θέματα, το αποδέχομαι.

  Η διαφήμιση είναι αναπόφευκτη σε ένα δωρεάν μέσο. Όπως στην τηλεόραση. Το θέμα είναι πόσο ενοχλεί, γιατί στην τηλεόραση παραενοχλεί πια.

 2. Μετα-Χαρτοπόντικας

  Και μιας και με τρώνε τα χέρια μου για σκάλισμα του template, το έβαλα το μελισσόκουμπο!

 3. Simos

  Η ανηθικότητα στα blogs δεν είναι στη διαφήμιση αλλά σε περιπτώσεις δωροδοκίας από κόματα, εταιρείες ή άλλη δήθεν έμμεση αναφορά. Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμα πολλά κρούσματα…

  Το Buzz ωραίο σαν όνομα, υπάρχει όμως στην Ελλάδα και το Cull.gr. Δεν ξέρω αν υπάρχει χώρος για πολλά παρόμοια site, μικρή η ανάπτυξη ακόμα.. Όσο για το Buzz προσπαθώ 20 λεπτά να εντάξω Link και κολλάει δαιμονισμένα.. Ίσως συγκοιρία. Όταν τα καταφέρω θα έχω καλύτερη εικόνα

 4. Μετα-Χαρτοπόντικας

  @simos Ναι είναι μικρός ο χώρος αλλά ένα τέτοιο εγχείρημα θα πιάσει (δεν ξέρω αν θάναι το buzz ή το Cull ή κάποιο άλλο). Αντλώ την πεποίθηση επειδή μ΄ αρέσει το Digg αλλά έβλεπα ότι η ελληνική γλώσσα και τα ελληνικά θέματα δεν είχαν πιθανότητα να φαίνονται καν εκεί μεσα

 5. A.F.Marx

  Ποιος τα έχει ανάγκη αυτά τα “συνοικιακά καλλιστεία”;

 6. Μετα-Χαρτοπόντικας

  @a.f.marx Αν μπορείς να πάρεις μέρος στο ‘Μις υφήλιος’ κανείς. Αλλά δεν το βλέπω εφικτό…

 7. A.F.Marx

  Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι όλα αυτά (Buzz, digg, cull, τα πιο δημοφιλή, τα πιο hot,τα top 100, τα πιο γαμάτα κλπ) μετατρέπουν τα blog σε θερμοκήπια ματαιοδοξίας.

 8. Μετα-Χαρτοπόντικας

  @a.f.marx Σε πιάνω αδιάβαστο 😉
  Το digg δεν έχει σχέση με blog, με ειδήσεις έχει σχέση. Το να ψηφίζεις δεν σημαίνει ότι γουστάρεις το συγγραφέα, αλλά ότι θεωρείς την είδηση σημαντική. Άλλωστε οι περισσότεροι στο digg αναφέρουν κάτι που βρήκαν ή διάβασαν αλλού.
  Τώρα αν στο buzz αρχίσουν να ανεβάζουν όλοι το μακρύ και το κοντό των μπλογκ τους, τότε συμφωνώ, είναι θερμοκήπιο ματαιοδοξίας. Αλλά υπάρχουν και ποστ που είναι ενημερωτικά κτλ. Αυτά έχει νόημα να αποφασίζει ο κόσμος τι θεωρεί σημαντικό. Ακόμα κι αν αποφασίζει λάθος. Βλέπεις που βρίσκεσαι τουλάχιστον

Comments are closed.